Home Δελτία Τύπου Η Επέτειος Των Ελευθέριων Στην Λέσχη Βενιαμίν Ο Λέσβιος

Η Επέτειος Των Ελευθέριων Στην Λέσχη Βενιαμίν Ο Λέσβιος

359
0
Το Θωρηκτό Αβέρωφ

Στις ένδεκα η ώρα του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου, θα τιμήσει η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» τα Ελευθέρια του νησιού, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσά της. Η χρονολογική μετάθεση αποφασίσθηκε, λόγω του ότι η 8η Νοεμβρίου είναι η επομένη της πρώτης Κυριακής των εκλογών και μερικές μέρες πριν τις επαναληπτικές.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος κ. Νίκος Παπαδέλλης, από την Πέτρα, που θα αναφερθεί στη μάχη του Κλαπάδου, παραθέτοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία, που έχει συλλέξει μετά από πολυετή έρευνα.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα προβληθούν διαφάνειες φακέλων αλληλογραφίας με τουρκικά γραμματόσημα, τα οποία είχαν επισημανθεί με σφραγίδα της δημογεροντίας Πλωμαρίου, προσφορά του επίτιμου μέλους της Λέσχης Μιχάλη Τσιπίδη.

Όπως είναι γνωστό τα τουρκικά στρατεύματα, μετά την παράδοση της εξουσίας στη Μυτιλήνη, αποσύρθηκαν στα υψώματα του Κλαπάδου, όπου και δόθηκε η τελική μάχη της λεσβιακής ελευθερίας.

Την ομιλία του κ Παπαδέλλη, θα συνοδεύσει προβολή διαφανειών, από φωτογραφίες και δημοσιεύματα της εποχής.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Λέσχη διοργανώνει μουσική βραδιά για τα μέλη και τους φίλους της.

Στο μεταξύ με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Λέσχη Πλωμαρίου θα τιμήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους νέους φοιτητές και σπουδαστές που αποφοίτησαν από τα λύκεια της πόλης, με τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσά της το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου.

Στην τελετή θα προσκληθούν οι επιτυχόντες, οι γονείς τους και οι καθηγητές τους.

Β’ Παγκόσμιος: Εμμανουήλ Τομαλής – Ένας από τους πολλούς Πλωμαρίτες Ναύτες του Αβέρωφ

Άλλος ένας Νάυτης του Αβέρωφ από το Πλωμάρι, ο Αντώνης Κωνσταντακέλλης

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here