Home Άρθρα Υποψήφιοι Βουλευτές από το Πλωμάρι: Αρμενάκας, Βελούτσος, Γιαννουλέλης, Ζερδελής, Χαλκιώτης

Υποψήφιοι Βουλευτές από το Πλωμάρι: Αρμενάκας, Βελούτσος, Γιαννουλέλης, Ζερδελής, Χαλκιώτης

1148
2

Έχοντας διασταυρώσει τις πληροφορίες που ακούγαμε τις προηγούμενες ημέρες, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τους Πλωμαρίτες υποψήφιους βουλευτές, που θα έχουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Αρχικά να πούμε ότι οι τέσσερις από τους πέντε, ήταν ξανά υποψήφιοι στο παρελθόν, οι τρεις ήταν στις τελευταίες διπλές εκλογές του 2012. Και μόνο ο ένας θα είναι πρώτη φορά υποψήφιος. Δεν είναι όλοι το ίδιο γνωστοί στην κοινωνία του Πλωμαρίου, διότι δε ζουν μόνιμα στην πόλη μας και κάποιοι κατάγονται από κάποια εκ των Πλωμαριτοχωρίων.

Αναλυτικά και με αλφαβητική σειρά:

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου-Αγιάσου και δικηγόρος, κ. Μανώλης Αρμενάκας θα είναι υποψήφιος ξανά, όπως και το 2012, με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Τότε δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί ο ίδιος ούτε και να εκλέξει βουλευτή στο νομό μας το κόμμα.

Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, κ. Δημήτρης Βελούτσος με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Ήταν και το 2012, χωρίς να καταφέρει να εκλέγει ο ίδιος ή να εκλέξει βουλευτή στο νομό μας το κόμμα.

Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Ζερδελής, γιατρός στο επάγγελμα με καταγωγή από το Νεοχώρι, θα είναι εκ νέου υποψήφιους με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, όπως και το 2012 που το κόμμα κατάφερε να εκλέξει βουλευτή για πρώτη φορά στο νομό μας.

Για πρώτη φορά υποψήφιος θα είναι και ο συμπολίτης μας, αρχιτέκτονας, κ. Γιώργος Γιαννουλέλης, με το νεοσύστατο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Πριν από λίγες μέρες, γνωστοποίησε την παραίτηση του από τη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ και την προσχώρηση στο κίνημα δημοκρατών-σοσιαλιστών, στο παρελθόν ήταν τρεις φορές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καταφέρνοντας να εκλεγεί τη μια από αυτές. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος και ο καταγόμενος από το Μεγαλοχώρι, κ. Δημήτρης Χαλκιώτης ο οποίος ήταν στο παρελθόν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, αλλά το κόμμα τον είχε τοποθετήσει ως Γενικό Γραμματέα του υπουργείου αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής και έχει τοποθετηθεί και στη συνέχεια σε άλλες μη αιρετές θέσεις από την κυβέρνηση. Η περίπτωση του Δημήτρη Χαλκιώτη, είναι ουσιαστικά η μόνη που δεν έχει ξεκαθαρίσει διότι ενδέχεται να τον πιάνει το ασυμβίβαστο, λόγω του ότι εργάζεται ως σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και να προκύψει ζήτημα εκλογιμότητας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και σε όποιον ή όποιους εκλεγούν, να μη ξεχάσουν τα προβλήματα του Πλωμαρίου και της Λέσβου.

Όσοι δεν εκλεγούν και το κόμμα που ανήκουν, μπει σε σε πιθανή συνεργασία που θα φέρει μια νέα συγκυβέρνηση, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά και με μεγάλο μισθό! Μη ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία, τοποθέτησε τους υποψήφιους βουλευτές της που δεν εκλέχτηκαν, σε θέσεις όπως, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης όπου μπήκε η Χρισιάνα Καλογήρου, Διευθυντή ΕΚΑΒ όπου μπήκε ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής όπου μπήκε ο Κώστας Μουτζούρης και ο Γιάννης Σπιλάνης της ΔΗΜΑΡ ο οποίος μπήκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μέχρι να ανακοινωθούν όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και αλλαγές, μεταγραφές ή και άλλες υποψηφιότητες από το Πλωμάρι.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. καλησπέρα Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε! Ονομάζομαι Βασίλειος βαλακος κάτοικος τρίγωνα Πλωμαρίου αλλά διαμένω τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα Με την επαγγελματική ιδιότητα του γυμναστή . θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από Εχθές Παρασκευή 9Ιανουαρίου 2015 Είμαι υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας του νομού Λέσβου στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.Με το Νέο Κόμμα Που λαμβάνει η χώρα “ΈΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗΣ ” (Ε.Δ.Ε.Μ)Με αρχηγό κόμματος Αποστόλου Πόντου, Με φιλικούς χαιρετισμούς Βασίλειος βαλακος του Γεωργίου Υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας του νομού Λέσβου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here