Home Ενημερώσεις Μπράβο σε γονείς και εκπαιδευτικούς – Κίτρινη κάρτα στους αρμόδιους

Μπράβο σε γονείς και εκπαιδευτικούς – Κίτρινη κάρτα στους αρμόδιους

1813
0

Για ακόμα μια φορά πραγματοποιήθηκαν εθελοντικές εργασίες καθαρισμού στο Πλωμάρι. Αυτή τη φορά στο 1ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου. Γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός των δέντρων της άυλης, καθώς υπήρχαν μεγάλοι επικίνδυνοι κορμοί και ξερά κλαδιά δέντρων τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να πέσουν κάτω με συνέπεια τον τραυματισμό κάποιου μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Φυσικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Όμως υπάρχουν και αρμόδιοι από το Δήμο Μυτιλήνης όπως και από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εισπράττουν άλλη μια κίτρινη κάρτα, αφού άγνωστο αν γνώριζαν ή όχι, δεν είχαν φροντίσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να πράξουν τα δέοντα. Καλός ο εθελοντισμός μέχρις ενός σημείου, διότι όταν οι πολίτες βλέπουν ότι κάτι δεν προχωρά κάτι όπως πρέπει, παίρνουν οι ίδιοι την ευθύνη και ενεργούν, όπως έγινε πρόσφατα με τον εθελοντικό καθαρισμό του ποταμού, όμως οι πολίτες πληρώνουν φόρους και ανταποδοτικά τέλη, δεν γίνεται κάποιοι αρμόδιοι να αμείβονται με μισθό και ουσιαστικά να μη δίνουν λύσεις και να μη παρέχονται οι υπηρεσίες που πρέπει προς το κοινό.

Η σχετική ανάρτηση από τη σελίδα του 1ου Νηπιαγωγείου στο facebook:

Το Σάββατο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, προχώρησαν σε τακτοποίηση, ξεκαθάρισμα και καθαριότητα της αυλής, της κυρίας αίθουσας του σχολείου καθώς και των δυο αποθηκών που διαθέτει το σχολείο! Αρχικά, οι μπαμπάδες των παιδιών άνοιξαν την εξωτερική αποθήκη προκειμένου να δούμε τι έχει μέσα και να χρησιμοποιήσουμε όσα αντικείμενα μας ήταν χρήσιμα! Έτσι, αντικαταστήσαμε όλα τα σπασμένα καρεκλάκια και τραπεζάκια με καινούργια που υπήρχαν στο χώρο αυτό! Επίσης, βρήκαμε καινούργια ξύλινα παιχνίδια και καβαλέτα ζωγραφικής τα οποία τοποθετήσαμε στην τάξη του σχολείου, ώστε να απασχολούνται οι μαθητές!

Έπειτα, ακολούθησε ο καθαρισμός των δέντρων της άυλης, καθώς υπήρχαν μεγάλοι επικίνδυνοι κορμοί και ξερά κλαδιά δέντρων τα οποία ανα πάσα στιγμή μπορούσαν να πέσουν κάτω με συνέπεια τον τραυματισμό κάποιου μαθητή ή εκπαιδευτικού! Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο εσωτερικό του σχολείου, όπου καθαρίσαμε την αποθήκη, πετάξαμε πολλά σκουπίδια που υπήρχαν εκεί και παράλληλα κάναμε μια απολύμανση σε όλο το χώρο του σχολείου, ώστε τη Δευτέρα οι μαθητές να μπουν σε έναν καθαρό χώρο! Η βοήθεια των γονιών ήταν πραγματικά πολύτιμη, καθώς δυο εκπαιδευτικοί μόνο δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιήσουν τέτοιες εργασίες!

Για το λόγο αυτό, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους γονείς που από την αρχή είναι δίπλα μας, μας προτείνουν πράγματα για τη βελτίωση του σχολείου και είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν με οποίο τρόπο μπορούν! Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς εκείνους που κουβάλησαν όλα τα κλαδιά και τα σκουπίδια στη χωματερή με τα δικά τους αγροτικά αυτοκίνητα!

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here