Home Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου Να παρθούν άμεσες αποφάσεις για τα επικίνδυνα κτίρια και τα σπίτια που...

Να παρθούν άμεσες αποφάσεις για τα επικίνδυνα κτίρια και τα σπίτια που χτυπήθηκαν από κατολισθήσεις

2094
0

Σημαντικό και επείγων πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, με αφορμή το σεισμό στη Σάμο, είναι το πάρσιμο αποφάσεων και η άμεση εφαρμογή τους από το Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για όσα είναι στην αρμοδιότητά της κάθε Αρχής. Αναφερόμαστε στα επικίνδυνα κτίρια που είχαν χτυπηθεί από το σεισμό του 2017 και όσα είναι επικίνδυνα λόγω παλαιότητας, αλλά και για τα σπίτια που είχαν χτυπηθεί από τις κατολισθήσεις μεγάλων βράχων το 2018.

Ο σεισμός της Σάμου έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο κάτι που αυτομάτως όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό είναι επικίνδυνο για όσα κτίρια και σπίτια έχουν χτυπηθεί στο παρελθόν ή είναι επικίνδυνα.

Για τα σπίτια και τα κτίρια που είχαν χτυπηθεί από τους βράχους συμπληρώνονται σε λίγο καιρό δυο χρόνια και το κράτος έστειλε κανονικά στους ιδιοκτήτες λογαριασμούς για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ενώ οι ιδιοκτησίες τους είναι κλειστές καταπλακωμένες με μεγάλα βράχια. Για την περίπτωση αυτή υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά προς το παρόν δεν προχωράει το πρώτο σκέλος-έργο της απομάκρυνσης των βράχων.

Αρκετά είναι και τα επικίνδυνα κτίρια για τα οποία θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παλιό βιομηχανικό κτίριο πλησίον του Πολιτιστικού Κέντρου, γνωστό και ως “Του Σίμου η Μηχανή”, καθημερινά από μπροστά περνάει κόσμος, οχήματα και φυσικά παιδιά που πάνε ή γυρίζουν από το Α’ Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πλωμαρίου, κ.κ. Παναγιώτης Ανδριώτης και Δημήτρης Μαλλιαρός έχουν αρκετές φορές πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για τις περιπτώσεις αυτές, όμως όπως αναφέραμε δεν έχει γίνει κάποια πρόοδος.

Φωτογραφίες αρχείου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here