Home Δελτία Τύπου Θα συνεχιστεί η αναλογική αναμετάδοση των καναλιών μέχρι να έρθει το ψηφιακό...

Θα συνεχιστεί η αναλογική αναμετάδοση των καναλιών μέχρι να έρθει το ψηφιακό σήμα

370
1

Πριν από λίγες ημέρες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό και του ζητούσε τη διακοπή της λειτουργίας των αναλογικών αναμεταδοτών διότι δημιουργούνται παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα.

Ο Δήμαρχος επίσημα είχε αρνηθεί. Σήμερα με νέο δελτίο τύπου από το γραφείο του Δήμου Λέσβου, αποφασίστηκε η διακοπή των αναμεταδοτών στις περιοχές Άντισσα, Σίγρι, Ανεμότια, Μήθυμνα, Μόρια, Παναγιούδα, Παράκοιλα και Αλυφαντά.

Στις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Πλωμάρι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ως προσωρινή λύση, οι αναλογικοί αναμεταδότες θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι να έρθει το ψηφιακό σήμα. Άρα η αναμετάδοση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από την Αγκαθερή, θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι να τοποθετήσει η DIGEA τους ψηφιακούς αναμεταδότες.

Το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου:

Σε συνέχεια ενεργειών του Δήμου Λέσβου, σχετικά με τη μη κάλυψη αρκετών περιοχών από τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα, η αρμόδια Επιτροπή (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων)(σχετικό) μας ενημέρωσε ότι στις περιοχές Άντισσα, Σίγρι, Ανεμότια, Μήθυμνα, Μόρια, Παναγιούδα, Παράκοιλα και Αλυφαντά, υπάρχουν παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα που δημιουργούνται από αναλογικούς αναμεταδότες. Για να αποφευχθούν αυτές οι παρεμβολές και να γίνει κανονικά η λήψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, ο Δήμος Λέσβου θα διακόψει τη λειτουργία των αναλογικών αναμεταδοτών στις παραπάνω περιοχές. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των χωριών αυτών να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, οι αναλογικοί αναμεταδότες θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά, έως ότου ολοκληρωθεί η επέκταση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε κάθε περιοχή της Λέσβου.

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here