Home Troktiko & άλλα blogs Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Καλλικράτη… αλλά η Λέσβος στην απ’ έξω

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Καλλικράτη… αλλά η Λέσβος στην απ’ έξω

616
5

Διαβάζοντας το blog Troktiko όπου δημοσιεύονται καθημερινά θέματα σχετικά με τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο “Καλλικράτης” από περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάβασα και το παρακάτω κείμενο, που μιλάει για κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, που όμως δυστυχώς δεν είχε κάποια αναφορά για αλλαγή σκηνικού στο νομό Λέσβου. Θα μου πείτε γιατί τότε το γράφω; Απλά για να δουν όλοι, ότι ακόμα και τώρα δεν αλλάζουν το τροπάριο “Κάθε νησί ένας δήμος” και λένε ότι είναι ενήμεροι για τις θέσεις μας και τις αντιδράσεις μας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου ο “Καλλικράτης. Κατά την αποψινή τελευταία συνεδρίαση ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης έκανε αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων…

… Ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων:

– Στον δήμο Βοϊου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

– Στον δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών που αφορούν:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί

Πηγή: Troktiko.blogspot.com

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Comments Closed

5 COMMENTS

  1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

    Δεν είναι πλήρης νομίζω η ενημέρωση, διότι :

    Στον Δήμο Λέσβου του Ν. Λέσβου , ως έδρα ορίστηκε η Μυτιλήνη και

    ιστορική έδρα του δήμου γίνονται :

    ή ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ή ΠΑΠΑΔΟΣ ή ΠΛΑΚΑΔΟΣ

    (Πλακάδος = Πλάξ του Άδου , κατά τα κοινώς λεγόμενα ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ)

  2. Από
    http://www.skai.gr/news/politics/article/143925/oi-allages-ston-kallikrati-/

    Ο υπουργός Εσωτερικών επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί και άλλες τροποποιήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια με προϋπόθεση να συμφωνούν οι κατά περίπτωση τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων.

    ΑΝ αληθεύει το ρεπορτάζ :
    Ακόμη και τώρα πρέπει να μαζευτούν οι βουλευτές μας και να συμφωνήσουν ομόφωνα στη δημιουργία 5 δήμων στο νησί.
    Θα είναι στο χέρι τους αν θα σώσουν την κατάσταση ή θα βάλουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην ΤΑ.
    Αλλιώς ας πάνε σπίτια τους

  3. Οι δίκαιες αντιδράσεις λαμβάνονται υπόψη , όταν είναι οργανωμένες, όταν είναι αντιδράσεις παρωδία κανείς δεν τις λαμβάνει υπόψη.Οι κάτοικοι της Σιατιστας διεκδικώντας έδρα του Δήμου έκλεισαν την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ και η αλλαγή έγινε. Εδώ ακόμη δεν υπάρχει απόφαση της ΤΕΔΚ πόσους δήμους θέλουμε.Περιμένουμε να δούμε τους αυτοδιοικητικούς του νησιού …

  4. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε, δεν ξέρουμε από που μέχρι που το θέλουμε, δεν ξέρουμε τι μας συμφέρει. Δεν υπάρχει κανείς να μας το πει που όμως πρώτα θα έχει συνεννοηθεί με τους άλλους. Άμα υπάρξει ένας να μας το πει θα υπάρξει μετά ένας άλλος που θα πει κάτι διαφορετικό.

    Ο λαός της Λέσβου σήμερα συγκεντρώνει δυστυχώς στο ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ όλα αρνητικά στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων. Όλες τις κακές νέες ασθένειες: Ωχαδερφισμός, κοντοφθαλμισμός αλλά και παλαιότερες όπως εγωισμός. Έχουμε και εμείς μέρος της ευθύνης αλλά άμα ισχύει η φράση με το “ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι” αυτό το μέρος της ευθύνης είναι μικρό.

    Όλοι αυτοί που μπλέχτηκαν με τα κοινά και πήραν στα χέρια τους την τύχη των ανθρώπων του Πλωμαρίου και των άλλων πόλεων της Λέσβου πρέπει να ξέρουν τον απαράβατο κανόνα που λέει ότι “το αποτέλεσμα μετράει”…
    Και το αποτέλεσμα ΔΕΝ τους δικαιώνει.

    Και μιλώ υπεύθυνα και καταγγέλω επώνυμα.

  5. ti den jeroyme kai si bre yoanni kai eisai kai ejypnos anurpos…ti den jeroyme? oloi jeroyme kai idika oloi aytoi oi paratrexamenoi poy opos kai na exei petagonte na dosoyn to xeri toys ston kaue eunopatera poy erxete na mas sosi aytoi na dhs posa jeroyn kai ti toys shmferh kai ti oxi…………….. kai ayti kauafti einai i koyltoyra toy ellhna.apo to kefali mexri tin oyra, poy kat epektasi mas exei odigisi kai edo poy eimastai……opote bgeni kai sosti i parimia poy leei oti o kauenas telika exei ayto poy toy ajizi.an kapoia stigmi katalaboyn merikoi tin enoia tis lejhs sinolo koino kalo ejipakoyete to aytonoito…tote isos kati na gini……distixos omos se enan allo kosmo…. giati emeis tote ua blepoyme ta radikia anapoda…………..

Comments are closed.