Home Άρθρα Τα Χριστούγεννα μια παρέα νέων από το Πλωμάρι έψαλλε τα κάλαντα για...

Τα Χριστούγεννα μια παρέα νέων από το Πλωμάρι έψαλλε τα κάλαντα για καλό σκοπό

956
1

Μια παρέα νέων από το Πλωμάρι επέλεξε φέτος τα Χριστούγεννα να ψάλει τα κάλαντα για καλό σκοπό. Ο συντονισμός έγινε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης “Facebook” και όλα ακολούθησαν με τη σειρά τους. Ο σκοπός ήταν να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα, για να βοηθηθούν κάποιες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, με δωρεάν τρόφιμα. Στα όργανα της παρέας προστέθηκε και ο Γιάννης Μιχαλλέλης με το ακορντεόν του και συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια της πορείας τα παιδιά που πέρασαν από πολλές γειτονιές του Πλωμαρίου.

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες.

Ο εμπνευστής της δράσης Μιχάλης Τετώνης αναφέρει τα παρακάτω:

Η Αλληλεγγύη Κέρδισε

Οι παλιοί άνθρωποι έλεγαν ότι η δύναμη ενός τόπου είναι οι άνθρωποί του. Στο Πλωμάρι όμως οι νέοι αποτελούν τη δύναμή του. Μια γενιά ανθρώπων, που μαστίζεται από τεράστια ανεργία, έδειξε πως άμα θέλει μπορεί να καταφέρει πολλά. Πέρα από φορείς και αρχές με γνώμονα το κοινό καλό, την παραμονή των Χριστουγέννων ξεχυθήκαμε περί τα 20 άτομα στους δρόμους του Πλωμαρίου, της πόλης μας, με σκοπό να πούμε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και με τα χρήματα που θα μαζεύαμε να παίρναμε τρόφιμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και είναι συμπολίτες μας, βρίσκονται εδώ στην διπλανή μας πόρτα.

Τελικά ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας, έγινε ένα με εμάς και η αποστολή μας ήρθε εις πέρας δείχνοντας έτσι ότι εκεί που δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει θέληση, δύναμη ψυχής από άτομα που τους ενδιαφέρει πραγματικά ο τόπος του και οι άνθρωποί του.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν με το ποσό που μαζεύτηκε να μοιράσουμε 50 κοτόπουλα σε οικογένειες του Πλωμαρίου και των χωριών του που το έχουν πραγματική ανάγκη. Ως εκπρόσωπος αυτής της ομάδας θα θελα να πω ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια και εύχομαι να φέρει ένα κόσμο με λιγότερη δυστυχία, περισσότερη αγάπη, αλληλεγγύη, υγεία και ειδικότερα περισσότερες συλλογικές δράσεις στο όμορφο Πλωμάρι μας που πραγματικά το αξίζει.

Καλή Χρονιά!!!!!

Φωτογραφίες

kalanda-neoi-dromos1

kalanda-neoi-dromos2

kalanda-neoi-gerokomeio

kalanda-neoi-organa

kalanda-neoi-plataneli

kalanda-neoi-trofima-001

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here