Home Εκδηλώσεις Η Ποιητική βραδιά στη Λέσχη Πλωμαρίου

Η Ποιητική βραδιά στη Λέσχη Πλωμαρίου

425
0

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ η ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετρίδου, «Μίλα μου γι’ αγάπη».

Τα ποιήματα της Πετρίδου παρουσίασε και ανέλυσε ο μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Αναγνώστου, που τόνισε πως με την πρώτη ανάγνωση της συλλογής, αισθάνθηκε το άρωμα της αγάπης και την υμνητική διάθεση της ποιήτριας γι αυτό το υπέρτατο ανθρώπινο συναίσθημα, ακόμα και τους μουσικούς ρυθμούς στους οποίους κινείται, πράγματα που τον συγκίνησαν και τον ώθησαν στην απόφαση να παρουσιάσει την συλλογή.

Ποιήματα από την συλλογή απάγγειλε η ίδια η Στέλλα Πετρίδου, που επίσης με την συνοδεία κιθάρας τραγούδησε ορισμένα από τα δημοσιευμένα ποιήματα και κάποια αδημοσίευτα ακόμα.

Μιλώντας για λίγο η κυρία Πετρίδου, που δεν έχει καμιά σχέση με το Πλωμάρι είπε ότι οδηγήθηκε στην ΛΕΣΧΗ μαθαίνοντας μέσα από τον λεσβιακό τύπο την προσφορά της στην πνευματική ζωή του τόπου.

Προλογίζοντας την όλη εκδήλωση ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοφών Μαυραγάνης, είπε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αυτές που δικαιώνουν την ύπαρξη και την λειτουργία της ΛΕΣΧΗΣ ως πολιτιστικού σωματείου και ως φορέα ανάπτυξης και προώθησης πνευματικών δραστηριοτήτων, που μέσα στο καινούργιο υπέροχο περιβάλλον της, που είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, θα γίνονται ακόμα περισσότερες και καλλίτερες ποιοτικά.

Η Στέλλα Πετρίδου, που παρέθεσε και μικρή δεξίωση στους προσελθόντες γεννήθηκε στον Σκουτάρο, σπούδασε φιλολογία και παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι στέλεχος του λιμενικού σώματος και υπηρετεί στις Οινούσες όπου κατοικεί με τον σύζυγό της αξιωματικό του λιμενικού σώματος και τα τρία παιδιά τους.

Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”.

lesxi-poihsi16-2

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here