Home Δραστηριότητες - Βουνό - Θάλασσα Εκδρομή στη Χίο 22 – 25 Μαρτίου 2019 από το Seafari Adventures

Εκδρομή στη Χίο 22 – 25 Μαρτίου 2019 από το Seafari Adventures

1034
0

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΧΙΟ 22 – 25 Μαρτίου 2019. Ακολουθήστε μας στην πρώτη Ανοιξιάτικη εκδρομή του SEAFARI ADVENTURES εκτός Λέσβου. Θα σας μυήσουμε στις ομορφιές και τις γεύσεις της γειτονικής Χίου. Ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-25 Μαρτίου με προορισμό τη Χίο και τα γραφικά χωριά της.

Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει τη Παρασκευή το απόγευμα 22 Μαρτίου όπου θα αναχωρήσουμε από το Λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ τη Δευτέρα νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο καράβι από τα Μεστά Χίου για την επιστροφή μας στην όμορφη Μυτιλήνη. Τα 4×4 οχήματα της εταιρείας μας θα είναι μαζί μας καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής για να κάνουν τις μετακινήσεις μας πιο εύκολες και ξεκούραστες. Με το που φτάσουμε στην Χίο θα τακτοποιηθούμε στα καταλύματα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποια βόλτα στο κέντρο να γνωρίσουμε τη νυχτερινή ζωή της Χίου για όποιον το επιθυμεί.

Το Σάββατο όμως το πρωί αφού απολαύσουμε το παραδοσιακό και γευστικότατο πρωινό μας με τοπικά προϊόντα θα ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας. Η φύση, οι γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα των εσπεριδοειδών της Χίου θα είναι οι οδηγοί μας.
Τέσσερα είδη άγρια τουλίπας φύονται στη Χίο, κατά τους ντόπιους “λαλάδες”, από τα οποία τα τρία μπορεί να τα συναντήσει κάποιος αποκλειστικά στη γειτονική Χίο. Ειδικός οδηγός θα μας φέρει κοντά τους και θα μας μυήσει στα μυστικά τους. Θα επισκεφτούμε επιπλέον το Μουσείο Citrus στον Κάμπο της Χίου. ¨Ενα Μουσείο εσπεριδοειδών που μας διηγείται την ιστορία της Χίου στο διάβα του χρόνου. Στον Κάμπο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους πολυβραβευμένους κήπους του Αργέντικου Αρχοντικού. Δεν θα παραλείψουμε ωστόσο να επισκεφτούμε και τα “Ταμπάκικα”(Μύλοι) την πιο πολύ φημισμένη και πολυφωτογραφημένη περιοχή της Χίου. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στην πατρίδα της μαστίχας επισκεπτόμενοι το Μουσείο της μαστίχας και για όσους επιθυμούν προαιρετικά θα παρακολουθήσουν και την παρουσίαση “μαστιχάκι”. Θα επισκεφτούμε τα μαστιχοχώρια, Μεστά, Εμπορειό και το Πυργί με τα μοναδικά “ξυστά” που είναι και έδρα των μαστιχοχωρίων.

Το Εμπορειό είναι από τους αρχαιότερους οικισμούς του νησιού. Η ιστορία του χάνεται στην Νεολιθική εποχή συνεχίζει στην Μυκηναϊκή περίοδο και καταστράφηκε από τους Άραβες. Βέβαια αφού είμαστε στη Χίο δεν είναι δυνατόν να μην κάνουμε και ένα προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα και στην Νέα Μονή, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς(1990) με τα υπέροχα ψηφιδωτά της. Η διαμονή μας βέβαια θα πρέπει να είναι αντάξια της περιήγησης και να συμπληρώσει τις όμορφες εικόνες αυτού του ταξιδιού. Για αυτό θα έχουμε την χαρά να μείνουμε στο Chios City Inn και στο Faidra Bed & Breakfast δύο χώροι πρόσφατα ανακαινισμένα στο κέντρο της Χίου με εξαιρετικό πρωινό από χειροποίητα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (μαστέλο, φυσικούς χυμούς, μαρμελάδες κτλ.) Με αυτό το μείγμα γεύσεων και εικόνων θα επιστρέψουμε στην μοναδική μας Λέσβο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Early Booking (κρατήσεις) έως 05/03/19 —>Κόστος ανά άτομο: 230 €
Κρατήσεις μετά τις 06/03/19 —>Κόστος ανά άτομο: 250 €

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 22520-33489 / 6970124830 / 6981904001 ή μέσω email στο info@seafariadventures.gr
Προκαταβολή 50€
Περιορισμένος Αριθμός θέσεων.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης κατόπιν συνεννόησης.
(Τα οχήματα θα ξεκινήσουν από το Πλωμάρι όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βάλουν τα πράγματά τους.)

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο & παραδοσιακό τοπικό πρωινό
Οχήματα 4×4 της εταιρείας μας με οδηγό για όλες τις μεταφορές,
Καύσιμα οχημάτων για τις ξεναγήσεις
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Λέσβο προς Χίο και επιστροφή
Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φόροι και ΦΠΑ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται:
Σνάκ & καφέδες κατά την διάρκεια της εκδρομής
Γεύματα σε ταβέρνες και εστιατόρια
Είσοδοι σε Μουσεία & επισκέψιμους χώρους
Προσωπικά έξοδα.

=================

Πηγή φωτογραφίες άρθρου: DiscoverGreece.com

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here