Home Δελτία Τύπου Γνώρισαν το Πλωμάρι οι Τούρκοι Τουριστικοί Πράκτορες αλλά τους “δυσκόλεψε” η διαδρομή

Γνώρισαν το Πλωμάρι οι Τούρκοι Τουριστικοί Πράκτορες αλλά τους “δυσκόλεψε” η διαδρομή

597
0

praktores-politistiko-001Εχθές Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων από τη Σμύρνη στο Πλωμάρι. Για άγνωστο λόγο υπήρξε μια καθυστέρηση στην άφιξη τους. Η ξενάγηση τους περιλάμβανε επίσκεψη στα μουσεία ούζου, στο λαογραφικό, στο εκκλησιαστικό, επίσης στο πολιτιστικό κέντρο όπου υπάρχει μόνιμη έκθεση που λειτουργεί και ως μουσείο σαπουνιού, εκεί πραγματοποιήθηκε και η ενημέρωση των πρακτόρων από ανθρώπους του Φορέα Τουρισμού και Ανάπτυξης Πλωμαρίου, για την πόλη μας και τα χωριά μας, παρουσία επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Στη συνέχεια ακολούθησε τραπέζι με ζωντανή μουσική στην ταβέρνα “Η Μουριά του Στράτου”, στον Άγιο Ισίδωρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το γνωστό πρόβλημα της διαδρομής Μυτιλήνη-Πλωμάρι, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι και οι Τούρκοι Πράκτορες, οι οποίοι όμως δήλωσαν ότι παρά τις δυσκολίες στη διαδρομή, θα προωθήσουν το Πλωμάρι ως τουριστικό προορισμό. Αυτό το μεγάλο αγκάθι λειτουργεί τόσα χρόνια ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Πλωμαρίου και επιτέλους οι παράγοντες που νοιάζονται για το Πλωμάρι θα πρέπει να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ακολουθούν τα δελτία τύπου της Αντιδημαρχίας Πλωμαρίου και του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου

Το δελτίο τύπου της Αντιδημαρχίας Πλωμαρίου:

Το Πλωμάρι εχθές ετοιμάστηκε και υποδέχθηκε πληθώρα Τούρκων πρακτόρων από τη Σμύρνη. Ανοιχτά μουσεία και το Πολύκεντρο, καθαροί και ασβεστωμένοι δρόμοι υποδέχθηκαν τους καλεσμένους, οι οποίοι έπειτα παρακάθησαν σε γεύμα στη ταβέρνα Μουριά, που πρόσφεραν ξενοδόχοι και καταστηματάρχες της πόλης . Εκεί απόλαυσαν ντόπιους μεζέδες και ελληνική μουσική, και χόρεψαν κοινά ακούσματα. Οι επισκέπτες παρουσία του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά και μελών του Δ.Σ.και ξενοδόχων της πόλης αντήλλαξαν δώρα και δήλωσαν ενθουσιαμένοι με τη πόλη και τις ομορφιές της και πλέον το Πλωμάρι θα αποτελεί προορισμό για τους πελάτες των πρακτορείων τους, ήδη από την εφετινή τουριστική περίοδο.

Το σχετικό δελτίο τύπου του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου

Την Κυριακή 15/3/15, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της TURSAB Σμύρνης, μαζί με 24 ακόμη τουριστικούς πράκτορες, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του επιμελητηρίου και ντόπιους τουριστικούς πράκτορες επισκέφθηκαν την πόλη μας και ξεναγήθηκαν στα μουσεία ούζου, λαογραφικό, εκκλησιαστικό και σαπουνιού. Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση του Πλωμαρίου και των χωριών του, σαν τουριστικός προορισμός, από τον Πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, παρουσία πολλών ντόπιων επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού και αντιπροσώπων της ΔΕ Πλωμαρίου.

Δυστυχώς λόγω καθυστέρησης της άφιξης της αποστολής στο Πλωμάρι δεν ήταν δυνατή η συζήτηση μεταξύ των πρακτόρων και των ντόπιων επαγγελματιών, αλλά ανταλλάχθηκαν επαγγελματικές κάρτες και διαφημιστικά φυλλάδια. Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των τουριστικών πρακτόρων θα αποσταλούν με χωριστό ηλεκτρονικό μήνυμα στους ντόπιους επαγγελματίες.

Στην συνέχεια ο Φορέας παρέθεσε γεύμα με ζωντανή μουσική, όπου παρακάθισε και ο γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και μας δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες. Μέρος του κόστους φιλοξενίας θα καλυφθεί από ντόπιους επαγγελματίες.

Οι φιλοξενούμενοι μας υποσχέθηκαν, ότι παρά τις δυσκολίες πρόσβασης στην περιοχή, θα συμπεριλάβουν το Πλωμάρι στους τουριστικούς προορισμούς αυτού του καλοκαιριού.

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λέσβου για την οργάνωση της επίσκεψης και τις ενώσεις ξενοδόχων & ταξιδιωτικών πρακτόρων, που πρόσφεραν την διαμονή και μεταφορά της αποστολής. Επίσης ευχαριστούμε την Ποτοποιία Βαρβαγιάννη και την οικογένεια Καλαμποκά για την δωρεά προσφορά φιαλών ούζου και ελαιολάδου αντίστοιχα στους φιλοξενούμενους.

politistiko-praktores2

politistiko-praktores3

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here