Home Δελτία Τύπου Πρωτοβουλία της Τηλεόρασης Μυτιλήνης προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ραδιοφωνικό τοπίο στη...

Πρωτοβουλία της Τηλεόρασης Μυτιλήνης προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ραδιοφωνικό τοπίο στη Λέσβο

1526
1

Και μάλιστα σε μια περίοδο που σε πολλές περιοχές του νησιού ακούγεται το τούρκικο ραδιόφωνο ενώ εκτοπίζονται τα ελληνικά ραδιόφωνα. Γι αυτό και η παρακάτω συνοπτική επιστολή ήδη έχει αρχίσει και δίδεται προς βουλευτές, κόμματα αλλά και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο φορέα που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Να σημειωθεί πως αυτή η κίνηση της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ είναι ανοιχτή σε προτάσεις και σχόλια προκειμένου μετά από 25 χρόνια να λυθεί το ραδιοφωνικό τοπίο στη Λέσβο.

Η επιστολή:
«Εδώ στη Λέσβο υπάρχει ένα ραδιοφωνικό τοπίο με πάρα πολλά προβλήματα.
Όταν κινηθούμε προς την Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού(Πλωμάρι) και θέλουμε να ακούσουμε ελληνικό ραδιόφωνο είναι φύση αδύνατο, ενώ θα ακούμε τουλάχιστον 100 ραδιοφωνικοί σταθμοί τούρκικοι . Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και στην βόρεια πλευρά του νησιού. Ακόμη και στο κέντρο του νησιού και όσοι ελληνικοί σταθμοί ακούγονται είναι παράνομοι. Αυτά σας τα επισημαίνω διότι ως κέντρο εκπομπής ραδιοφωνικών σταθμών είναι για την Λέσβο ο Προφήτης Ηλίας- Μυτιλήνης. Αν εκπέμπουν μόνο από αυτό το κέντρο το 80% του νησιού δεν θα ακούει τοπικό ελληνικό ράδιο , παρά μόνο τούρκικο ράδιο. Κατά καιρούς αρκετοί χρησιμοποίησαν άλλο κέντρο εκπομπής, συγκεκριμένα τον Όλυμπο και αυτή τη στιγμή ήδη μοιράζονται πρόστιμα της τάξεως των δεκαεννέα χιλιάδων ευρώ(19.000) από την Ε.Ε.Τ.Τ. Αν λοιπόν θέλει η Ε.Ε.Τ.Τ να ακούει το 80% του νησιού τούρκικα τότε να μας το αναφέρουν.
Η λύση μπορεί να δοθεί και μάλιστα χωρίς έξοδα εάν: ως κέντρο εκπομπής του νησιού είναι ο Όλυμπος με συγκεκριμένο διάγραμμα ακτινοβολίας και συγκεκριμένη ισχύ, μια δεύτερη συχνότητα ως δευτερεύων κέντρο εκπομπής με συγκεκριμένο διάγραμμα και πολύ μικρή ισχύ εκπομπής , ώστε να είναι μόνο για την πόλη της Μυτιλήνης, το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Πλωμάρι και μάλιστα να εργάζονται στην ίδια συχνότητα της Μυτιληνης.
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η κάλυψη του 80% με ελληνικούς τοπικούς σταθμούς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και περισσότερα στοιχεία.»

Πηγή: Radio Lesvos News

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here