Home Ενημερώσεις Νέα άφιξη μεταναστών χωρίς χαρτιά σήμερα τα ξημερώματα στο Πλωμάρι

Νέα άφιξη μεταναστών χωρίς χαρτιά σήμερα τα ξημερώματα στο Πλωμάρι

445
0

Σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, στις 2:30 τα ξημερώματα, εμφανίστηκε στην προκυμαία μια ομάδα ανθρώπων με σακίδια, οι οποίοι ρώταγαν τους περαστικούς για ξενοδοχείο. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα και αποβιβάστηκαν στο Πλωμάρι, σε σημείο στην θαλάσσια περιοχή κοντά στον βιολογικό καθαρισμό. Ήταν γύρω στα 13 άτομα.

Στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς πήγαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι υπόλοιποι περπάτησαν προς Άγιο Ισίδωρο, μέχρι λίγο πριν το βενζινάδικο και στη συνέχεια γύρισαν ξανά προς το Πλωμάρι. Αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το λιμενικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για να οδηγηθούν στη Μυτιλήνη. Προηγουμένως, η αστυνομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη των δωματίων, να μη τους νοικιάσει δωμάτια φυσικά και να τους ενημερώσει να κατέβουν για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Και η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής που δημοσιεύτηκε σήμερα στις 19:32 :

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Πλωμάρι

Δεκαεννέα (19) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή βιολογικός Πλωμαρίου Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here