Home Δελτία Τύπου Διαμαρτυρία Δ. Βουνάτσου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λέσβο

Διαμαρτυρία Δ. Βουνάτσου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λέσβο

574
6

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, πληροφορούμενος την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λέσβο και τη συρρίκνωσή τους μόνο στους τέως Δήμους Μυτιλήνης και Καλλονής, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή του ΙΚΑ στην οποία αναφέρει:

Τώρα μόλις πληροφορήθηκα ότι αύριο η Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ αποφασίζει για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του στη Λέσβο, με σκοπό να συρρικνώσει τις τοπικές του υπηρεσίες, περιορίζοντάς τις μόνο στον τέως Δήμο Μυτιλήνης και στον τέως Δήμο Καλλονής, καταργούμενων όλων των άλλων παραρτημάτων του στο νησί μας.
Η τέτοια απειλούμενη ρύθμιση προσβάλλει ευθέως τις πραγματικές ανάγκες των συνδημοτών μας, δεδομένου ότι δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Λέσβος αποτελεί πλέον ένα και μόνο Δήμο, με την κατάργηση των δεκατριών Καποδιστριακών Δήμων, οι οποίοι υφίσταντο μέχρι τις 31-12-2010, τον μεγαλύτερο σε έκταση όλης της ελληνικής επικράτειας, με ανώμαλο ανάγλυφο εδάφους και πληθυσμιακή κατανομή, μη επιδεχόμενη τις ως άνω συρρικνώσεις, οι οποίες θα επιφέρουν εξαιρετικές ταλαιπωρίες στην εξυπηρέτησή τους.
Βέβαιος, κύριε Διοικητά, ότι θα εισακουστεί η φωνή της λογικής του αιτήματός μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου



Comments Closed

6 COMMENTS

  1. “Το ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στον τέως Δήμο Καλλονής και Δήμο Μυτιλήνης.”

    Άρα βλέπετε πόσο “γραμμένους” μας έχουν όλους τους υπόλοιπους δήμους και χωριά της Λέσβου. Και ονειρευόμαστε ακόμα να ξαναγίνουμε Δήμος Πλωμαρίου.

  2. Τι να σχολιάσω. Το δρομολόγιο είναι προκαθορισμένο. Το Πλωμάρι θα εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα κι εμείς θα ασχολούμαστε με το ποιοι είναι οι γνήσιοι Πλωμαρίτες, πουδικαιούνται δια να ομιλούν κα ποιοι είναι οι παρείσακτοι, που προσπαθού ν μας χαλάσουν τη σούπα ή τον χυλό, αν θέλετε.
    “Μι τσγις αφιντικό”

  3. Efoson loipon einai prokauorismeno to dromologio,kai to melon toy Plwmarioy, kai egw ayths tis apocis eimai,kai eseis to gnwrizete….
    Giati toses fanfares kai koyventes kai syzitiseis kai logia paxia syn adiaforita? mhpos xronia twra den ekane o kaue Plwmaritis th soypa gia parti toy?Mhpos xronia twra den edixnan to dentro xanontas to dasos?Oloi dikaioynte na omiloyn na lene omws ta pramata oyma ploymarik,ka….h mhpos Den dikaioynte?Na pw kai alla ih na stamatiso?…………………………..

  4. επειδη το ΙΚΑ προσπαθει να περικοψει τις δαπανες λειτουργιας του ισως βοηθησει μια προταση,ας στεγασθει το ΙΚΑ σε ενα γραφειο του δημοτικου κτιριου δωρεαν ωστε να μειωθουν τα εξοδα λειτουργιας του,ισως ετσι η διοικηση του ΙΚΑ ,αποφασισει να παραμεινει το υποκαταστημα-παραρτημα του ΙΚΑ στο ΠΛΩΜΑΡΙ… μια δευτερη λυση ειναι να παραμεινουν ενας ή δυο υπαλληλοι ,να τοποθετηθουν και να εργαζονται στο ΚΕΠ Πλωμαριου ωστε να λειτουργουν ως συνδεσμοι μεταξυ των ασφαλισμενων-συνταξιουχων του Πλωμαριου με το ΙΚΑ Μυτιληνης…………εκτος αυτου πιστευω οτι τα προβληματα επιλυονται με προσωπικες επαφες και οχι με ενα τυπικο εγγραφο του Δημου προς τη διοικηση του ΙΚΑ…..ας σκεφθει ο Δημαρχος Λεσβου και ο Αντιδημαρχος Πλωμαριου παρομοιες λυσεις ωστε να διατηρηθουν ολες οι υπηρεσιες που κινδυνευουν να φυγουν απο το Πλωμαρι…πιστευω οτι χωρος για τη στεγαση των υπηρεσιων υπαρχει και μπορει να διατεθει ΔΩΡΕΑΝ απο τον τεως Δημο Πλωμαριου…..οποτε κανει οικονομιες το κρατος ειναι σε βαρος των πολιτων του,βρηκαν αφορμη με την εφαρμογη του Καλλικρατη, να κανουν οικονομιες στις κρατικες δαπανες χωρις να σκεφτονται την ταλαιπωρια του κοσμου, οπως αυτη των ασφαλισμενων και των συνταξιουχων του ΙΚΑ που θα πρεπει να πηγαινουν στη Μυτιληνη για οποιοδηποτε θεμα-προβλημα τους…

  5. O Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου νοιάζεται μόνο να κάνει ανακοινώσεις για να φύγουν οι παραγωγοί με τα αγροτικά από την πλατεία.. Ξιχνά που πούλι τα μπαξαβαν’κά ντ’ τόσα χρόνια.. Μια ζωή με την όπισθεν θα πηγαίνουμε

Comments are closed.