Home Ενημερώσεις Καλά τα νέα για την Πύλη Εισόδου – Εκπονήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών...

Καλά τα νέα για την Πύλη Εισόδου – Εκπονήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δόθηκε στο Λιμενικό Ταμείο

536
0

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Φορέας Ανάπτηξης Πλωμαρίου είχε αναλάβει τα έξοδα της εκπόνησης της Μελέτης Περιβαλλονικών Επιπτώσεων Λιμένος Πλωμαρίου, που ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει το έργο της δημιουργίας πύλης εισόδου στο Πλωμάρι, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση απευθείας με τα απέναντι παράλια της Τουρκίας.

Ο λόγος που ο Φορέας πήρε αυτή την πρωτοβουλία, ήταν η αδυναμία που είχε δηλώσει το Λιμενικό Ταμείο στο να εκπονήσει τη μελέτη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του κόστους, με αποτέλεσμα να καθυστερούσε περισσότερο το έργο.

Η μελέτη εκπονήθηκε λοιπόν με έξοδα του Φορέα Ανάπτυξης και παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή στο λιμενικό ταμείο την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013. Από δω και πέρα τα πράγματα είναι σίγουρα καλύτερα και μένει να δούμε εάν για ακόμα μια φορά θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω της κουλτούρας που υπάρχει στην Ελλάδα με τη γραφειοκρατία, αλλά και με περίεργα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του Πλωμαρίου από ανθρώπους που και στο παρελθόν το έχουν σαμποτάρει.

Όλοι ευχόμαστε η πύλη να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο.

Η σχετική επιστολή που έστειλε ο Φορέας στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου:

Προς Κωνσταντίνο Κορδώνη, Πρόεδρο Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου

Θέμα: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) Λιμένα Πλωμαρίου.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Σχετικά με την επιστολή σας στις 15/5/2013, που βεβαιώσατε την αδυναμία της υπηρεσίας σας να εκπονήσει σύντομα την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδρυση νέας πύλης ΣΕΓΚΕΝ στο Πλωμάρι, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της πύλης, για την ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής μας αλά και ολόκληρου του νησιού μας, ανέλαβε να καλύψει σε πρώτη φάση το κόστος για την εκπόνηση της παραπάνω μελέτης από το πενιχρό κεφάλαιό του, που προέρχεται από τις συνδρομές των μελών του.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υποβάλουμε συνημμένα την σχετική μελέτη και ένα(1) αντίγραφο σε ηλεκτρονικής μορφή(CD), για να μπορείτε να εκτυπώσετε τον επιθυμητό αριθμό αντιγράφων.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή επί πλέον πληροφορία σχετικά με την Μ.Π.Ε., επικοινωνήστε απευθείας με το μελετητικό γραφείο που την εκπόνησε(Τηλ. 2104132939, Φαξ 2104226959 και ηλεκτρονική διεύθυνση mfrag@tee.gr , κύριο Τζανακάκη ή κυρία Φράγκου).

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να παραστούμε, όταν συγκαλέσετε την Λιμενική Επιτροπή για την συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος καθώς και άλλων θεμάτων που αφορούν τον λιμένα Πλωμαρίου.

Με τιμή για το Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου,
“Plomari Forum”
Ο πρόεδρος,
Γαβριήλ Χαλδέζος.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here