Home Άρθρα Ερώτηση του Τ. Κουίκ στη Βουλή για έλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην Καλλονή...

Ερώτηση του Τ. Κουίκ στη Βουλή για έλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην Καλλονή – Για το Πλωμάρι τίποτα

802
2

Πανομοιότυπο περιστατικό όπως είχε συμβεί στο Πλωμάρι είχαμε χτες στην Καλλονή. Λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, ασθενής μεταφέρθηκε με περιπολικό της αστυνομίας. Η βασική διαφορά στις δυο περιπτώσεις ήταν ότι στο περιστατικό της Καλλονής ο ασθενής ήταν συγγενής πρώην βουλευτή του Νομού Λέσβου, ενώ στο Πλωμάρι απλώς ένας απλός ασθενής.

Όταν είχε συμβεί λοιπόν το περιστατικό στο Πλωμάρι, όπου ο ασθενής είχε μεταφερθεί αρχικά με περιπολικό στο κέντρο υγείας και τελικά πέθανε όταν ήταν καθ’ οδόν μέσα στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο Μυτιλήνης, κανένας τότε από κανένα κόμμα δεν αναρωτήθηκε τι θα γίνει με μας εδώ στο Πλωμάρι με το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης οδηγού στις εκάστοτε βάρδιες που μένουν κενές και πρέπει να έρχεται ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη. Εάν κάνουμε λάθος ας μας διαψεύσουν.

Πατήστε εδώ αν θέλετε να θυμηθείτε το περιστατικό όπως το είχαμε γράψει στις 11 Φεβρουαρίου 2013.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, έφερε το θέμα στη Βουλή για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου στην Καλλονή. Ελπίζουμε να μην έγινε η ερώτηση τώρα και όχι και τότε που έγινε το ίδιο περιστατικό στο Πλωμάρι για λόγους διάκρισης και περισσότερης δημοσιότητας. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην υγεία και παντού. Διαβάστε το παρακάτω σχετικό δελτίο τύπου που λάβαμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

terens-quik22Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει η έγκριτη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, το θέμα με τις πρωινές βάρδιες του προσωπικού των ασθενοφόρων έχει φθάσει σε τόσο οριακό σημείο, ώστε χθες επιστρατεύθηκε περιπολικό (!!!) της Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα από τη Σκάλα, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, η πεθερά του πρώην Υπουργού Υγείας Φραγκλίνου Παπαδέλλη, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό!

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο νησί της Λέσβου;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπογραμμίζει πώς «η καθημερινή ζωή και ευημερία των κατοίκων, όσο και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται ανεπανόρθωτα από τη διάλυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Κ.Υ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη μου αναγκάζομαι για μία ακόμα φορά να σας επισημάνω την ολική εγκατάλειψη του τομέα της Υγείας στο ακριτικό νησί της Λέσβου, που πληρώνει και αυτό τις ανάλγητες και εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης την οποία εσείς υπηρετείτε.

Όπως αποκαλύπτει η έγκριτη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, το θέμα με τις πρωινές βάρδιες του προσωπικού των ασθενοφόρων έχει φθάσει σε τόσο οριακό σημείο, ώστε χθες επιστρατεύθηκε περιπολικό (!!!) της Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα από τη Σκάλα, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, η πεθερά του πρώην Υπουργού Υγείας Φραγκλίνου Παπαδέλλη, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό!

Κύριε Υπουργέ,

Η κυρίαρχη πολιτική των μνημονίων αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή και υγεία με όρους οικονομικής ανταποδοτικότητας, ενώ είναι γνωστό ότι το σύστημα Δημόσιας Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν μπορεί ποτέ και σε κανένα κράτος να είναι υπό στενή έννοια κερδοφόρο. Αποτέλεσμα της διαλυτικής αυτής πολιτικής είναι η καθημερινή διακινδύνευση της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Δυστυχώς, οι εξαγγελίες που γίνονται κατά καιρούς για περιφερειακή ανάπτυξη και τόνωση της ζωής της υπαίθρου, η ρητορική περί της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του τουρισμού, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στη βάση διαλυμένων στοιχειωδών υποδομών.

Και αυτό διότι τόσο η καθημερινή ζωή και ευημερία των κατοίκων, όσο και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται ανεπανόρθωτα από τη διάλυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο νησί της Λέσβου;

2. Με ποιο τρόπο αξιολογείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδυναμία ανταπόκρισης του υπάρχοντος ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

3. Είστε έτοιμος να αναλάβετε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις σας, λόγω των θανάτων που θα οφείλονται στη μειωμένη παροχή υγείας;

4. Γνωρίζετε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο;

Κατανοείτε ότι παραβιάζετε το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουίκ, ο οποίος ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ στο νομό μας, και παρόλα αυτά ασχολείται διά των πολιτευτών του νομού, με τα θέματα του νησιού μας και εν προκειμένω με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σε όλο το νησί. ‘Άραγε που είναι εν προκειμένω, ο “ειδικός σε θέματα Υγείας” βουλευτής της αντιπολίτευσης; Υπενθυμίζουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διά του κ. Κουίκ, έχουν αναφερθεί στη Βουλή των Ελλήνων με ερωτήσεις και επερωτήσεις για τα θέματα που απασχολούν το Πλωμάρι και δη του Καλλικράτη στη Λέσβο, του Ειρηνοδικείου Πλωμαρίου καθώς και της πύλης εισόδου στο Πλωμάρι. Συγγενείς πάντως ο Κουίκ στο Πλωμάρι δεν έχει!!!

  2. Το άρθρο το αναφέρει: Κανένας από κανένα κόμμα! Ούτε ο γιατρός Ζερδελής(βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε ο αγρότης Βογιτζής(βουλευτής της ΝΔ), ούτε ο Σηφουνάκης(βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) και είπα αν κάνω λάθος να με διαψεύσουν.
    Ναι ομολογώ ότι κάνετε ερωτήσεις για πολλά θέματα που αφορούν το Πλωμάρι ως κόμμα στη βουλή, αλλά γιατί για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου ρωτήσατε τώρα και όχι όταν πέθανε ο άνθρωπος στο Πλωμάρι; Αν σας ξέφυγε οκ, την επόμενη φορά να είστε πιο ενημερωμένοι και περισσότερο προσεκτικοί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here