Home Εκδηλώσεις «Ήχοι βορειοανατολικού Αιγαίου: Όψεις κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής πρακτικής».

«Ήχοι βορειοανατολικού Αιγαίου: Όψεις κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής πρακτικής».

607
1

Η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» διοργανώνει στις 30 και 31 Ιουλίου στο Πλωμάρι διήμερο μουσικών δράσεων με τίτλο: «Ήχοι βορειοανατολικού Αιγαίου: Όψεις κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής πρακτικής». Οι εκδηλώσεις με χορηγούς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Πωμαρίου,

περιλαμβάνουν εισηγήσεις ειδικών περί την εκκλησιαστική και κοσμική μουσική, και παρουσιάσεις έργων από χορωδία λεσβίων ιεροψαλτών, την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «η Ανάπτυξις», και συναυλίες της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου και του μουσικού σχήματος «Αψιλίες» με τη συμμετοχή της πλωμαρίτισας τραγουδίστριας Γιώτας Μιχαλέλλη.

Στα πλαίσια του διημέρου, ο Ευγένιος Βούλγαρης (διδάσκων ΤΛΠΜ, ΤΕΙ Ηπείρου) θα οργανώσει εργαστήριο-σεμινάριο με θέμα την διδακτική του μυτιληνιού μουσικού ρεπερτορίου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους, κυρίως, που ενδιαφέρονται για τις μουσικές εξελίξεις στον χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου, εκτός από την συναυλία της εκκλησιαστικής χορωδίας που θα γίνει στο Ιερού Ναό του Αγίου Νικολάου, εφόσον χορηγηθεί η σχετικά άδεια από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης. Η συναυλία του μουσικού σχήματος «Αψιλίες» θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του λιμανιού.

Την γενική επιμέλεια των εκδηλώσεων έχουν οι Παναγιώτης Κ. Πούλος (Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Νίκος Ανδρίκος (διδάσκων ΤΛΠΜ, ΤΕΙ Ηπείρου).

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Πολυ ενδιαφερουσα προταση αυτη η εκδηλωση αλλα κριμα που οι περισσοτερς εκδηλωσεις γινονται περι τα τελη Ιουλιου η και Αυγουστου και οσοι αναγκαστικα εχουν αδεια συνηθως το πρωτο δεκαπενθημερο του Αυγουστου δεν εχουν την τυχη να παρεβρισκονται. Ειδικα η γιορτη του ουζου θα επρεπε να ειναι πιο μετα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here