Home Ενημερώσεις Διαμαρτυρία γονέων, ο Δήμος τους ζήτησε 100 ευρώ για εκδήλωση στο Πολιτιστικό...

Διαμαρτυρία γονέων, ο Δήμος τους ζήτησε 100 ευρώ για εκδήλωση στο Πολιτιστικό Kέντρο

739
12

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες γονέων, η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου ζήτησε 100 ευρώ για να διαθέσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου για εκδήλωση επίδειξης “Ταγκ Σου Ντο”(πολεμική τέχνη) και απονομή ζωνών σε 18 μικρούς μαθητές και 2 ενήλικες.

Η δασκάλα αρχικά και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, ζήτησαν τον χώρο, αλλά έλαβαν την απάντηση ότι πρέπει να δώσουν αντίτιμο 100 ευρώ. Όπως μας είπαν οι γονείς, η ίδια εκδήλωση που έγινε στο παρελθόν στον ίδιο χώρο, είχε γίνει δωρεάν, επί ημερών Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Βουνάτσου.

Τελικά προσφέρθηκε δωρεάν αντίστοιχος χώρος στη Γέρα από την Δημοτική Ενότητα Γέρας και η εκδήλωση έγινε εκεί, με τους γονείς και τους μαθητές να αναγκάζονται να μετακινηθούν οδικώς ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει στο Πλωμάρι.

Αναμένουμε την απάντηση της Δημοτικής Ενότητας.

Facebook comments:

12 COMMENTS

  1. Κανένας γονέας ή συλλογικός φορέας δεν επικοινώνησε με την .Δ.Ε.Πλωμαρίου για την παραχώρηση του χώρου. Εμείς πάντοντε διαθέτουμε το χώρο σε συλλογικούς φορείς για την επίδειξη των δραστηριοτήτων τους, γεγονός που φαίνεται και στην πράξη. Προφανώς πρόκειται για παραπληροφόρηση.

  2. Μα το γεγονός επιβεβαιώνουν ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, η δασκάλα της πολεμικής τέχνης και οι γονείς των παιδιών. Και το ότι αναγκάστηκαν να πάνε στη Γέρα.

  3. Το αίτημα για τη διάθεση του χώρου του πολύκεντρου, έγινε από τη δασκάλα του Ταγκ Σου Ντο και όχι από κάποιο συλλογικό φορέα. Αυτό είναι αλήθεια. Απλά γιατί δεν υπάρχει κανένας φορέας φίλων του Ταγκ Σου Ντο ή κάτι αντίστοιχο. Θεωρήθηκε ότι είναι η δασκάλα το άτομο που εκπροσωπεί τους γονείς.
    Η δασκάλα και το γυμναστήριο είναι ιδιώτες και δεν πρόκειται για κάποια δραστηριότητα του Δήμου – αλήθεια είναι . Η επίδειξη όμως δεν αποτελεί εκδήλωση με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ούτε έχει σκοπό την προβολή. Απλά, μαζεύτηκαν οι γονείς των παιδιών (δημότες Πλωμαρίου) να δουν τα παιδιά τους και πήραν τα παιδιά τις ζώνες τους. Η ανάγκη ενός μεγάλου χώρου είναι προφανής. Μεγάλος κλειστός χώρος εκτός από το πολύκεντρο από όσο ξέρω δεν υπάρχει, οπότε λογικά ζητήθηκε η χρήση του. Αντίτιμο για τη χρήση δημοτικού χώρου από δημότες δεν ακούγεται ωραίο. Πληρώνουμε δημοτικά τέλη. Ανταποδοτικά, νομίζω λέγονται.
    Παρόλα αυτά, η βόλτα στη Γέρα ήταν εξαιρετική, αφού είδαμε ήλιο μετά από πολλές μέρες. Απλά πήραν τα χρήματα τα βενζινάδικα και όχι ο δήμος, αφού το πολύκεντρο της Γέρας δώθηκε δωρεάν για τον ίδιο σκοπό και για τα παιδάκια της Γέρας και για τα παιδάκια του Πλωμαρίου. Ας μην κολλάμε στους τύπους και ας μένουμε στην ουσία! Γνώμη μου.

  4. Καθιερωμένο είναι , ανέκαθεν, όλες οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους να γίνονται στο Πολύκεντρο.
    Ας θυμηθούμε τις παραστάσεις της (ιδιωτικής) σχολής χορού και του μπαλέτου, επίσης την ετήσια – συνήθως Χριστουγεννιάτικη- γιορτή του (ιδιωτικού) “Πλάτωνα” όπου το μισό Πλωμάρι γέμιζε ασφυκτικά το Πολύκεντρο, όπως και
    -περιστασιακά- ένα σωρό άλλα δρώμενα.
    Και αυτή ήταν πάντα μια από τις ομορφιές αυτού του χώρου, να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις “επιδείξεων” και γιορταστικών εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά των πολιτών του Πλωμαρίου .
    Φυσικά από την άλλη δεν θα πρέπει το Πολύκεντρο να γίνει τόπος διαφήμισης και εκμετάλλευσης από επιχειρήσεις, χωρίς αυτές να πληρώνουν κάποιο αντίτιμο.
    Νομίζω πως μπορεί και θα πρέπει να υπάρξει ένας σωστός διαχωρισμός.

  5. Μπράβο στους Γεραγώτες,τη στοιχειώδη λογική που δεν έχουμε εμείς,απ’ότι φαίνεται την έχουν αυτοί.Στήριξαν το αίτημα διπλανού χωριού,χωρίς αντάλλαγμα

  6. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΙΔΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝΕ.ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΔΕΝ.ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ.ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;

  7. Αυτό που λέει ο Κος Σαββίδης είναι σαφές: Δεν αφορούσε δραστηριότητα του Δήμου ωστόσο,όμως, αφορούσε παιδιά του Δήμου μας με μοναδικό σκοπό τη χρήση του χώρου για παρεμφερή λόγο που έχει διατεθεί και στο παρελθόν σε άλλα παιδιά.Και όπως αναφέρει,δεν επρόκειτο ούτε για εκδήλωση κερδοσκοπικού χαρακτήρα,ούτε προβολής.Άρα,λοιπόν,γιατί να ζητηθεί αντίτιμο?Εκτός και αν καθιερωθεί για όλους το αντίτιμο από εδώ και στο εξης.

  8. Εγώ ξέρω να πω ότι κάποιος έκανε στροφή 180 μοιρών απέναντι σε πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής μας. Από εκεί που τους είχε πάρει τα κλειδιά για το πολιτιστικό κέντρο και από άλλα κτήρια τώρα έχουν συμμαχήσει με φόντο τη μελέτη του ναυτικού μουσείου. Και προσεχώς θα έχουν και γραφείο στο δημαρχιακό μέγαρο Πλωμαρίου και μάλιστα στο μπροστά σημείο με θέα…

  9. Ποιό Ναυτικό μουσείο;Αυτό θα γίνει στην Σάμο.Και από πότε το Πόλιον απέκτησε τέτοια δικαιώματα;Γιατί να έχουν γραφείο στο Δημαρχικό μέγαρο;ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ!ΜΟΝΟ φαρφαρότητες.Επί της ουσίας ΜΗΔΕΝ..Πρώτον.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;Δεύτερον.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ-ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ;Τρίτον.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΝΤΑΣ.ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ.ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.και άλλα πολλά.ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,……ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΥΝΑΤΣΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Ε!ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑΤΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ.

  10. ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣ ΑΡΩΓΟΙ. ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΟ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΩΡΕΑΝ. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΖΥΓΙΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ… ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΕΓΙΝΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΜΟΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΑΡΑΧΝΙΑΖΕΙ; ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΩΡΕΑΝ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ. ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΜΩΣ…ΜΙΚΡΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ….

  11. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΥΝ ΑΣ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑΣ ΩΣ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΟΥΖΟΥ, ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ,ΕΛΙΑΣ ΔΑΣΟΥΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ ΑΣ ΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here