Home Troktiko & άλλα blogs Η Λέσβος στο απόσπασμα. Γράφει ο Σ. Γιαννίκος

Η Λέσβος στο απόσπασμα. Γράφει ο Σ. Γιαννίκος

677
1

Σύμφωνα με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» «Στους παρακάτω δήμους δεν πέρχεται καμία μεταβολή» , δηλαδή οι δήμοι μένουν ως έχει. ΚΡΗΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟ Στο δήμο Ανωγείων δεν επέρχεται καμία μεταβολή (2.507 κάτοικοι, απογραφή. 2001 ) . Στη Λέσβο καταργήθηκαν 12 δήμοι ,όλοι τους με περισσότερο από τα Ανώγεια πληθυσμό ΧΑΝΙΑ Στον δήμο Σφακίων δεν επέρχεται καμία μεταβολή( 2.446 κάτοικοι) Στη Λέσβο καταργήθηκαν 12 δήμοι, όλοι τους με περισσότερο από τα Ανώγεια πληθυσμό .

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στον δήμο Βιάννου δεν επέρχεται καμία μεταβολή. Έχει έκταση 221.000 τετρ. χιλ. και πληθυσμό περίπου 7.000 κάτοικους.

Ο εκτρωματικός Δήμος Λέσβου έχει 7,5 φορές μεγαλύτερη έκταση και καμιά 15 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.

…………………..

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

«Στο δήμο Θέρμου δεν επέρχεται καμία μεταβολή». (9.322 κάτοικοι). Οι άνθρωποι σε 4-5 ώρες είναι στην Αθήνα, όσες ώρες κάνε να πάει και να γυρίσει στη Μυτιλήνη ο κάτοικος Σιγρίου.

ΔΡΑΜΑ
«Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή»

ΛΕΥΚΑΔΑ

«Στον δήμο Μεγανησίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή»

Έχει έκταση 20 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.090 κατοίκους

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

«Στο δήμο Νεμέας δεν επέρχεται καμία αλλαγή»

7.774 κατοίκους (2001 10 δημοτικά διαμερίσματα

ΕΥΒΟΙΑ

Ιδρύονται 7 Νέοι Δήμοι, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 17 δήμοι στους 24 (70%) .

Στη Λέσβο καταργείται το 92% των Δήμων.

ΕΠΙΣΗΣ :

Αντίπαρος

«Οι κοινότητες 1. Κιμώλου 2. Φολέγανδρου 3. Ανάφης 4. Σίκινου 5. Αντιπάρου

αναγνωρίζονται ως δήμοι με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά των αντίστοιχων τέως

κοινοτήτων»

Η Αντίπαρος βρίσκεται 0,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάρου και το πορθμείο της απέχει από το λιμάνι της Παροικιάς 4,8 ναυτικά μίλια

έκταση 34,8 τ.χμ και 1.037 μόνιμους κατοίκους

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

« Η κοινότητα Αγκιστρίου αναγνωρίζεται σε δήμο, με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά της τέως κοινότητας».

Με Ιπτάμενα Δελφίνια μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά.. Όση ώρα κάνει να πάει ο κάτοικος Σιγρίου στην Καλλονή. Με Ferry Boats 2 ώρες απόσταση όσες ώρες κάνε να πάει στη Μυτιλήνη ο κάτοικος Σιγρίου. πληθυσμός 920 κάτοικοι

Πόσα ποια στοιχεία πρέπει να παραθέσουμε για να καταλάβετε ότι στη Λέσβο θα έπρεπε να είχαν ορισθεί (κατά την ταπεινή μου γνώμη ) 5 δήμοι;

http://alfavitario.blogspot.com

Comments Closed

1 COMMENT

  1. ΑΠΟ ΤΟ emprosnet.gr
    Ο «Καλλικράτης»… στη Δικαιοσύνη
    21/05/2010
    Σε δύο αποφάσεις αντίδραση στο σχέδιο «Καλλικράτης» κατέληξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου, που υιοθετώντας πρόταση της αντιπολίτευσης προχωρά στην ανάθεση σε δικηγόρο της διερεύνησης κάθε δυνατότητας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του χωροταξικού του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ παράλληλα εκφράζει την απαίτηση για άμεση σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, με σκοπό τη λήψη απόφασης για δυναμικές αντιδράσεις στο χωροταξικό.

    «Ταυτόχρονα καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για αντίδραση στην ερήμωση και τον οικονομικό και αναπτυξιακό μαρασμό της περιφέρειας του νησιού, που θα οδηγήσει η δημιουργία του ενός δήμου», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, που συνεχίζοντας τόνισε: «Καλούμε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να καταλάβουν ότι στο όνομα της αποκέντρωσης επιχειρείται ο πιο λανθασμένος και απίστευτος συγκεντρωτισμός. Δήμοι σαν την Καλλονή και το Πλωμάρι θα εκπροσωπούνται από το πολύ τρεις με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους. Για αυτό ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε την εκπροσώπηση του Μολύβου, της Ερεσού και άλλων μικρότερων δήμων ή ας προσπαθήσουμε να έχουμε την εικόνα της μηδενικής εκπροσώπησης ενός χωριού όπως τα Χίδηρα, το Αμπελικό ή το Νεοχώρι.»
    Ήδη απ’ την πλευρά εκπροσώπων του δήμου Πλωμαρίου έχουν γίνει επαφές με νομικούς για το θέμα, οι οποίοι και συνέστησαν να υπάρξει ένα διάστημα αναμονής ώστε να ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» και να υπάρξει διοικητική πράξη βάσει αυτού, και στη συνέχεια με αυτήν ως έρεισμα να προσβληθεί η συνταγματικότητά του. Υπήρξε η σύσταση να μη γίνει μεμονωμένη προσφυγή, αλλά σε συνεργασία με άλλους δήμους που θίγονται.

Comments are closed.