Home Άρθρα Συλλέγουμε προτάσεις, πάμε σε Λαϊκή Συνέλευση και διεξάγουμε δικό μας Δημοψήφισμα κατά...

Συλλέγουμε προτάσεις, πάμε σε Λαϊκή Συνέλευση και διεξάγουμε δικό μας Δημοψήφισμα κατά του ενός Δήμου

751
10

Με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι αρνητικές για το Πλωμάρι και τη Λέσβο, λόγω της μη αναθεώρησης του Καλλικράτη, αλλά και με άλλα προβλήματα, όπως το ότι στο κέντρο υγείας υπάρχει κενό στις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και η καθυστέρηση της δημιουργίας πύλης εισόδου, θα πρέπει σιγά σιγά να ενεργοποιήσουν τον κόσμο στο Πλωμάρι και σε όλο το νησί.

Μετά από προτάσεις αναγνωστών μας και με πρωτοβουλία δική μας, ζητάμε επιπλέον προτάσεις και στη συνέχεια να διοργανωθεί μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, όπου θα συζητηθούν μαζί με τις περαιτέρω κινήσεις.

Ήδη η πρόταση που ακούγεται περισσότερο, είναι μαζικά να μην πάμε να ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές για Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και να μην υπάρξουν υποψήφιοι από το Πλωμάρι στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Και οι δυο αυτές προτάσεις είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά ουδέποτε εκτέθηκαν στην πλειοψηφία του κόσμου.

Ισχύει ακόμα η επιθυμία αρκετών συμπολιτών μας, να παραιτηθούν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από το Πλωμάρι, καθώς και όλοι οι αναπληρωματικοί τους.

Άλλη μια πρόταση, που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, αφορά στο να στηριχτούν οι συνδυασμοί που επιθυμεί ο καθένας να ψηφίσει, εκτός αυτών που θα προκύψουν από τα δυο γνωστά κόμματα(Πασοκ & ΝΔ).

Επίσης ένας αναγνώστης πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, από τον ίδιο το λαό του Πλωμαρίου, για την κατάργηση του ενός δήμου και τη δημιουργία περισσοτέρων. Αυτό με μια πρώτη σκέψη μπορεί να γίνει με συλλογή υπογραφών. Το δημοψήφισμα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά, ο σημερινός Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος και τελικά δεν το έκανε ποτέ.

Μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας είτε σχολιάζοντας εδώ, είτε με e-mail στη διεύθυνση info@plomarinews.gr

oxi-enas-dimos

Facebook comments:

10 COMMENTS

  1. PISTEΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑΝΑΙ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

  2. Δημοψήφισμα δεν ξέρω αν μπορεί να υλοποιηθεί είναι νομικό το ζήτημα, αν και ο νόμος παρότι υφίσταται από το 2011 δεν γνωρίζω αν μπορεί να εφαρμοστεί από μια συνέλευση πολιτών. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει χτες είναι μια ίσως διαμαρτυρία σε επίπεδο νησιού άμεσα για να νοιώσουν πίεση οι αρμόδιοι. Σε δεύτερη φάση είναι αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα μας είναι να μην μετέχει κανείς σε κανένα συνδυασμό μπλοκάροντας τις εκλογές διότι αν ένας συνδυασμός δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων δεν μπορεί να κατέλθει στις εκλογές δεν εξασφαλίζει την έγκριση από το Πρωτοδικείο…

  3. Παίδες μην κουράζεστε δεν χρειαζόμαστε αποφάσεις και λοιπές ενέργειες, Μας είπανε θα σπάσει ο Καλικράτης δεν έσπασε. θα τους αποδείξουμε με τον πλεον νόμιμότερο τρόπο που μπορεί να γίνει πόσος κόσμος θέλει το σπάσιμο του.
    Στις εκλογές τι πιο εγκυρο από της ελληνικές εκλογές θα γραψουμε μια Α4 που θα λεει οτι δεν θελουμε ένα δημο στο νησι φωτοτυπιες και ληθικε το θέμα κι ας βάλει όποιος θέλει υποψηφιος. Αν πετύχει και έχουμε μεγάλο ποσοστό θα αλλάξουν όλα εγω είμαι σίγουρος.

  4. Εγώ πιστεύω άκυρο μόνο για την Ευρωβουλή, γιατί εκεί θα τους πονέσει πιο πολύ.

  5. Αν δεν μπορούν οι συνδυασμοί να εξασφαλίσουν υποψήφιους δεν μπορούν να γίνουν εκλογές…

  6. Μέχρι τώρα αντιδράσεις υπάρχουν σε 2-3 μέρη η Μυτιλήνη δεν καίγεται, αν γίνει πρόβλημα και για αυτούς τότε θα είναι διαφορετική και η αντιμετώπιση του ζητήματος…

  7. ΑΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΟΥΜΕ `ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ..` , ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ:ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΥΝΗΜΑ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΣΟΚ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΤΕΛΟΣ

  8. προτείνω και μποϋκοτάζ ομιλιών και πολιτικών συγκεντρώσεων και σχίσιμο αφισών υποψηφίων που μπαίνουν παράνομα σε τοίχους και κολώνες και ρυπαίνουν το Πλωμάρι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here