Home Εκδηλώσεις Η Λέσβος στο Σύνταγμα. Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση

Η Λέσβος στο Σύνταγμα. Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση

717
8

Εκδήλωση για την τουριστική προβολή του νησιού μας, πραγματοποίησε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στην πλατεία Συντάγματος, χτες 11 Ιουνίου στην Αθήνα. Αν τύχαινε να περάσετε από την πλατεία ή βγαίνοντας από το μετρό, θα αιφνιδιαζόσασταν ευχάριστα, ακούγοντας τα Ξύλα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια του νησιού μας. Στους περαστικούς και σε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, μοιράστηκαν τουριστικοί οδηγοί, μινιατούρες ούζου και λαδιού και υπήρχαν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και ούζο Βαρβαγιάννη και κρασί “Μεθυμναίος” για κέρασμα.

Το βίντεο από την εκδήλωση

Η εκδήλωση θύμισε κάτι από γιορτή ούζου με το Πλωμαρίτικο ούζο να κυριαρχεί. Στις 9 μ.μ. στην εξέδρα που είχε στηθεί, ανέβηκε το χορευτικό συγκρότημα από την Άγρα και στα ηχεία ακούσαμε το γνωστό παραδοσιακό μας τραγούδι “Τα Ξύλα” και στη συνέχεια άλλα Μυτιληνιά κομμάτια.

Η εκδήλωση συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 12/6 και όπως μας είχε ενημερώσει ο Νεκτάριος Βακάλης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει ζητήσει η βοήθεια των λεσβιακών συλλόγων της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν και έτσι τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων (Παρασκευή και Σάββατο) θα υπάρχουν χορευτικά.

*Βέβαια από την πλευρά μου θέλω να αναφέρω ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση και θα ήταν ευκαιρία με αφορμή την εκδήλωση να συναντιόμασταν αρκετοί από τους πολλούς Μυτιληνιούς της Αθήνας στο Σύνταγμα. Καλό θα ήταν να υπήρχε και μια παραδοσιακή ορχήστρα που θα εκτελούσε τα κομμάτια ζωντανά. Και επίσης βλέποντας το χορευτικό με φόντο την Βουλή των Ελλήνων, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είχε οργανωθεί ένα συλλαλητήριο-διαμαρτυρία για το χωροταξικό που μας επιβάλλουν με τον “Καλλικράτη” γιατί καλές οι εκδηλώσεις και οι μουσικές αλλά δεν αρκούν.

Πλάνα από την εκδήλωση πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός Star.

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Comments Closed

8 COMMENTS

  1. Συμφωνώ για την ελλιπή ενημέρωση……κατά τ’ άλλα πιστεύω καλή η προσπάθεια !!!!

  2. Πράγματι ήταν καλή προσπάθεια. Οι περαστικοί έφευγαν με έναν ωραίο τουριστικό-διαφημιστικό οδηγό (με λίγες σχετικά Πλωμαρίτικες επιχειρήσεις διαφημιζόμενες), και με μια μινιατούρα ούζο Βαρβαγιάννη (κυρίαρχο το Πλωμάρι σε αυτόν τον τομέα!) και μια μινιατούρα με λάδι. Υπήρχε άφθονο Μυτηλινιό τυράκι και παξιμαδάκια για κέρασμα μαζί με ούζο και κρασί και έγινε χαμός με τους τουρίστες αλλά και Έλληνες που περνούσαν από το σημείο.
    Το χορευτικό συγκρότημα ήταν καλό. Αν η είδηση για την εκδήλωση είχε κυκλοφορήσει περισσότερο (ίσως μέσω των συλλόγων-συνδέσμων) θα ήταν καλύτερα.
    Άντε Γιορτή του Ούζου ΚΑΙ στο Σύνταγμα!!!

  3. …και ο admin έχει κάνει ένα ανεπίτρεπτο σφάλμα προς τους άνδρες επισκέπτες της σελίδας.
    Έπρεπε να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο zoom προς την ρεπόρτερ του Star Channel (τελευταία φωτ.). Μόνο έτσι θα μπορούσαν όλοι να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται… Ιδιαίτερα εκεί που ήταν καθισμένη στο παγκάκι…

  4. Γιατί όχι και μια εκδήλωση τύπου γιορτής του ούζου και στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος; Θα συμβάλουμε όλοι εμείς που ζούμε στην Αθήνα, ο καθένας με τον τρόπο του, ο Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής, οι 4 ποτοποιίες ούζου, οι 3 εταιρίες τυποποίησης ελαιολάδου και ο καλλικρατικός δήμος που τώρα θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια για επιχορηγήσεις όπως μας λένε. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα και νομίζω είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το Πλωμάρι, αλλά που μυαλό από τους αρμόδιους φορείς….

    *Όσο για την κοπέλα Γιάννη, δεν με άφησε ο Βαγγέλης να βάλω άλλη φωτογραφία γιατί μου είπε ότι την καπάρωσε εκείνος επειδή την μίλησε πρώτος. 🙂

  5. Σωστή η παρατήρηση. Οι Κρητικοί κάθε χρόνο κάνουν στο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πόντιοι κάπου στην Ηλιούπολη-Αργυρούπολη. Και για τους Ηπειρώτες έχω ακούσει για γιορτή στην Αθήνα κάθε χρόνο.

    Όποιος τιμά και στηρίζει την παράδοσή του, επενδύει στο μέλλον του. Τελεία και παύλα.

    Όποιος δεν το καταλαβαίνει να αφήσει “τα κοινά” και να σχοληθεί με το ψάρεμα.

  6. Η προσπαθεια ηταν πολυ καλη αν και υπαρχει ενα λαθος στο αρθρο σας. Η εκδηλωση εγινε μονο την Παρασκευή.
    Επίσης η προσπαθεια εγινε απο την εταιρεια GO.AE με την αιγιδα της νομαρχιας. Επιπλέον μοιραστηκε ο τουριστικος οδηγος που εκδιδεται καθε χρονο απο την παραπάνω εταιρεια σε 30.000 αντιτυπα….
    Επίσης φέτος ήταν η δεύτερη φορα που πραγματοποιήθηκε αυτη η εκδήλωση αφου ειχε γινει και περυσι ακριβώς η ιδια αυτη την ιδια εταιρια.

    Αντιστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την αλλη εβδομαδα στην Θεσσαλονικη για την Λήμνο, όπως και περυσι…..
    Ευχαριστώ….

  7. Σχετικά με το σχόλιο σας κ. Εύη απλά θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι λόγω της ελλιπής ενημέρωσης εγώ προσωπικά το έμαθα μια μέρα πριν και έψαξα στο Internet και βρήκα μια ανάρτηση σε κάποιο site το οποίο μας πληροφορούσε για την εκδήλωση και έγραφε ότι γίνεται και το Σάββατο. Για τους τουριστικούς οδηγούς το αναφέρω, απλά δεν ενημερώθηκα για τον αριθμό. Στο κομμάτι του Πλωμαρίου, που υπάρχει στον οδηγό θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε και μεις με φρέσκο φωτογραφικό υλικό από την πόλη μας για το αντίστοιχο που θα βγάλετε του χρόνου. Πάντως συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε για την προβολή του νησιού μας.

Comments are closed.