Home Αθλητικά Βαριά ήττα της Καλλονής με 7-0 από τον Πλατανιά που τη βάζει...

Βαριά ήττα της Καλλονής με 7-0 από τον Πλατανιά που τη βάζει σε περιπέτειες

442
2

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βέροια με 0-3, η ΑΕΛΚ χρειαζόταν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη με αντίπαλο τον Πλατανιά στα πλαίσια της 29η αγωνιστικής της super league που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου. Η ομάδα της Κρήτης στην κυριολεξία καιγόταν για τη νίκη και μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με την Καλλονή  που ήταν αγνώριστη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η Καλλονή γνώρισε την πιο βαριά ήττα, στην μέχρι στιγμής παρουσία της στην super league με σκορ 7-0, ενώ ο Πλατανιάς πέτυχε την μεγαλύτερη σε σκορ νίκη στην ιστορία του. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Ματζουράκη, που είπε ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ευχαριστημένος από τους παίχτες του, αλλά στο δεύτερο η ομάδα έγραψε μια ακόμα κωμωδία.

Ο προπονητής της ΑΕΛΚ είχε δυο προβλήματα στην κατάρτιση της ενδεκάδας και συγκεκριμένα στην αμυντική γραμμή, αφού είχαν τεθεί εκτός δράσης οι Ζακουανί και Βαλλιός.

Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε μόλις στο 4΄, από εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη. Στη συνέχεια οι παίχτες του Πλατανιά, έχοντας περισσότερη διάθεση, πίεσαν και κατάφεραν στο 36′ να ανοίξουν το σκορ, με τον Βλαχοδήμο που πλάσαρε σωστά από το ύψος της μικρή περιοχής, ύστερα από παράλληλη σέντρα του Κατάι από δεξιά. Το 2-0 ήρθε στο 43′, σε μια φάση που ξεκίνησε από αριστερά, αρχικά ο Σιδεράκης έδιωξε σουτ του Κατάι και στην εξέλιξη της φάσης ο Αναστασιάδης στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

Καθίζηση για την Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ομάδα της Λέσβου, αρχικά στο 47′ τραυματίστηκε ο Γιορέντε και στο 49′ ενώ η Καλλονή αγωνιζόταν με 10 παίχτες, αφού δεν είχε γίνει ακόμα η αλλαγή, από σέντρα του Ικουμπ από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο, που απέφυγε περίτεχνα τον Χωριανόπουλο μέσα στην μεγάλη περιοχή και σκόραρε για δεύτερη φορά κάνοντας το 3-0.

Ο Κεϊτά στο 53′ κέρδισε πέναλτι από τον Δημήτρη, που τον ανέτρεψε εντός περιοχής, ο Περόνε  δεν άφησε τον Λεοζίνιο και ανέλαβε να το εκτελέσει εκείνος, η ατυχία συνεχίστηκε αφού ο επιθετικός της ΑΕΛΚ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιωργαλλίδη με συνέπεια να μη καταφέρει να μειώσει το σκορ. Στο 62′ ο Κατάι σούταρε έξω από την περιοχή ο Σιδεράκης απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος παίχτης μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά σούταρε από θέση έξω δεξιά κάνοντας το 4-0΄.

Στο 68′ ο Ζος ανέτρεψε τον Βλαχοδήμο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Σιδεράκη, με αποτέλεσμα ο διαιτητής που έκρινε ότι ο παίχτης του Πλατανιά βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, να αποβάλει τον Γάλλο αμυντικό αφήνοντας την Καλλονή με 10 παίχτες. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Τέτε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 5-0. Στο 73′ ο Ικούμπ σέντραρε από δεξιά, ο Τόρες έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στον Γουνδουλάκη ο οποίος με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το 6-0. Στο 85′ ο Βλαχοδήμος πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Η Καλλονή παρέμεινε στους 33 βαθμούς ενώ ο Πλατανιάς έφτασε τους 28. Για την ΑΕΛΚ ακολουθεί το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 17:15. Στη συνέχεια έχει να δώσει, δυο εκτός έδρας αγώνες με αντιπάλους τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Σε λίγο το βίντεο του αγώνα με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ.

ΑΕΛΚ(Γιάννης Ματζουράκης): 1. Σιδεράκης, 12. Χωριανόπουλος, 24. Αναστασιάδης, 87. Ζος, 15. Γιορέντε(50′ λ.τ. 87. Ναμπούγιου), 24. Κεϊτά, 25. Μαρσέλο, 33. Ποντάνι, 16. Γκαρσία(67′ 32. Φαρία), 10. Λεοζίνιο, 20. Περόνε

Facebook comments:

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here