Home Άρθρα Διευκρινίσεις από τον Φορέα Ανάπτυξης για την Πύλη Εισόδου και το Λιμενικό...

Διευκρινίσεις από τον Φορέα Ανάπτυξης για την Πύλη Εισόδου και το Λιμενικό Ταμείο

623
1

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε ως σχόλιο από τον Πρόεδρο του Φορέα κ. Χαλδέζο. Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, σας βεβαιώνει ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχει εγκριθεί από τη Λιμενική Επιτροπή με Αρ. Πράξης 316/2013 στις 21/11/2013, και έχει προωθηθεί στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στις 28/11/2013 με Αρ.Πρωτ 3933, για έλεγχο και θεώρηση.

Η υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου, κυρία Κατωτριάτου, διαμαρτυρήθηκε εγγράφως ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης, ζήτημα που θα πρέπει να επιλύσει το Λιμενικό Ταμείο. Αυτό όμως δεν καθυστερεί την διαδικασία ελέγχου και έγκρισης της μελέτης από τα αρμόδια όργανα.

Ο Φορέας δεν ανησυχεί για την έγκριση της μελέτης αλλά για τα επόμενα βήματα, δηλαδή νομιμοποίηση του λιμανιού , που σημαίνει και την πληρωμή ενός προστίμου από το Λιμενικό Τμείο στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και το κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Για την πύλη στην Πέτρα προσφέρθηκε δωρητής να το καλύψει. Για το Πλωμάρι θα πρέπει το συντομότερο να ανοιχθεί λογαριασμός για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και να πληρώνει ο καθένας μας ότι μπορεί. Φυσικά μετά το άνοιγμα του λογαριασμού μπορούμε να απευθυνθούμε σε ομογενείς για να μας ενισχύσουν.

Ελπίζουμε αυτή η σύντομη διευκρίνισή μας να βοηθά τους αναγνώστες σας να σχηματίσουν καθαρή εικόνα που βρίσκεται αυτή η υπόθεση. Το πρόβλημα με την κυρία Κατωτριάτου είναι γνωστό από τον Δεκέμβριο, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της περιοχής μας να εμπλακούμε στα εσωτερικά προβλήματα του Λιμενικού Ταμείου και οιουδήποτε άλλου οργανισμού & υπηρεσίας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω την προσωπική μου άποψη ότι οι αθόρυβες ενέργειες με βάση τους Ελληνικούς και κοινοτικούς κανονισμούς, μπορούν να φέρουν καλλίτερα αποτελέσματα από τις θορυβώδεις κοινιτοποιήσεις, που τις περισσότερες φορές καταλήγουν να εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων παρακινητών.

Με εκτίμηση. Γαβριήλ Χαλδέζος. Πρόεδρος & Διαχειριστής του Φορέα

Σχόλιο Plomarinews.gr: Το blog δημοσίευσε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Κώστας Μουτζούρης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Πλωμαριτών. Και ευτυχώς που ήταν ο διαχειριστής του Plomarinews εκεί, για να τις καταγράψει σε βίντεο, το οποίο είναι πειστήριο για όλα όσα ειπώθηκαν, γιατί αν δεν υπήρχε βίντεο, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και θα μπορούσε ο καθένας να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του κ. Μουτζούρη.

Εμείς δεν γνωρίζαμε ότι από τον Δεκέμβριο είναι γνωστό, ότι η κυρία Κατωτριάτου διαμαρτυρήθηκε εγγράφως, για το ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης. Κάποιοι δεν μας ενημερώνουν για να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους αναγνώστες μας, διότι μάλλον φοβούνται τη δημοσιότητα.

Δεν αμφισβητούμε αυτά που λέει ο κ. Χαλδέζος, ούτε αυτά που λέει ο κ. Μουτζούρης, αλλά έτσι ένας από τους δυο, δε μας τα λέει σωστά 100%. Πάντως ότι και να ισχύει, τελικά η πύλη δεν προβλέπεται να λειτουργήσει εντός τους 2014…

Για το κομμάτι της αντίδρασης των Πλωμαριτών, είναι γνωστό ότι, ο κ. Χαλδέζος δε συμπαθεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις και προτιμά όπως λέει και στο παραπάνω κείμενο τις αθόρυβες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε αν τις ίδιες απόψεις, έχουν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα. Βέβαια άλλο οι κινητοποιήσεις με υποκινητές που έχουν πολιτικά μικροσυμφέροντα και άλλο οι αυθόρμητες λαϊκές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων μας και πραγμάτων που θεωρούνταν αυτονόητα στο παρελθόν.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Τι εννοείτε με το “νομιμοποίηση του λιμανιού και πληρωμή προστίμου”?Μιλάμε για το υπάρχον λιμάνι Πλωμαρίου?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here