Home Άρθρα Πρωτιά του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου στο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας

Πρωτιά του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου στο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας

862
4

Με δυο ομάδες – εικονικές «εταιρίες» συμμετείχε το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ στο «YOUNG BUSINESS TALENTS», έναν διαγωνισμό με επιχειρηματικό προσομοιωτή (business simulator) για μαθητές 15 – 18 ετών που τους επέτρεψε να ασκηθούν στη λήψη όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται σε μια εταιρία.

Οι ομάδες ήταν:

– BUSINESS_MINDS με τους μαθητές: Κατσιγίνη Στάθη, Μαμάκο Συμεών, Παπουτσάνη Ειρήνη.

-BUSINESSTEENAGERS με τους μαθητές: Θεοδωρίδη Θάνο, Επιτροπάκη Στέργιο, Γιαμουγιάννη Μαρία, Καλδή Μιχάλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΥπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος: η κα Γιαμουγιάννη Αναστασία (κλάδου ΠΕ09 Οικονομολόγος).
Σ’ αυτό το παιχνίδι των επιχειρήσεων, που άρχισε στις 8 Νοεμβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2014, συμμετείχαν 330 ομάδες – εικονικές «εταιρίες» απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίες χωρίστηκαν σε 3 Περιφέρειες.
Όλο το διάστημα οι εικονικές «εταιρίες» έκαναν ότι οι υπεύθυνοι διοίκησης των εταιριών: Ανάλυση-προγραμματισμό ενεργειών-έλεγχο αποτελεσμάτων. Διαμόρφωναν επιχειρηματικά σχέδια από ένα σύνολο αποφάσεων.
Οι 75 καλύτερες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία πέρασαν στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στην Αθήνα στις 29/3/2014.
Σ’ αυτές τις 75 καλύτερες ομάδες ήταν και οι δυο ομάδες του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. Έτσι μαθητές/τριες και καθηγήτρια με προσωπικά τους έξοδα μετακινήθηκαν στην Αθήνα.
geniko-lykeio-vraveio-2Στον εθνικό τελικό οι ομάδες ομαδοποιήθηκαν τυχαία σε προσομοιώσεις – αγορές 5 εταιριών, προκειμένου να αναδειχθούν οι 15 καλύτερες.
Στην 8η προσομοίωση – αγορά την πρώτη θέση βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας κατέκτησε η ομάδα – εικονική «εταιρία» BUSINESS_MINDS του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. Στην ομάδα δόθηκε το χρηματικό έπαθλο των 240 ευρώ.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και στην καθηγήτριά τους για τη συμμετοχή και τη νίκη τους καθώς και στους γονείς τους για την υποστήριξη της προσπάθειας.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
ΚΑΛΔΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

geniko-lykeio-pdf

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Mπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του Γεν. Λυκείου Πλωμαρίου για τη νίκη και την εν γένει αξιόλογη προσπάθεια που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο!

  2. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην κ.Γιαμουγιάννη. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε μαθητές μας να προοδεύουν. Πάντα επιτυχίες και να τους χαίρονται οι οικογένειές τους!!

  3. Mπράβο στα παιδιά που δείχνουν ότι το Πλωμάρι έχει ανθρώπινο δυναμικό που ξεχωρίζει.Ευχόμαστε να τους ξαναδούμε μελλοντικά και ως επιτυχημένους επιχειρηματίες σε ένα Πλωμάρι αναπτυσσόμενο χάρη στα αξεπέραστα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
    Νάσια και πάλι συγχαρητήρια για την αθόρυβη και σημαντική συμβολή σου!

  4. Bravo paidia mas ekanes perifani kai ena megalo euxaristo sthn kyria Giamougianni pou to ekane ola moni tis Bravo sou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here