Home Άρθρα Γνωστοποίηση για “θαμένη” μελέτη για την παράκαμψη Λαγκάδας και συμφέροντα

Γνωστοποίηση για “θαμένη” μελέτη για την παράκαμψη Λαγκάδας και συμφέροντα

531
0

Γράφει ο Απόστολος Σαμαράς. Προ 4 ή 5 χρόνια είχα επισκεφτεί τη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Λέσβου, για να πάρω αντίγραφα της απαλλοτρίωσης “Παράκαμψη Λαγκάδας” προκειμένου να τα χρησιμοποιήσω, ως δικηγόρος τότε, στα δικαστήρια για τη προσωρινή και οριστική τιμή μονάδος. Συζητώντας με τον αρμόδιο υπάλληλο, με πληροφορίες ότι υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη νέας χάραξης του δρόμου Πλωμαρίου – Μυτιλήνης στα τμήματα του δρόμου “από Τρίγωνα μέχρι το σημείο Παράκαμψης Λαγκάδας και από το τέρμα αυτής μέχρι το δρόμο προς το Καριώνα. Η νέα χάραξη παρακάμπτει το επικίνδυνο σημείο “ΦΙΛΙΠΠΗ ΒΟΛΤΑ”, που δυσκολεύονται να διέλθουν τα μεγάλα αυτοκίνητα, πολλά έχουν πέσει μέσα στο ρέμα και έχουν κλείσει τη διέλευση, ματαιώνοντας τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Ο λόγος της νέας χάραξης πιστεύω ότι έγινε για να αποτραπούν οι παραπάνω καταστάσεις και το έργο επιβάλετο να είχε υλοποιηθεί από τότε που έγινε η σχετική μελέτη. Παραδόξως μέχρι τώρα έχει μείνει στα χαρτιά, στην αφάνεια και τη συσκότιση. Φαίνεται ότι η νέα πορεία του δρόμου, ενοχλεί κάποιους ιδιοκτήτες, για τα σημεία που θα διέλθει, που με τη δύναμη τους ή με οικονομικά μέσα αναγκάζουν τους αρμόδιους υπάλληλους να ΘΑΨΟΥΝ το συγκεκριμένο έργο και στη συνέχεια να ξεχαστεί.

Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γνωστή η εν λόγω μελέτη στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ας επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον, προκειμένου να επανέλθει στην επιφάνεια η περί ού ο λόγος “νέα χάραξη” των συγκεκριμένων σημείων της διαδρομής και να την ΞΕΘΑΨΕΙ από το σημείο που την έχουν θαμμένη οι επιτήδειοι, όχι χωρίς οικονομικό όφελος.

Πλωμάρι Σεπτέμβριος 2015

Απόστολος Π. Σαμαράς

Συνταξιούχος Δικηγόρος

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here