Home Δελτία Τύπου Πόλιον: Καταργείται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου;

Πόλιον: Καταργείται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου;

550
1

Ο Σύλλογος μας δεν ήταν δυνατόν να μείνει αδιάφορος και ασυγκίνητος στο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αναφύεται στην περιοχή μας από τις σχεδόν βεβαιωμένες πληροφορίες για την επικείμενη κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου. Οι πληροφορίες αυτές έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία της κωμόπολης μας και των 7 χωριών της περιφέρειας της…

και δημιουργούν πολλές απορίες για την απόφαση αυτή και πολλά ερωτήματα για τα αίτια μιας τόσο αδικαιολόγητης απόφασης, που, εάν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει πλήγμα στον ευαίσθητο αυτό χώρο της Ελληνικής μεθορίου.

Πως είναι δυνατόν μια περιοχή, όπως η δική μας, δυσπρόσιτη και δύσβατη κατάφυτη από ελαιώνες και πεύκα, με αρχιτεκτονική δομή κατοικιών –αμφιθεατρική και πυκνοδομημένη- που ευνοεί την ταχύτατη επέκταση της πυρκαγιάς αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ούζου στο νησί με πλούσιο, δυστυχώς, παρελθόν στις καταστρεπτικές πυρκαγιές να εγκαταλείπεται και πάλι (το 2001 ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο) στο έλεος των πυρκαγιών.
Στο όνομα τίνων σκοπιμοτήτων καταπατείται η βασική αρχή της πυρόσβεσης, που είναι η άμεση επέμβαση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλιώς γίνεται ανεξέλεγκτη και όταν ο χρόνος άφιξης πυροσβεστικού από τη Μυτιλήνη είναι 1 ώρα και 15 λεπτά; Άξιον απορίας είναι, το γεγονός, αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, με πόση ευκολία, αστόχαστα, ανερμάτιστα, μπορεί να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, που ασφαλώς θα έχει οδυνηρές συνέπειες.
Η αναγκαιότητα όχι μόνο διατήρησης του υπάρχοντος Πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου αλλά αντίθετα και της ενίσχυσης και βελτίωσης του με περισσότερα μέσα, είναι επιβεβλημένη, όπως μπορούν να βεβαιώσουν παλαιότερες περιπτώσεις καταστροφών από πυρκαγιές. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και εμείς λεπτομερώς τους λόγους της αναγκαιότητας αυτή αλλά ήδη το έχουν πράξει, το εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Δήμου Πλωμαρίου– για την παρουσία του οποίου είμαστε υπερήφανοι μεν ως Πλωμαρίτες αλλά όχι και ασφαλείς χωρίς το κανονικό Πυρ.Κλιμ.- με έγγραφο τους προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος παπά- Στρατής Μανωλέλλης στο Δημοκράτη Μυτιλήνης (8-8-2010).
Μαζί με τους παραπάνω και όλους τους κατοίκους της περιφέρειας Πλωμαρίου, ενώνουμε και εμείς τη φωνή της διαμαρτυρίας μας για τη λήψη, τυχόν, μιας τέτοιας απόφασης και παρακαλούμε να αντιδράσετε στην υλοποίηση της. Αρκετές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η άλλοτε ακμάζουσα επαρχία Πλωμαρίου, που αντίθετα τώρα φθίνει πληθυσμιακά από χρόνο σε χρόνο και αιμορραγεί από την αστυφιλία και τη μετανάστευση.
Ας νοιώθουν τουλάχιστον οι κάτοικοι, που απέμειναν σ΄ αυτή ότι δεν διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο της καταστροφής των περιουσίων τους, ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους από μια καταστροφική πυρκαγιά. Μην τους απογοητεύουμε περισσότερο.

Σημ. Παρόμοιο έγγραφο στάλθηκε στους αρμόδιους (Υπουργό, Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου, κ.λ.π.)

Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Πόλιον”

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Ρε παιδια, ο Παπουτσής ηταν υπουργός ναυτιλίας όταν βούλιαξε το Σάμαινα και τα αποτελέσματα είναι γνωστα (για όποιον τα θυμάται).
    θα δείξει ενδιαφέρον σε μας;
    Μαύρισμα θέλουν ειδικά του πασοκ και της νδ!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here