Home Ενημερώσεις Βίντεο: Η ενημέρωση για την απεργία των καθηγητών που έγινε την Δευτέρα...

Βίντεο: Η ενημέρωση για την απεργία των καθηγητών που έγινε την Δευτέρα στη Λέσχη

574
11

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα που μας πέρασε(16/9/2013), στην Λέσχη Βενιαμίν , η ενημέρωση προς γονείς και συμπολίτες, που είχαν προγραμματίσει οι καθηγητές του Πλωμαρίου , σχετικά με την απεργία διαρκείας τους.
Η ανταπόκριση των γονέων στο κάλεσμα αυτό, ήταν η πιο μαζική, από ότι σε όλες τις άλλες αντίστοιχες συγκεντρώσεις που έγιναν πάνω στο νησί, ακόμα και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης.
Ενώ αρχικά υπήρχε δυσπιστία από κάποιους γονείς, ως προς τις προθέσεις των καθηγητων και ήταν σαφής η ελλιπής πληροφόρησή τους ως προς τους λόγους της απεργιας , τελικά μετά από την μαραθώνια συζήτηση δυομιση ωρών, πείστηκαν , αν μη τι άλλο, πως είναι δικό τους κυρίως πρόβλημα η δρομολογούμενη (από Κυβέρνηση και Τρόικα) διάλυση της δωρεάν Παιδείας και κυρίως πείστηκαν πως οι Απεργοί Καθηγητές είναι αυτοί που νοιάζονται για τα παιδιά τους και όχι το Κράτος.

Οι Απεργοί διαβεβαίωσαν τους γονείς πως αν συνεχιστεί για πολύ η απεργία, δεν πρόκειται να αφήσουν τα παιδιά εκτεθειμένα. Και πως άτυπα (κι ας μην πληρώνονται), αλλά ουσιαστικά ,θα τους κάνουν όλες τις χαμένες ώρες τους , κυρίως στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες.

Τόνισαν δε, πως αν και οικονομικά διαλυμένοι, απεργούν, γιατί ακριβώς έχουν χρέος απέναντι στους μαθητές τους να εφαρμόσουν στην πράξη όλα αυτά που χρόνια τους διδάσκουν, δηλ. το να είναι αξιοπρεπείς και να παλεύουν στη ζωή τους.

Στο τέλος οι γονείς δήλωσαν πως ήταν απαραίτητη μια τέτοια κουβέντα, γιατί ή πληροφόρηση που είχαν μόνο από τα κανάλια, ήταν τελείως θολή και παραπλανητική.

Δείτε το βίντεο όπου έχει καταγραφεί όλη η εκδήλωση-ενημέρωση.
Στο τελείωμα της μαγνητοσκόπησης υπάρχουν τρια βιντεάκια , που προβλήθηκαν μετά από σχετική κατατοπιστική συζήτηση και χειροκροτήθηκαν από τους περισσότερους παρευρισκόμενους , με θέμα την απεργία στις Πανελλήνιες -που δεν έγινε- , την φασιστική επιστράτευση των καθηγητών και την όλη υποκρισία του Κράτους στην υπόθεση αυτή. Δείτε τα.

Αρχικά η ενημέρωση χωρισμένη σε δυο βίντεο και πιο κάτω τα τρια βίντεο που προβλήθηκαν στην εκδήλωση.

Α’ Μέρος

Β’ Μέρος

Και τα βίντεο που παίχτηκαν στην εκδήλωση

Η απεργία που δεν έγινε ποτέ

Είμαστε όλοι επιστρατευμένοι (We’re all drafted)

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

Facebook comments:

11 COMMENTS

  1. Εδώ ο κόσμος χάνετε και ρωτάς για τα κανάλια;
    Πρέπει να έχεις πολύ αποδοητευτεί αφού είδα ότι ρωτάς σε πολλά σημεία για τα κανάλια.
    Για το παρόν θέμα έχω να πω ότι θα πρέπει οι γονείς και όλοι στο Πλωμάρι να καταλάβουν ότι ζούμε και είμαστε κομμάτι της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στις δυσάρεστες εξελίξεις. Δεν μπορείς να λες “ωχ αδερφέ, εγώ θα σώσω την Ελλάδα;”. Τα προβλήματα μας πιάνουν όλους και όλες.
    Οι σωτήρες του Πλωμαρίου που ήταν; Δεν φάνηκαν να ακούσουν από κοντά τα προβλήματα της παιδείας; Πώς θα σώσουν το Πλωμάρι;

  2. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης μας παρέχουν υψηλής αξίας εκπαιδευτικό έργο, υλοποιούν προγράμματα και ενισχύουν ψυχολογικά και ηθικά τους μαθητές. Το Λύκειο Πλωμαρίου-οπως μας ενημερώνει και το παρόν blog- βρίσκεται μέσα στις πρώτες θέσεις επιτυχίας στο νησί ξεπερνώντας και τα σχολεία της πόλης.
    Δυστυχώς, πολλοί γονείς ποδηγετούνται από την κατευθυνόμενη ενημέρωση που ασκούν εγκάθετοι δημοσιογράφοι . Αντιμετωπίζουν με προκατειλημμένη απόρριψη τους εκπαιδευτικούς-την πλέον αδικημένη μισθολογικά και κοινωνικά απαξιωμένη μερίδα δημοσίων υπαλλήλων λόγω της πλειοψηφίας της.
    Από πότε είναι καλοπληρωμένος ο καθηγητής των 650 ευρώ που εγκαταλείπει λ.χ. την Αθήνα και καταφθάνει στη Λέσβο επιφορτισμένος με έξοδα μετακίνησης και ενοικίου; Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ δεδομένου ότι τα 200-250 ευρώ δαπανώνται στο ενοίκιο; Παρόλα αυτά όπως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί διατρανώνουν ο αγώνας τους δεν αφορά την τσέπη τους αλλά πρωτίστως τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
    Όλοι μαζί πλάι στο δίκαιο αγώνα τους. Την επόμενη φορά που θα πιάσουμε ένα μολύβι και θα γράψουμε έστω μια φράση στο χάρτι ας σκεφτούμε ότι την ικανότητα αυτή τη χρωστάμε σε ένα δάσκαλο…

  3. Τελικά δίκιο έχει ό Πάγκαλος τό πρωί στό MEGA στόν Χασαποπόπουλο ένας ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ κάνει κουμάντο στή παιδεία

  4. “ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟΙΧΟΥΣ”
    …..από το τελευταίο απ’τα παραπάνω βιντεάκια, που σίγουρα δεν είδες …
    Αυτά παθαίνουν όσοι βλέπουν και ακούνε αποκλειστικά και μόνο τους Χασαπόπουλους και Πάγκαλους!

  5. ok δασκαλάκο εγώ βλέπω ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ καί εσύ κάνεις 6 μήνες απεργγία πληρώνεσαι 12 .Αν ο ΣΔΟΕ σάς ψάξει γιά τά ιδιαιτερα ίσως η ελλαδα δέν χρειάζεται μνημόνια ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΜΟΥ (vacaru)κατάλαβες?

  6. ……………………………………………………!!!!!!!!!
    Στρατή ενημερώσου! Τι σου ζητάνε;
    …………………………………………………………..
    Όσο για τα ιδιαίτερα, μικρή κοινωνία είμαστε και όλοι ξέρουν τι κάνει ο καθένας
    από αυτούς που απεργήσανε….

  7. Ποιος εργαζόμενος απεργεί 6 μήνες και.. αμείβεται για 12;!! Η απεργία υποδηλώνει σκόπιμη αναστολή της εργασίας που γίνεται από ένα οργανωμένο σύνολο ανθρώπων με σκοπό την επίτευξη ενός στόχου ή την εκδήλωση της θέλησής του. Ο απεργός δεν αμείβεται. Όσο για τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι πάγιο αίτημα πολλών εκπαιδευτικών η νομιμοποίησή τους και η έκδοση σχετικών αποδείξεων. Καλό είναι να είμαστε επαρκέστερα ενημερωμένοι προτού καταθέσουμε τις απόψεις μας σε ένα blog.

  8. Πάντως στο Πλωμάρι και όχι μόνο βέβαια, τα ιδιαίτερα δίνουν και παίρνουν.Όσο για το ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ…Ε!Ας είναι καλά που δεν υπάρχει η βάση του δέκα και πέρασε όποιος συμπλήρωσε μηχανογραφικό.Ακόμη και αν πάτωσε στις εξετάσεις.Παρόλα αυτά βέβαια ο ρόλος του εκπαιδευτικού όπως και κάθε επιστήμονα ο οποίος εκτελεί τα καθήκοντα του με υπευθυνότητα και ευθύνη για την κοινωνία είναι αναντικατάστατος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here