Home Εκδηλώσεις Aegean Regatta καλοκαίρι 2016 στη Λέσβο, χωρίς όμως να πιάσει λιμάνι στο...

Aegean Regatta καλοκαίρι 2016 στη Λέσβο, χωρίς όμως να πιάσει λιμάνι στο Πλωμάρι

424
0

Όπως ανακοινώθηκε, η φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta θα περάσει από τέσσερα λιμάνια του νομού Λέσβου με σημείο εκκίνησης το Porto Carras από τη Χαλκιδική με δεύτερο σταθμό για τα ιστιοπλοϊκά τη Λήμνο, στη συνέχεια τον Αη Στράτη, θα ακολουθήσει ο Μόλυβος και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη. Το Πλωμάρι για ακόμα μια φορά δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα. Όσοι θυμούνται, το 2001 η Regatta είχε περάσει από το Πλωμάρι, δίνοντας μια διαφορετική νότα και είναι από τις λίγες φορές που το λιμάνι έχει φιλοξενήσει τόσα πολλά κότερα και φυσικά όλα τα πληρώματα άφησαν χρήματα στην περιοχή.

Είναι άγνωστο εάν ασχολήθηκαν οι υπεύθυνοι από το Δήμο και κυρίως από την Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, την Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου και τους Συλλόγους και Φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό της περιοχής μας, με το θέμα και αν είχαν τη δυνατότητα να συμβάλουν για να έρθει η Regatta ξανά στο Πλωμάρι μετά από χρόνια.

Ως διοργανωτής αναφέρεται η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στους συνδρομητές βρίσκεται εκτός από τους Δήμους Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η σχετική ανάρτηση για την φετινή Aegean Regatta.
Σε νέους πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου θα ταξιδέψει το 2016, η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, ο αγώνας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras της Χαλιδικής, που θα είναι και ο πρώτος χορηγός της διοργάνωσης, καθώς θα προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό των σκαφών και μετά τα ιστιοπλοϊκά θα ανοίξουν πανιά για Λήμνο. Θα ακολουθήσει ο Αη Στράτης, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου καθώς θα πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, στη συνέχεια τα σκάφη θα κατευθυνθούν στο Μόλυβο της Λέσβου και θα τερματίσουν στη Μυτιλήνη.

Το Πρόγραμμα της Aegean Regatta 2016

Ημερομηνία Ημέρα Περιγραφή
20-08-2016 Σάββατο Skippers Meeting – Τελετή Έναρξης
21-08-2016 Κυριακή 1η Ιστιοδρομία – Πόρτο Καρράς – Μύρινα
22-08-2016 Δευτέρα Day Off
23-08-2016 Τρίτη 2η Ιστιοδρομία – Μύρινα – Αγ. Ευστράτιος
24-08-2016 Τετάρτη 3η Ιστιοδρομία – Αγ. Ευστράτιος – Μήθυμνα
25-08-2016 Πέμπτη Day Off
26-08-2016 Παρασκευή 4η Ιστιοδρομία – Μήθυμνα – Μυτιλήνη
27-08-2016 Σάββατο Inshore Αγώνες –  Τελετή Λήξης

20 – 27 Αυγούστου 2016

Πόρτο Καρράς – Μύρινα – Αγ. Ευστράτιος – Μήθυμνα – Μυτιλήνη

reggata-map

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here