Home Άρθρα Νέο Περιοδικό και ιστοσελίδα από την Εκκλησία Άγιος Νικόλαος

Νέο Περιοδικό και ιστοσελίδα από την Εκκλησία Άγιος Νικόλαος

690
0

Στο φουρτουνιασμένο πέλαγος της σημερινής ζωής στην ανάστατη και αλλόκοτη εποχή μας, που έχει φτάσει στο θλιβερό σημείο το καλό να το ονομάζει κακό, το ψέμα αλήθεια, το φως, σκότος. το διαστρεμμένο και ανήθικο, φυσικό και θεάρεστο, την απατεωνιά και την αδικία προτέρημα και δικαιοσύνη, στη Νέα αυτή Τάξη πραγμάτων, σε αυτή την μεγάλη όχι οικονομική κρίση αλλά πνευματική που έχουμε διαπιστώσει όλοι μας ότι βρισκόμαστε.

Ο σημερινό άνθρωπος πανικόβλητος επιζητεί σανίδα σωτηρίας για να σωθεί, για να κατευθυνθεί προς το απάνεμο λιμάνι, τον Κύριον μας Ιησού Χριστό.

Αυτός είναι ο σκοπός της δημιουργίας του περιοδικού της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» να κατηχήσει και να ενημερώσει οποιονδήποτε που αναζητεί την «αλήθεια» και εν τέλει να τον οδηγήσει στην μόνη Αλήθεια, στον Χριστό.

Το καινούριο λοιπόν περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» παίρνει την σκυτάλη από το Περιοδικό ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΥΦΤΗ το οποίο είχε ακριβώς τον ίδιο σκοπό και θα συνεχίσει το έργο της σποράς του λόγου του Θεού και θα είναι και ένα μέσο επικοινωνίας με όλους τους ενορίτες μας αλλά και με όλους τους Πλωμαρίτες και Μυτιληνιούς.

Με τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ ΙΑΚΩΒΟΥ και με τη δική σας ηθική συμμετοχή ξεκινάμε την δημιουργία του νέου περιοδικού μας «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και της ιστοσελίδας μας που η διεύθυνσή είναι www.agios.nikolaos.plomariou.gr

Ευχόμεθα ολόψυχα όπως ο Πανάγαθος Κύριος ευοδώσει την ανιδιοτελή αυτή προσπάθεια και φωτίσει κάθε αναγνώστη μας.

Ιερέας Μεταξής Ευστάθιος

Και Ιστοσελίδα
Άλλη μια έκπληξη μας επιφύλασσε ο π. Ευστάθιος Μεταξής, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. Μαζί με την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Περιοδικού που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, η ιστοσελίδα του ναού “φιγουράρει” ήδη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.agios.nikolaos.plomariou.gr .

Αν και λίγο μετά την επίσημη τοποθέτησή του στην παρούσα θέση, ο π. Ευστάθιος, είχε προαναγγείλει τόσο για την κυκλοφορία του εντύπου όσο και για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, το έργο άργησε να ολοκληρωθεί λόγω των πολλών υποχρεώσεων των πρώτων μηνών.

Ήταν μία υποχρέωση προς τους ενορίτες και γενικά τους πιστούς, που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού, και κύριος σκοπός της ιστοσελίδας πέρα από την ενημέρωση για τη δράση μας, είναι να σπέρνεται ο Λόγος του Θεού, καταλήγει ο π. Ευστάθιος.

Πλούσια η θεματολογία της ιστοσελίδας, αν και ακόμη υπό κατασκευή, η οποία χωρίζεται σε κυρίως τρία τμήματα. Από την Αρχική Σελίδα μπορεί κάποιος να δει με μια ματιά όλο το πρόσφατα δημοσιευμένο υλικό και τις προσεχείς Ιερές Ακολουθίες ή Εκδηλώσεις.
Στην ενότητα Ενημέρωση συναντάμε ειδήσεις από την Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, τόσο της ενορίας όσο και γενικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου καθώς και το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών ανήκουν επίσης στην ίδια ενότητα.
Το κυρίως τμήμα της ιστοσελίδας το οποίο θα ανανεώνεται πολύ τακτικά, αφορά τον Λόγο Κυρίου και περιλαμβάνει Συναξαριστή (εδώ αναφέρονται οι εορτές κάθε ημέρας), Άρθρα και Επίκαιρα Θεολογικά κείμενα καθώς και το λεγόμενο Κυριακοδρόμιο στο οποίο επεξηγούνται τα Ευαγγελικά και Αποστολικά αναγνώσματα κάθε Κυριακής.
Στο Προφίλ της ενορίας παρουσιάζονται στοιχεία για τον ναό, τα παρεκκλήσια και εξωκλήσια καθώς και ιστορική αναδρομή.

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Ναού, μιας και υλοποιήθηκε με σχετικά μηδενικό κόστος, ενώ η συντήρηση και η ανανέωσή της θα γίνεται από τον ίδιο τον ιερέα και τους συνεργάτες του.
Κώστας Ξυπτεράς

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here