Home Άρθρα Δεν αρκεί να φτιάχνεις γήπεδα, θα πρέπει να τα χαίρονται οι Δημότες...

Δεν αρκεί να φτιάχνεις γήπεδα, θα πρέπει να τα χαίρονται οι Δημότες και κυρίως τα παιδιά

1128
0

Μαθαίνουμε ότι προχωρά το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης(μπάσκετ) τύπου φούσκας στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου. Καλό είναι να γίνονται έστω και αυτού του τύπου τα έργα που υποκαθιστούν σε ένα βαθμό μια αθλητική εγκατάσταση που στην προκειμένη περίπτωση θα καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων καλαθοσφαίρισης(μπάσκετ) και πετοσφαίρισης(βόλεϊ).

Αναμένονται οι μπασκέτες και οι κερκίδες. Ήδη υπάρχει ο φιλές του βόλεϊ.

Το θέμα όμως είναι, για τις νέες και τις παλαιότερες εγκαταστάσεις(όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο 5Χ5) θα πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι να είναι προσβάσιμες σε όλους τους Δημότες και παράλληλα να προσληφθούν ή να οριστούν υπάλληλοι που θα εργαστούν ως υπεύθυνοι για τα γήπεδα. Και να μην είναι κλειστά ή προσβάσιμα σε λίγους όπως συνηθιζόταν παλιά στα σπίτια με τα σαλόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο 5Χ5 το οποίο ενώ θα μπορούσε να ανοίγει για το κοινό, χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα τμήματα υποδομής του Αιγέα. Για το μεγάλο γήπεδο τα δεδομένα είναι διαφορετικά και οι ανάγκες συντήρησης και περιποίησης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Αυτό πρέπει πρώτος πρώτος να το καταλάβει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης που τυγχάνει να είναι και στη διοίκηση του Αιγέα Πλωμαρίου, αλλά παράλληλα και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και επιτέλους να “σπάσει αυγά” ώστε οι δημοτικοί χώροι άθλησης να χρησιμοποιούνται από όλους τους κατοίκους. Γιατί κάποιες φορές πρέπει να δίνονται γρηγορότερα λύσεις και όταν είσαι σε δυο-τρεις θέσεις πρέπει να κρατάς σωστές ισορροπίες απέναντι στους συνδημότες σου και να μη μπλέκει η μια αρμοδιότητα με την άλλη, να ενώνεις και όχι να διαιρείς. Και θα εξηγήσουμε προς το τέλος της εβδομάδας γιατί εστιάζουμε εκεί. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και ο Πρόεδρος του Αιγέα, κ. Δημήτρης Μουτζούρης που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και Τοπικός Σύμβουλος στην Κοινότητα. Επίσης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού, κ. Παναγιώτης Πιττός θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός και τολμηρός και να δώσει άμεσες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με την ομάδα και τους αυτοδιοικητικούς, διότι εκείνος και το τμήμα το οποίο Προεδρεύει είναι θεσμικά αρμόδιοι, κανένας άλλος. Οποιοσδήποτε άλλος, πλην του κ. Πιττού, κανονίζει να δίνονται ή βάζει εμπόδια στο να δίνονται τα γήπεδα στους δημότες, απλώς αυθαιρετεί και υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του.

Με τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ ο Αιγέας έκανε μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και σε συνεργασία με τους προπονητές έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλά παιδιά να αθληθούν σε μια περιοχή που ούτως ή άλλως δεν έχει ιδιαίτερα πολλές και ποιοτικές δραστηριότητες για νέους, εφήβους αλλά και για μεγαλύτερο κόσμο που θέλει να αθληθεί. Το τμήμα ποδοσφαίρου συνεχίζει να υπάρχει μαζί με τα τμήματα υποδομής, ενώ μεγάλες επιτυχίες πανελληνίως είχε σημειώσει το τμήμα ξιφασκίας που δυστυχώς δεν υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια.

Ας το σκεφτούν λοιπόν οι διοικούντες του Αιγέα που τυγχάνει να είναι και αυτοδιοικιτικοί, καλό θα κάνει και στην ομάδα και στην πόλη μας.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here