Home Δελτία Τύπου Οι Συνθήκες Εργασίας Των Αγροτικών Γιατρών

Οι Συνθήκες Εργασίας Των Αγροτικών Γιατρών

363
0

Σκληρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία έκανε ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής του ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός:  Η κυβέρνηση παραμελεί την περιφέρεια και δημιουργεί μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς. Ο βουλευτής αφού εξέθεσε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των αγροτικών γιατρών ανέδειξε την ευρύτερη διάσταση του προβλήματος:

«Το αίτημα για ανθρώπινη μεταχείριση των αγροτικών γιατρών δεν είναι απλώς ένα συνδικαλιστικό αίτημα, είναι αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας. Ένας κουρασμένος άνθρωπος, ένας εξαντλημένος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που συνεχώς δουλεύει πέρα από τα όρια του, είναι ένας άνθρωπος που αυτονόητα θα κάνει και λάθη με την υγεία μας, λάθη με τη ζωή μας. Όταν εξουθενώνετε το γιατρό δεν τιμωρείται μόνο ο γιατρός, τιμωρείται και ο ασθενής, τιμωρείται η κοινωνία εν συνόλω».
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό το πρόβλημα στη βάση του οφείλεται σε άνιση κατανομή πόρων και σε σχεδιαστικές αδυναμίες της κυβέρνησης. Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό υγείας είπε: «οι μεγαλογιατροί του Κολωνακίου και τα μεγάλα ιατρικά κέντρα δεν είναι επιλογή που έχουν όλοι οι κάτοικοι αυτής χώρας. Στα μικρά κι απομακρυσμένα χωριά οι απόμαχοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, οι εργάτες, άνθρωποι με μικρά εισοδήματα, τον πρώτο που θα επισκεφθούν για κάθε ζήτημα υγείας είναι ο αγροτικός γιατρός. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι η σιγουριά τους, η αίσθηση ότι υπάρχει κράτος και ότι κάποιος τους φροντίζει»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γαληνός τόνισε ότι ο νομός Λέσβου είναι νησιωτικός κι ακριτικός. Για τα απομακρυσμένα νησιά μας η πρόσβαση σε αποτελεσματικές και λειτουργικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και τις περιοχές αποτελεί εθνικό πρόταγμα. «Οι αγροτικοί ιατροί στα απομονωμένα χωριά είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τα ζητήματα υγείας. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ενισχύσουμε»

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here