Home Άρθρα Έπεσαν οι Μάσκες

Έπεσαν οι Μάσκες

814
43

Γράφει ο Μανώλης Αρμενάκας. Όσο κοντεύουν οι εκλογές τόσο μαθαίνουμε για νέες κατηγορίες πολιτών που μας περιτριγυρίζουν. Παλιά χαρακτήριζε κάποιος του υποψηφίους ως αγωνιστές, ως ιδεαλιστές άντε στη χειρότερη περίπτωση τραμπούκους. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Στο καλειδοσκόπιο των συνδυασμών των κομμάτων, που οι περισσότεροι είναι κομματικοί δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει τον Πατερέλη, η Νέα Δημοκρατία τον Χατζηκομνηνό, ο πάλαι ποτέ Δημήτρης Βουνάτσος, αντιδραστικό πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, 

δημιούργησαν νέες κατηγορίες υποψηφίων.

Κατ’ αρχήν όλοι συνδυασμοί έχουν τους καρεκλοκένταυρους. Δηλαδή αυτούς που κατεβαίνουν υποψήφιοι για να πάρουν μετεκλογικά μία καρέκλα πάνω στην οποία υπάρχει ένας μισθός τουλάχιστον 1.000€.

Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τους αυτόχθονες, δηλαδή αυτούς που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο και τις μπρουμταριές, δηλαδή αυτούς που επειδή η καρέκλα δεν ήταν εξασφαλισμένη στον πολιτικό χώρο που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα μεταπήδησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο για να μην απωλέσουν το χιλιάρικο.

Τέλος δημιουργήθηκε και άλλη κατηγορία πολιτικών. Αυτή των άστεγων. Δηλαδή αυτών που διετέλεσαν καρεκλοκένταυροι αλλά παρότι ήθελαν να μπουν στην κατηγορία των μπρουμταριών δεν μπόρεσαν. Δηλαδή αναζήτησαν και αναζητούν μέχρι σήμερα διακαώς στέγη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρούν και παρέμειναν άστεγοι. Η κατηγορία αυτή απαντάται σε όλους του πολιτικούς χώρους και είναι η πιο πετυχημένη, αφού γυρίζουν παντού και διαλαλούν ότι έχουν προτάσεις αλλά δεν αποδέχονται το ιδεολογικό υπόβαθρο των δημάρχων. Προς τούτο απευθύνουμε έκκληση στους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να εντάξουν και αυτό το είδος στους συνδυασμούς τους διότι είναι κρίμα και αυτοί οι άνθρωποι που τόσα προσέφεραν σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο να αδικούνται. Εύχομαι να κάνει καλό καιρό στις εκλογές να πάμε σε καμιά παραλία να κάνουμε μπάνιο.

Μανώλης Αρμενάκας

Bookmark and Share

Ποιόν Θα Ψηφίσετε Για Περιφερειάρχη;

  • Ν. Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) (40%, 146 Votes)
  • Π. Βογιατζής (ΝΔ) (33%, 118 Votes)
  • Β. Τέντομας (ΣΥΡΙΖΑ) (10%, 36 Votes)
  • Κανέναν Γιατί Θα Απέχω (6%, 23 Votes)
  • Σ. Κόρακας (ΚΚΕ) (5%, 17 Votes)
  • Άκυρο/Λευκό (3%, 12 Votes)
  • Ηλ. Γιαννίρης (Οικολόγοι Πράσινοι) (3%, 11 Votes)

Total Voters: 363

Loading ... Loading ...

Ποιόν θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Λέσβου;

  • Δ. Βουνάτσος (30%, 177 Votes)
  • Α. Χατζηκομνηνός (ΝΔ) (28%, 167 Votes)
  • Π. Πατερέλης (ΠΑΣΟΚ) (22%, 129 Votes)
  • Γ. Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγοι Πράσινοι) (11%, 65 Votes)
  • Κανέναν Γιατί Θα Απέχω (5%, 29 Votes)
  • Β. Παλαιολόγος (ΚΚΕ) (3%, 16 Votes)
  • Άκυρο/Λευκό (2%, 12 Votes)

Total Voters: 595

Loading ... Loading ...

Comments Closed

43 COMMENTS

  1. Είδες γλύκα πούχει η καρέκλα;
    Δε θέλαμε δε θέλαμε τον Καλλικράτη, τον αφορίζαμε, τερατούργημα τον λέγαμε, έκτρωμα τον λέγαμε αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και τον στηρίξαμε !!
    Με εντυπωσιάζει η προθυμία των πολιτών να είναι υποψήφιοι.
    Τέτοιο σκοτωμό δεν τον περίμενα.
    Απορώ τι θα βγουν να πουν στον κόσμο!!Οι της Νέας Δημοκρατίας που έφαγαν και χορτασμό δεν είχαν παρόλο που μας πήγα στον πάτο και λιποτάκτισαν ποιώντας την νύσσα, αλλά και οι ερασιτέχνες του Πασοκ που τους μάζεψε άλλον από τα γυμναστήρια, άλλον από τα ξερονήσια και δε συμμαζεύεται, για να μας κυβερνήσουν λέει σύγχρονα, με αρπαχτές και πανικό λέω γω.Όσο δε για τις αριστερές δυνάμεις ε! αυτοί ακόμη ψάχνουν τον προσανατολισμό τους ή πυρώνονται από μακριά με τη γνωστή τακτική του φωνάζω για να φωνάξω κι άμα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω κάτι τότε ρίχνω μελάνι σαν τη σουπιά, θαλασσώνω τα πράγματα και τελειώνουν όλα.
    Τώρα όσον αφορά το πού εντάσσεται ο καθένας είναι άλλο θέμα κατά τη γνώμη μου. Η πορεία του ανθρώπου δεν είναι στατική αλλά κινείται εν δυνάμει οπότε οι επιλογές αλλάζουν και έτσι πρέπει να γίνεται κατά τη γνώμη μου αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί κανείς και μονοντούβαρος. Δικαίωμα είναι αυτό του καθενός. Κρίνει, βλέπει, αξιολογεί και αναθεωρεί όπου το βλέπει απαραίτητο. Αρκεί να μην υπάρχει δόλος.

  2. Προσυπογράφω όλα αυτά που λέει η Μαριάνθη και αρκετά από αυτά που λέει ο Μανώλης.
    Διαβάζω ένα βιβλίο τελευταία για το 2012.
    Όχι δεν μιλάει για κανέναν “βελζεβούλη”, διάβολο, τρίβολο που θα κατέβει στη γη. Μιλάει για μια γεωπολιτική αλλαγή του κόσμου μας που έχει ήδη αρχίσει. Και θα προχωρήσει και στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις και ανάγκες του ανθρώπου. Η Αθήνα δείχνει να θορυβείται και να ξυπνάει. Μένει να το κάνει και η επαρχία.

    Και για να μη ξεχνιόμαστε γιατί είναι πάντα επίκαιρο:
    Οι φρόνιμοι μαθαίνουν από τα παθήματα των άλλων, οι άφρονες από τα δικά τους και οι παράφρονες ούτε από τα δικά τους.
    Ελπίζω ο πληθυσμός τους (των παραφρόνων) να μειωθεί στις επικείμενες εκλογές.

  3. – ΠΟΣΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΩΣ ΟΡΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, ΕΝΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΗ) ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ; και
    – ΠΟΣΟΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ;
    – ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…
    ΙΔΩΜΕΝ !!!

  4. Κάτι που άκουσα πριν λίγες μέρες στο Πλωμάρι.
    Λέγεται ότι ένας από τους υποψηφίους Δημάρχους, σε περίπτωση που εκλεγεί, έχει τάξει την ίδια θεσούλα -μάλλον του Αντιδήμαρχου-, σε παραπάνω από έναν υποψήφιο, με σκοπό να τους δελεάσει για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Η μια από τους δυο είναι γυναίκα…
    Τελικά ίσως να είναι και περισσότεροι από δυο.

  5. Προγράμματα με υποσχέσεις πάντα τυπώνονται. Το θέμα είναι τι από αυτές υλοποιείτα και πραγματώνεται εν τέλει. Ελάχιστα!
    Τα περιμένουμε σαν τα “Λεφτά υπάρχουν”!!!!
    Μπορεί και να υπάρχουν βέβαια όπως υποστηρίζει ακόμα ο κ.παπανδρέου(βλ. ΔΕΘ) και να τα ψάχνει στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού-καρναβάλι Πάτρας. Γιατί εγώ δεν τα βλέπω!!!

  6. “Εύχομαι να κάνει καλό καιρό στις εκλογές να πάμε σε καμιά παραλία να κάνουμε μπάνιο.”

    Μετά όμως να μην παραπονιέστε για αυτούς που σας κυβερνούν όταν αφήνετε μόνο τα πρόβατα να ψηφίζουν.Η αποχή ευνοεί μόνο τα ΜΜΕ και τα λαμόγια.

  7. Μου αρέσει που όλοι πολέμησαν για να μην έχουμε ένα Δήμο Λέσβου. Αλλά δεν είδα κανένα Δήμαρχο να παραιτείτε ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Άρα…έχουν ψωμί τα αξιώματα…έως τελικής πτώσεως (κατάργηση των Δήμων την 31/12/2010).

    Φιλικά

    Γιώργος Παλαιολόγος

    Επ. Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων

  8. “…Αλλά δεν είδα κανένα Δήμαρχο να παραιτείτΑΙ ως ένδειξη διαμαρτυρίας…”
    Τουλάχιστον, ας τους το υπενθυμίζουμε (οι μη αυλικοί το μπορούμε) διαρκώς ως την ύστατη ώρα, “ψυθιριστά και φωναχτά”…
    συγχρόνως ας…ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΤΑΚΙ ΤΟΥΣ (κι αυτό οι μη αυλικοί το μπορούμε)…
    (αλήθεια, απολογισμό ταμείου θα κάνουν πριν το “σφύριγμα και τη λήξη”;
    κι αυτό οι μη αυλικοί επιβάλεται και μπορούμε να το απαιτούμε, ως την ύστατη ώρα…)

  9. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΧΗ,ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ…..ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ?ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΑΦΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΑΡΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΠΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ……..ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ Κ.Τ.Λ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ…..ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΟΨΙΦΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΒΛΑΠΤΕΙ…..

  10. “endiaferomene” anonime
    γράψε το όνομα σου , ποιός σε έβαλε να το γράψεις αυτό , κάποιος υποψήφιος των ΅1000΅ευρώ; ή είσαι ο μεγατόνων;!!!!!
    τώρα, άν, όπως λές κάποιοι υποψήφιοι με την μέχρι τώρα πορεία τους έδειξαν ότι έχουν στόχο να προσφέρουν ‘ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ’ έχουν στόχο…
    δεν θάχαμε βουνό τα προβλήματα.
    Μου φαίνεται ότι εχεις τρικυμία στο μυαλό.

  11. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΟΣΜΙΑ…ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙΣ…ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ…..ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ….ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ…..ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ….ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΤΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ………ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ…..ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ…Ε ΕΣΥ΄ΛΟΙΠΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ…ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ…

  12. Τα υπερκομματικά ψηφοδέλτια, δεν έχουν χρίσματα, ούτε στηρίξεις. Είναι από γεννησημιού τους, υπερκομματικά και ανεξάρτητα, χωρίς να περιμένουν την ευλογία κανενός, παρά μόνο της λάϊκής ψήφου.
    Η ένταξη του κ. Βαρβαγιάννη στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατερέλλη είναι αποτέλεσμα άλλων διεργασιών, που έχουν σχέση με άλλα ζητήματα και άλλες επιδιώξεις. Άλλωστε ποιος είναι ο τομέας επιτυχούς δράσης του κ. Βαρβαγιάννη, από τον οποίο δελεάσθηκε ο κ. Πατερέλλης, ώστε να τον προτιμήσει έναντι άλλων πολτικά και κομματικά προσκείμενων ανθρώπων στο Πλωμάρι. Που εγνώριζαν την βόμβα μεγατόνων από καιρό, γι αυτό και έπσευσαν να απομακρυνθούν. Εκτός κι αν είναι σχέδιο καταχθόνιο, να μένει πάντα το Πλωμάρι, εκτός των τεκταινομένων στη Λέσβο.

  13. Άκουσα ονόματα που βάζουν υποψηφιότητα και έπεσα από τα σύννεφα!

    Και το υπέρτατο επιχείρημα: Εντάσσονται -λέει- στο “σύστημα” του Καλλικράτη για να τον πολεμήσουν μετά!!!
    Οι πολεμισταί…

    Χα, χα, χα, με κάνατε και γέλασα πρωί πρωί!!! Μπα σε καλό σας!
    Πείτε μας τώρα και το άλλο με τον Τοτό και πολεμήστε μετά.

  14. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ?ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ?ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΕ?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ…..

  15. ANVNYME ENDIAFEROMENE,
    MHPVS XEXNAS OTI TON MAYRAGANH TON EXANAGKASAN SE PARAITHSH STOYS 3 MHNES SYNERGASIAS TOY.
    KAI NA SOY YPENTHIMHSV OTI TO IDIO EKANAN KAI ME ALLOYS SYNERGATES KAI DHMOTIKOYS SYMBOYLOYS OI OPOIOI EIXAN MIA ALLH APOPSH GIA TA AYTODIOIKHTIKA PRAGMATA.OLOI AYTOI DEN MPOROYSAN NA EINAI THEATES MIAS SYNEXIZOMENHS FABLHS DIAXEIRHSHS THN OPOIA BELTIVSAN KAI THN EKANAN EPISTHMH TO FOBERO AYTO DIDYMO BERBAGIANNHS XANUOYLHS.

  16. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΦΙΛΕ WEST ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ………

  17. Ασφαλώς και υπήρξα ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Βαρβαγιάννη το πρώτο τρίμηνο του 2007. Και αποχώρησα, όπως και ο άλλος ειδικός του σύμβουλος ο γιατρός Αριστείδης Φρυδάς, όταν διαπίστωσα ότι οι συμβουλές μου δεν εισακούονταν. Όσο για τον υπαινιγμό περί ψήφου, σας τον επιστρέφω. Δεν κρύβω ούτε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ούτε τις κομματικές μου προτιμήσεις. Δεν πολιτεύθηκα μαζί του. Σκέφτηκα, λανθασμένα βέβαια, ότι ίσως οι γνώσεις μου και η πείρα μου γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον τόπο μου.

  18. anonime endiaferomene για να λες ότι δεν τον έχεις ψηφίσει μέχρι τώρα σημάνει ότι είσαι Πασοκ και θα ψηφίσεις τον συνδυασμό του Πατερελη που είναι Πασοκ και έχει βάλει και τον Βαρβαγιάννη μέσα στο ψηφοδέλτιο.

    Να σου θυμίσω εγώ κάτι
    αν δεν ξενοπηδάει η μνήμη μου εσείς του Πασοκ και όχι μόνο άχρηστο τον ανεβάζατε άχρηστο τον κατεβάζατε μέχρι πριν λίγες μέρες καθώς και ότι έχουν φάει λεφτά και ότι δεν κάναν τίποτα.

    Τώρα όμως είστε στο ίδιο στρατόπεδο και είναι λογικό να το θεωρείτε μεγάλο κεφάλαιο για το Πλωμάρι και την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Είναι ντροπή όμως γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη του Πλωμαρίτικου λαού που πρέπει να σας τιμωρήσει όλους.

  19. Θα συμφωνησω γαλαζοπρασινε! Κι επισης ελπιζω ο δημαρχος να βρει στο καινουριο στρατοπεδο που πηγε την πολυποθητη πολιτικη στεγη και στοργη που ψαχνει!! Ακομη ελπιζω οτι εκει που παει να θυμουνται το ονομα του, γιατι μεχρι χθες τον προσφωνουσαν με διολου τιμητικες και κοσμητικες εκφρασεις!

  20. anonime endiaferomene
    kalorizikos , kalorizikos
    pasok=kolymbythra tou siloam , oloi osoi mpainoun bgenoun agnoi…..
    gia na upnretisoun thn….tsepn tous, me to aznmiwto fysika gia to komma…
    MAYPO-KATRAMI-PISA-POUPOULA KAI KSEFWNHMA THELETE

  21. Που βρίσκετε την όρεξη και ασχολείστε πια με κόμματα;
    Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι το Πασόκ σήμερα είναι καλύτερο από τη Νέα Δημοκρατία ή το αντίθετο; Ή ότι υπάρχει εναλλακτική από τα άλλα μικρότερα κόμματα; Τα λεφτά σας θέλουν και τα δικαιώματα σας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
    Να σας φάνε ζωντανούς θέλουν.

    Να κάνουν τα παιδιά σας και εσάς να δουλεύετε 12 ώρες και να πληρώνεστε για 4 (βλέπε ΝΕΑ). Τι περιουσίες σας θέλουν και τις καταθέσεις σας. Και αν μπορούν κάποιον “δικό τους” με εισόδημα 20πλάσιο και πάνω από το δικό σας, να τον σώσουν θα τον σώσουν. Εσάς όχι.
    Ψηφίστε τους και σας ετοιμάζουν και άλλες εκπλήξεις μετά τις εκλογές.
    Όχι ευχάριστες.

  22. Το ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα κόμματα στην Ελλάδα σήμερα δεν σημαίνει και ότι υπάρχει και εύκολη λύση. Η αποχή δεν είναι λύση.
    Το “ότι και όπως να ναι” στη ψήφο (μικρά κόμματα), ή οι ανεξάρτητοι, ίσως να είναι μία λύση.

    Αλλά δεν περίμενα τόσους πολλούς να τρέξουν να μπουν σε ψηφοδέλτια, να ενταχτούν στη διαδικασία των εκλογών μετά από έναν προσβλητικό για το νησί μας Καλλικράτη και μετά την πιθανότητα για πτώχευση της xώρας ή ισόβιας δέσμευσης από το ΔΝΤ.

    Να σώσουν ποιόν και τι και πως μέσα από τα κόμματα όπως είναι σήμερα?
    Μήπως τον εαυτό τους, με μια καρεκλίτσα και ένα χιλιαρικάκι μισθό?

  23. ΚΥΡΙΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ…..ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ…..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ…..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ….ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΑΣΤΕΓΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ….ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ-ΑΓΝΩΣΤΩΝ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ…

  24. Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ…..

  25. Συμφωνώ για τον χαρακτήρα και το ήθος του Δημήτρη Βαρβαγιάννη.
    Δεν νομίζω πανελλαδικά να έχουν ασχοληθεί με την πολιτική πάνω από 20 τέτοιοι άνθρωποι.
    Συμφωνώ όμως και με την άποψη κάποιου που γράφει εδώ στο blog που λέει: “άλλο το ήθος άλλο οι ικανότητες και το έργο”…

    Εκεί όμως εκτιμώ, ότι ο Δημήτρης αν είχε καλύτερους συνεργάτες ως δήμαρχος από τη στιγμή που ήταν ένας άνθρωπος που από παιδί ήταν μέσα στην εκκλησία, είχε την καλύτερη ανατροφή από την οικογένειά του, δεν έκανε ποτέ καταχρήσεις, δεν έβρισε κανέναν ούτε για πλάκα, δεν καταχράστηκε, δεν έκλεψε, δεν λειτούργησε συνωμοτικά… κάτι καλύτερο θα μπορούσε να είχε καταφέρει.
    Τώρα γιατί και πως πήγε με τον Πατερέλη ας μας πει ο ίδιος.

    Τελειώνοντας θα ξαναθέσω την άποψή μου:
    Το πρόβλημα πια στην Ελλάδα και στο Πλωμάρι είναι γενικότερο και πολυπλοκότερο. Δεν μπορούν να μας σώσουν οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις.
    Ακόμα και στο Πλωμάρι και στη Λέσβο χρειαζότανε μια ανεξάρτητη δύναμη προσωπικοτήτων ανεξάρτητων έξω από κόμματα. Ακόμα και αν πέρασαν από αυτά να μην είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Αυτό εκτιμώ ότι έχει ανάγκη ο κόσμος. Γι αυτό και εδώ στην Αθήνα η στήριξη πολλών προς τον Δημαρά.
    Και πάλι έχω επιφυλάξεις για την άποψή μου…

  26. Καλά παιδιά, είναι και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου και ο Τσίπρας, πόσο μάλλον η Παπαρήγα και ένα σωρό άλλοι,και δεν έχουν κλέψει, αυτό όμως κύριοι δεν σημαίνει ότι είναι και ικανοί. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να επιβραβεύουμε τους άχρηστους, αυτούς που δεν κάνουν έργο. Εγώ το κύριο τάδε δεν τον ψήφισα για να είναι καλό παιδί, ούτε γιατί πηγαίνει εκκλησία, τον ψήφισα για να κάνει δουλειά, όχι για να διορίσει δεκαπέντε άτομα για να κάνει τα ρουσφέτια που έταξε, για να βελτιώσει τη ζωή όλων των Πλωμαριτών και όχι πέντε ανθρώπων, για να τηρεί το λόγο του και όχι να τον αθετεί, τέλος πάντων για να ασκεί τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν και όχι να τα σερβίρει σε άλλους. Εάν θεωρείτε επιτυχημένη τη θητεία του Δημάρχου μάλλον ζείτε αλλού και όχι στο Πλωμάρι. Τώρα γιατί ο νυν Δήμαρχος είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του κόμματος που κατήργησε το Δήμο Πλωμαρίου, και του οποίου ο υφυπουργός εσωτερικών αρνήθηκε να ακούσει τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη, το αφήνω στο κρίση σας.
    Και σεις που γράφετε όλοι εδώ καλά παιδιά είστε, ούτε αληταράδες είσαστε, όυτε κλέφτες και απατεώνες, γιατί δεν ασχολείστε με τη πολιτική;
    Έχετε ακούσει ότι έχουν μοιραστεί ήδη οι θέσεις των Αντιδημάρχων, έχετε ακούσει για το χρήμα που μοιράζεται το βράδυ πριν τις εκλογές; Εάν ασχολειθείτε λίγο με τα κοινά θα δείτε ότι τα καλά παιδιά, δεν είναι τόσο καλά όσο νομίζετε.

  27. Εγώ Μανώλη θά σέ ψήφ. άν ησουν υποψήφ.Οχι γιατί είσαι καλό πανί(αυτό παιζεται) αλά γιατί είσαι ΙΚΑΝΟΣ.

  28. Μόλις σκέφτηκα τον Μανώλη στην τρίτη αράδα, στο 28 σχόλιο, αυτός εμφανίστηκε καυτευθείαν! Πανταχού παρόν. Για σου κουμπάρε!

    Και το έγραψα καθαρά: “Συμφωνώ όμως ΚΑΙ με την άποψη κάποιου που γράφει εδώ στο blog που λέει…”

    Επίσης όταν έγραφα “ανεξάρτητη δύναμη προσωπικοτήτων ανεξάρτητων έξω από κόμματα…” ένας από αυτούς ήταν ο Μανώλης.

    Και τέλος (το έχω ξαναπεί): Eγώ υπογράφω πάντα με το ονοματεπώνυμό μου και δεν έχω καμία σχέση με τον συνονόματο “yiannis” στο σχόλιο 30.

  29. Η μόρφωση χωρίς σκέψη προκαλεί σύγχυση.
    Η σκέψη χωρίς μόρφωση παραπαίει.

    Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

  30. makaρι Γιάννη Μαλλή καί άλοι Πλωμαρίτες να
    ήταν σάν καί σένα.Σέ ξέρω πολύ καλλά καί είμαι σίγουρος πώς κάνεις τά πάντα γιά τό καλό τού Χωριού από οποιο μετερίζι καί άν εργάζεσαι

  31. Ευχαριστώ συνονόματε. Μακάρι να ήμουν εκεί να προσφέραμε όλοι μαζί στον τόπο. Μια ντόπια Πλωμαρίτικη -δωρεάν – εφημερίδα είναι το όραμά μας, αλλά “μας φάγανε” οι Αθήνες…

    Υ.Γ. Μόνο σε ένα παλιό σχόλιο παρεκτράπηκες!…
    Δε λέμε βρε, τέτοιες λέξεις (από “ξ” άρχιζε) δημοσίως!

  32. Αυτοι που καποτε ελεγαν τον σημερινο δημαρχο αχρηστο σημερα τον στηριζουν σαν αξιο.Γιατι αραγε????????????????????????????????

  33. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ???

  34. μηπως για καμια θεσουλα σε κανα υδριμα του δημου??Λεω εγω τωρα

  35. Marianuh….( h meriki morfosi,,,,,ti sinepies les na exei?…giati nomizo pos exei kai tetoioys kai kati tetioi imimauois loici apo morfosi afoy agorasan ti morfosi toys is tin alodapin kai den evalan ton apafto toys sta ellinika panepistimia na morfouoyn…kitazoyn tora na paroyn tis tixes toy kosmaki sta xeria toys….diladi trelauikame omadikos? mipos na fonazoyme se ligo kai zito i feloi???

Comments are closed.