Home Δραστηριότητες - Βουνό - Θάλασσα Seafari Adventures: Εκδρομή Σμύρνη – Παμούκαλε, το καλοκαίρι συνεχίζεται.. Παρασκευή 12/10/2018

Seafari Adventures: Εκδρομή Σμύρνη – Παμούκαλε, το καλοκαίρι συνεχίζεται.. Παρασκευή 12/10/2018

3393
0

Το Seafari Adventures θα σας πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι αναμνήσεων, χαλάρωσης & ευεξίας!!!! Η εκδρομή μας ξεκινάει την Παρασκευή στις 16:00, όπου με πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας μας θα ξεκινήσουμε από το Πλωμάρι με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Αφού περάσουμε τον τελωνειακό έλεγχο θα αναχωρήσουμε με το καραβάκι στις 18:00. Με την άφιξή μας στο λιμάνι του Αϊβαλί αναχωρούμε για την Σμύρνη όπου θα φάμε στο ξενοδοχείο βραδινό και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας.

Το Σάββατο το πρωί θα ξυπνήσουμε και αφού απολαύσουμε το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου μας θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μνήμης στην πόλη της Σμύρνης.

Η Σμύρνη ιδρύθηκε από τους Αιολείς το 1100 π.χ. Τον 8ο αιώνα π.χ κατοικήθηκε από τους Ίωνες. Όταν έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος συνένωσε και κατασκεύασε την καινούρια πόλη στην σημερινή θέση. Η Σμύρνη καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1424 μέχρι το 1919 όταν αποβιβάστηκαν τα ελληνικά στρατεύματα. Ήταν το μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου. Το 1838 υπογράφεται η εμπορική συνθήκη για την θέσπιση του ελεύθερου εμπορίου μέχρι το 1922. Εκτός από κυρίαρχο λιμάνι η Σμύρνη διέθετε χρηματιστήριο, 11 τραπεζικούς ομίλους και 61 ασφαλιστικές εταιρείες. Τις πνευματικές ζυμώσεις της εποχής μονοπωλούν τα καφενεία, οι εφημερίδες, οι δρόμοι και οι άμβωνες των εκκλησιών. Οι λέσχες <Ομηρος>, <Φιλολογικό Μουσείο>, <Ιωνική Λέσχη> και <Μουσείο> είναι οι ελληνόφωνες πνευματικές εστίες της Σμύρνης. Η επικρατούσα γλώσσα ήταν τα ελληνικά. Τα 10 από τα 17 τυπογραφία ήταν ελληνικά και κυκλοφορούσαν 134 έντυπα.

Το Κορδελιό, το Λιμάνι , η Πούντα(Αλσαντζακ-Alsancak) και τα γραφικά σοκάκια της, η διάσημη πλατεία του Ρολογιού, η Αγία Φωτεινή και το Κάστρο είναι κάποια σημεία που θα μας φρεσκάρουν τις μνήμες μια χαμένης πατρίδας. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για μια περιήγηση στα καταστήματα. Βραδινό στο ξενοδοχείο.

Την Κυριακή μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το φημισμένο εξωτικό Παμούκαλε όπου θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τα υπέροχα κάστρα από βαμβάκι με τις θερμές πηγές μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Το κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη εύκολα δικαιολογεί το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας μιας και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Λίγο πριν την αναχώρηση μας για την Σμύρνη θα περάσουμε από την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, την νεκρόπολη και το αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Αποστόλου Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί στην εποχή του Δομιτιανού. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη και προετοιμασία για την επιστροφή μας την επόμενη μέρα το πρωί.

Την Δευτέρα νωρίς νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για του λιμάνι του Αϊβαλί όπου το καραβάκι αναχωρεί στις 9:00 επιστρέφοντας στην όμορφη Λέσβο.

Κόστος εκδρομής: 240€ / άτομο
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
Διαμονή στο 4* Ξενοδοχείο Smart Hotel Izmir (8.8 booking rate)
3 διανυκτερεύσεις & Ημιδιατροφή
Μετακίνηση με πολυτελής λεωφορείο σε όλες μας τις περιηγήσεις και μεταφορές
Ελληνόφωνος ξεναγός
Η τιμή αφορά δίκλινο δωμάτιο.
Aκτοπλοϊκα εισιτήρια Μυτιλήνη-Αϊβαλί -Μυτιλήνη
Δυνατότητα μεταφοράς προς το λιμάνι της Μυτιλήνης κατόπιν συνεννόησης..

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Προσωπικά έξοδα
Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους & θερμές πηγές
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Πρόσθετο κόστος μονόκλινου 35€

Σημείωση:
Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει την διάταξη της εκδρομής για λόγους ανωτέρας βίας χωρίς να
παραλείψει τίποτα από τα αναγραφόμενα στο πρόγραμμα.
– Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από (2) ενήλικες σε δίκλινο δωμάτιο.
Στοιχεία επικοινωνίας και κρατήσεων: 6970124830 / 6981904001 / 2252033489

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here