Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου της Λέσχης για τη Σύσκεψη για τα Λιμενικά Έργα στο...

Δελτίο Τύπου της Λέσχης για τη Σύσκεψη για τα Λιμενικά Έργα στο Πλωμάρι

327
0

Πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου η σύσκεψη για τα λιμενικά έργα του Πλωμαρίου, που είχε προκαλέσει ο γενικός γραμματέας λιμένων και λιμενικών έργων, καθηγητής Κώστας Μουτζούρης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, που ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά από την γενέτειρά του, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Σταύρος Πολίτης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστας Κορδώνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου Κώστας Μουτζούρης, ο διοικητής του λιμενικού σταθμού Πλωμαρίου Στάθης Βαζλαδέλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεολόγος Πατερέλης, ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων δικηγόρος Μανώλης Αρμενάκας, ο δικηγόρος Λάκης Σαμαράς, ο πρόεδρος της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» Ξενοφών Μαυραγάνης, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου « Πόλιον» Μυρσίνη Βαρτή-Ματαράγκα, ο εκπρόσωπος των εθελοντών Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πλωμαρίου Δημήτρης Μουτζούρης, οι τέως δήμαρχοι Μιχάλης Μαμάκος και Δημήτρης Βαρβαγιάννης και άλλοι.

Από την σύσκεψη απουσίασε ο τεχνικός διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, αν και ειδοποιήθηκε και από τον γενικό γραμματέα Κώστα Μουτζούρη και από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό, διότι εξέλαβε ότι η πρωτοβουλία της σύσκεψης ανήκε στη «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», όπως τηλεφωνικά εξήγησε στον καθηγητή Μουτζούρη.

Ο τόπος της σύσκεψης μετατοπίστηκε από την αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου στο παλιό δημαρχείο, επειδή ορισμένοι από τους κληθέντες, διαφώνησαν ως προς τον χώρο διεξαγωγής της.

Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα να προωθηθεί η δημιουργία πύλης εισόδου τουριστικών και άλλων πλοίων στο Πλωμάρι, ανεξάρτητα από εκείνην της Πέτρας, δεδομένου ότι το Πλωμάρι διαθέτει νόμιμο λιμάνι, τελωνείο, λιμενικό σταθμό και έτοιμο κτίριο ακριβώς πάνω στο λιμάνι, που μπορεί να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την λειτουργία της πύλης εισόδου. Ο διαθέσιμος χώρος επαρκεί ακόμα και για την λειτουργία καταστήματος αφορολογήτων, εφ’ όσον η αρμόδια επιχείρηση ενδιαφέρεται.

Επίσης αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση σχετικά πρόσφατης μελέτης για την δημιουργία χώρου σταθμεύσεως αυτοκινήτων , στον ελεύθερο χώρο, πίσω από τις πρώην βενζιναντλίες της Esso Pappas, τον αποκαλούμενο «πλακάκια», που σήμερα αποτελεί χώρο στάθμευσης τρεϊλερ ή παλαιών αυτοκινήτων, εναπόθεσης μπάζων και σκουπιδιών και εν γένει χώρο μόλυνσης.

Οι επί μέρους ενέργειες για να ενεργοποιηθούν τα αποφασισθέντα, ανατέθηκαν ονομαστικά στους αρμόδιους, που μετείχαν στη σύσκεψη και συμφωνήθηκε αυτή να επαναληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα λιμένων ότι την προσεχή Πέμπτη θα αρχίσουν οι εργασίες ανέλκυσης και επισκευής της πλωτής προβλήτας, του ναυτικού καταφυγίου στο αριστερό τμήμα του λιμανιού.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here