Home Δελτία Τύπου Αναφορά των Προβλημάτων του Πλωμαρίου στη Βουλή

Αναφορά των Προβλημάτων του Πλωμαρίου στη Βουλή

633
5

Από τον Βουλευτή Νομού Λέσβου της ΝΔ Σπύρο Γαληνό. Σε συνέχεια της από 10 Φεβρουαρίου αναφοράς μου, με την οποία σας κατέθεσα ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, σας καταθέτω ως αναφορά τα αιτήματα πολιτών που τέθηκαν στη Λαϊκή συνέλευση Πολιτών του πρώην Δήμου Πλωμαρίου Λέσβου.

Οι κάτοικοι βλέποντας τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις υφέρπουσες φήμες για απομάκρυνση των δημοσίων υπηρεσιών, δημοτικών υπηρεσιών, του πυροσβεστικού κλιμακίου και των σχολείων που εδρεύουν στην περιοχή, ζητούν την επανίδρυση του ιστορικού Δήμου Πλωμαρίου, στα πλαίσια μιας νέας χωροταξικής κατανομής.
Σε αντίθετη περίπτωση εξέφρασαν την απόφασή τους να απαιτήσουν όλα τα παραπάνω με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου

Σπύρος Γαληνός



Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Καλή η κίνηση του βουλευτή αλλά μάλλον δύσκολα θα υποχωρήσουν και να μας κάνουν πάλι δήμο. Αν το κάνουν για εμάς τότε θα πρέπει να το κάνουν και για άλλες περιπτώσεις και θα γίνει ντόμινο. Αυτό βεβαία δε σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να υποχωρήσουμε όσο εναντίον μας κι αν είναι οι πιθανότητες. Με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε προς την ολική αποκαθήλωση θα ερημώσει ο τόπος και πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά να μας ακούσουν όλοι.

  2. Bravo bravo bravo Κε Γαληνέ κάτι είναι καί αυτό νά δώ ό Σ. τί θά κάνει καί άν ξαναδει τή ψήφομου άς μού γράψει.

  3. Κε? Ραγκούση μάς γα..τε.καί αντί lubricate βάζετε στό πωπόμας σμυριδαλοιφη ενώ ή Πάρος παραμένει δήμος(200κατοικοι)καταδικάζεις τό Πλωμάρι σέ κουρνέλα καί έχεις τό θράσος προοριζεις τόν εαυτόσου αντικαταστάτη τού Γιωργου καλλά…τό παροδοσικά πασοκικό Πλωμάρι θά γίνει ΓΑΛΗΝΙΚΟ.καί σύ θά είσαι ή αίτία ‘οχι ό Βαγγέλης.PS.αντε και …

  4. Καλή η κίνηση του βουλευτή αλλά μάλλον δύσκολα θα υποχωρήσουν και να μας κάνουν πάλι δήμο. Αν το κάνουν για εμάς τότε θα πρέπει να το κάνουν και για άλλες περιπτώσεις και θα γίνει ντόμινο. Αυτό βεβαία δε σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να υποχωρήσουμε όσο εναντίον μας κι αν είναι οι πιθανότητες. Με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε προς την ολική αποκαθήλωση θα ερημώσει ο τόπος και πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά να μας ακούσουν όλοι.
    +1

  5. Εγώ βλέπω ομοψυχία δεν υπάρχει. Δεξιοί κρίνουν τους αριστερούς, αριστεροί κρίνουν τους δεξιούς και οι πασόκτζήδες είναι σε αδράνεια.

    Χρειάζονται άφθαρτα και νέα πρόσωπα να βγουν μπροστά και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    Να γιατί το Πλωμάρι έχει φτάσει σε αυτή τη κατάσταση. Και στην καλύτερη περίπτωση άντε να γίνει ένας ακόμα δήμος στο νησί που θα έχει έδρα την Καλλονή, μόνο εάν γίνει και ένας τρίτος έχουμε ελπίδες.

    Θέλει πολύ προσπάθεια. Έχετε όμως συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν Πλωμαρίτες πολιτικοί σε θέσεις κλειδιά;
    Ο Δήμαρχος Δ. Βουνάτσος Πλωμαρίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Χαλκιώτης και αυτός Πλωμαρίτης, ο Αντίπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Ηρακλής Βερβέρης επίσης είναι Πλωμαρίτης.

    Πρέπει να διεκδικήσει το Πλωμάρι καλύτερη τύχη και μέλλον και οι τρεις παραπάνω πολιτικοί έχουν χρέος όχι σε βάρος όμως των άλλως χωριών και πόλεων της Λέσβου, αλλά για το καλό του Πλωμαρίου να κάνουν κάτι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here