Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Η απορία ενός αναγνώστη μας… & προτάσεις

Η απορία ενός αναγνώστη μας… & προτάσεις

613
8

Εάν δεν οργανωθούμε και δεν αντισταθούμε τότε η ολοσχερής υποβάθμιση της ζωής μας στο Πλωμάρι είναι σίγουρη… δεν βλέπουμε όμως να γίνεται τίποτε το οργανωμένο στο τόπο μας και φυσικά οτι κίνηση κι αν γίνει θα είναι στο τέλος καπελωμένη απο κάποιο κόμμα ….. Αλήθεια τι εγινε η ΔΕΠΠ;;;

Έμεινε στα χαρτιά ως μια καλή και όμορφη ιδέα…… είμαστε άξιοι της τύχης μας…..μας ενδιαφέρει, να πίνουμε το ούζο μας ,να πετροβολούμε ο ένας τον άλλο, το κουτσομπολιό, η κουτοπονηριά, ο εγωισμός, η ζήλια, ο φθόνος και περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι…. ποιους άλλους; Δεν υπάρχουν άλλοι, είμαστε μονό εμείς, κανένας άλλος, αν δεν προστατεύσουμε αυτά που έχουμε θα τα χάσουμε όλα και ήδη χάσαμε πολλά…..
πρέπει κάποτε να ασχοληθούμε με τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας….. πότε; Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, κάθε μέρα αδράνειας που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει……..

Τα καταφέραμε πάλι και αντί για την ουσία ασχοληθήκαμε με το αν κάπνιζαν ,κι αν υπήρχαν τασάκια… συμφωνώ ότι δεν χρειαζότανε το καπέλωμα από τους δημοτικούς άρχοντες και τον βουλευτή.

Αλκαίος 1950



Facebook comments:

8 COMMENTS

  1. Το παρόν κείμενο ήταν σχόλιο του αναγνώστη Αλκαίος 1950 σε άλλη ανάρτηση και το έβαλα ως θέμα για να μας προβληματίσει λίγο και να ξυπνήσουμε.
    Όσο για τη ΔΕΠΠ, εγώ δε ξέρω κάτι για να σας απαντήσω σχετικά. Εάν θέλουν οι κύριοι Αρμενάκας, Μαλλής, Jim και Public Enemy να πάρουν θέση μιας και εκείνοι αρχικά το συζήτησαν για ενδεχόμενη δημιουργία κίνησης πολιτών.

  2. Εγω σας ειχα πει οτι ο βουνατσος ειναι αρχηκαπελοτης ειναι το μονο που ξερει.

  3. Ayta ta eipame apo tin arxh tipoata den ua ginh me kamia DEPP..dioti me ta logia kai ANOGIA kai KATOGIA…legoyn tsi stoy xoyrgiwm…mias kai vriskome edw…diayasa oti o kyrios Galinos,,ejefrase stin voyli ta prwvlimata toy plwmarioy,,kala ekane……….
    Epishs eipai gia dynamikes kinitopioisis an den kitajoyn to uema…wraiaaaa,,Na kimhuo ysixos diladi twra???
    Egw ua po to ayto…Poy pas re Mitro…………
    Olakeros uesalikos kampos exei vgh me 2000xil trakter kai ejo apo tin voyli, polakis…..kai phran apo ta tria to makritero h anuropoi………
    ua pame emeis na sisoyme ton kosmo?uelete kai ta lete h etsi na leme kai kana astio na gelame…..TERMA dhmos den da janaginoyme…..kai an ueloyme na kalhterecoyme pia ayton ton topo, kai ayto to janaeipame,As jekinisoyme na leme Kalhmera o enas ston allon.na ginoyne emeis kalhteri anuopoi epiteloys….kai mi moy pite ti einai kalhtero…oloi mas jeroyme ti einai kalo kai ti einai kako…opote emeis apofasizoyme gia emas.kai h apofash einai dikh mas…….telos zikoys spikin
    Ta politika h istoria kai i ampelofilosofies afisteta…eimaste sto diatayta……………..

  4. Όντως zikoys έχεις δίκιο. Θυμάμαι που είχες πει για την ΔΕΠΠ και βγήκες σωστός προς το παρόν τουλάχιστον. Τώρα αυτό για τις δυναμικές κινητοποιήσεις δεν ξέρω πώς του ήρθε και γιατί το είπε ο Γαληνός στη Βουλή.

    Και κάτι σχετικό, μιας και μιλάμε για κινήσεις πολιτών, επισκέφτηκε το νησί μας κλιμάκιο από το κίνημα “Καταναλώνουμε Ότι Παράγουμε” του οποίου ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας είναι ο Πλωμαρίτικης καταγωγής και πρώην Πρύτανης, ο κ. Κώστας Μουτζούρης.

  5. To eipa dhmhtrh…ma dextika kai ironika sxolia..apo kapioys…
    egw omws den petaw sta synefa..Opws eipa kai to min perimenete tipota kai apo kanenan anouen ..eimaste monoi mas…..kai emeis prepei na kanoyme tin zwh mas kalherh…..Twra ton Galhno,,,,,,ti na pw??? etsi toy hrue kai to eipe, Sigoyra ua exei toys logoys toy…poy omws den einai idioi me toys dikoys mas……………..E…kai egw eipa ti ghnete kaue fora poy vgenei o uesalikos kampos me ta tosa trakter,kai as euroyn i filosofoi na moy alajoyn gnwmi………

  6. Γελασα με τη καρδια μου με το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και το συνθημα
    πολυ πετιχημενο καταναλονουμε οτι παραγουμε δηλ. σκ-τα.Το χωριο μου 1500 ανθρωποι 30 οικογενειαις προσπαθουν να ζησουν απ τη γη
    50 ειναι δημοσιοι υπαληλοι20 εεκπαιδευτικοι 20 λογισταις οι υπολιποι 10
    δηκιγοροι καιλοιπα επαγκελματα να μη φανε τοις πετρες στου λογαρα
    γιατι της θελω να τη κατρακυλο. Σαν δεν ντρεπονται οι ΣΩΤΗΡΑΙΣ΅ΡΕ
    .

  7. ευχαριστω τον admin για την αναρτηση και παρακαλω οσους ειχαν την ιδεα για την ΔΕΠΠ να μην παραμεινει μονο σαν ιδεα… ας προχωρησουμε στην ιδρυση της…..ο κοσμος πιστευω οτι ψαχνει να ακουμπησει καπου, μακρυα απο κομματα και συμφεροντα,αντιλαμβανομαι τις τυχον ποικιλομορφες αντιληψεις του κοσμου,την διαφορετικοτητα προσεγγισης των θεματων και προβληματων, αλλα χωρις αγωνα συνθεσης αντιληψεων και ιδεων δεν μπορει να προχωρησει τιποτε…αλλωστε ο στοχος ειναι κοινος για ολους, η βελτιωση της ποιοτητας ζωης στο πλωμαρι..δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε σε ολα…αρκει να μη γινεται κακοπιστη κριτικη και κομματικη προσπαθεια καπελωματος …καταλαβαινω οτι μπορει και να αποτυχει η προσπαθεια αυτη , αλλα νομιζω οτι πρεπει να δοκιμαζουμε ,να αγωνιζομαστε,να προσπαθουμε…αν καθομαστε απαθεστατοι στο καφενειο τοτε δεν γινεται τιποτε…….

  8. Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού.
    Απόστολος Παύλος.

    Τάπαμε τα ξανάπαμε, φτάνει. Δυστυχώς ο Πλωμαρίτης ώς πολίτης είναι άνθρωπος παθητικός ζαμανφουτίστας ωχ αδερφιστής, εξού και το αποτέλεσμα το οποίον αν μη τι άλλο, οφθαλμοφανές είναι.
    Πραγματικά πίστευα πως αν υπήρχε μια κίνηση από κάποιους ανθρώπους (τα τραπέζια θα άρχιζαν να γύρναγαν) θα γίνονταν κάποιες κινήσεις οργανωμένες προς όφελος όλων μας και αυτού του τόπου. Εμείς όμως παραμείναμε ΝΑΐΤΕΣ του πληκτρολογίου του κουτσομπολιού και του αληλοκαρφώματος, και φυσικά ιδού και το απόλυτο τίποτα.
    Δεν έχω να πω τίποτα άλλο ούτε και να αναλύσω την κατάσταση.Ήμουν και θα είμαι θερμός υποστηρικτής αυτής της ιδέας και πιστεύω ακόμα πως μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν δύναμαι όμως να σπαταλάω πολύτιμο χρόνο για να κάνω κάποιους να το πιστέψουν.
    Πάντως οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσουν οι ιδρυτές της ιδέας αυτής να την υλοποιήσουν εγώ θα βρίσκομαι εκεί.

    Με Εκτίμηση
    Public Enemy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here