Home Βίντεο Στο επίκεντρο ξανά η Λέσβος και η Ελλάδα για τη μεταχείριση παράνομων...

Στο επίκεντρο ξανά η Λέσβος και η Ελλάδα για τη μεταχείριση παράνομων μεταναστών & προσφύγων

446
0

Για ακόμα μια φορά η Λέσβος βρίσκεται στο επίκεντρο για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας. Το Γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle δημοσίευσε ένα βίντεο με εικόνες από τη Λέσβο, πλάνα από τη στιγμή που συλλαμβάνονται μέσα σε φουσκωτές βάρκες οι μετανάστες από του άντρες του λιμενικού.

Τα σχόλια είναι πολύ αρνητικά και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι φυσικά, εκμεταλλεύονται και τις ευκαιρίες που τους δίνει το ίδιο το ελληνικό κράτος με τη συμπεριφορά του κάποιες φορές απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο παρακάτω βίντεο(το πρώτο) που είναι στα αγγλικά, μιλάει και ο συμπολίτης μας αξιωματικός του Λιμενικού κ. Αντώνης Σοφιαδέλλης.

Στην επικαιρότητα ήρθε και ένα βίντεο από το παρελθόν με τίτλο “Τα Κοράκια της Λέσβου”. Συγκεκριμένα του 2008, όπου το tvxs.gr και ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, είχαν παρουσιάσει την κατάσταση που διαδραματιζόταν στο ακρωτήρι Κόρακας, στα βόρεια παράλια της Λέσβου στο Μανταμάδο, όπου κάποιοι περίμεναν και παρακολουθούσαν με κιάλια, το πότε θα έρθουν μετανάστες για να προλάβουν εκείνει να πάρουν πρώτοι τη βάρκα τους, όμως πρώτα τους έβγαζαν με τη βία, είναι γνωστό άλλωστε ότι αν βρεις στη θάλασσα μια ακυβέρνητη βάρκα, τυπικά έρχεται στην ιδιοκτησία σου.

Τα δυο βίντεο

Το πρώτο από το Deutsche Welle

Και το δεύτερο του Μάριου Διονέλλη και του Tvxs.gr

Ta korakia tis Lesvou from piso selides on Vimeo.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here