Home Άρθρα Σε θετικό Κλίμα Πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη για το Λιμάνι και τη Πύλη...

Σε θετικό Κλίμα Πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη για το Λιμάνι και τη Πύλη Σένγκεν(Βίντεο)

322
0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, η σύσκεψη για τα λιμενικά έργα  και η πιθανή δημιουργία πύλης Σένγκεν στο Πλωμάρι, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων κ. Κώστα Μουτζούρη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Κορδόνη, του Αντιδήμαρχου Ποιότητας Ζωής κ. Βατού, του Αντιδήμαρχου Πλωμαρίου κ. Πολίτη, των δυο προηγούμενων Δημάρχων κ.κ. Μαμάκου και Βαρβαγιάννη, του πρώην Αντιδημάρχου Πλωμαριου κ. Γ. Ξανθούλη, του Προέδρου της Λέσχης κ. Ξ. Μαυραγάννη, του Πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μανωλη Αρμενάκα, του εκπροσώπου των εθελοντών κ. Γ. Χαλδέζου, του Αρχιτέκτονα Π. Θεοδωρίδη, καθώς και πολλών άλλων εκπροσώπων φορέων και ενεργών, αλλά και απλών πολιτών. Το κλίμα για πρώτη φορά ήταν απόλυτα θετικό και ήρεμο χωρίς να υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κύριος Γενικός μαζί με τους υπόλοιπους κυρίους περπάτησαν στο λιμάνι όπου είδαν από κοντά τα προβλήματα και επισκέφτηκαν και το χώρο του παλιού κινηματογράφου στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, όπου είναι ο ιδανικός για τη δημιουργία του τελωνείου που θα υποδέχεται τους τουρίστες. Αμέσως μετά αρκετοί από τους παρευρισκόμενους συνέχισαν για ουζάκι σε παραλιακή ταβέρνα.

Τα συμπεράσματα είναι θετικά και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε και να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, για να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, που πρέπει για να προχωρήσουν τα έργα στο λιμάνι, η επισκευή της μαρίνας και η δημιουργία της Πυλης Σένγκεν. Αναλυτικά η Σύσκεψη στα δυο βίντεο που ακολουθούν παρακάτω.

Μερικά Σημαντικά Θέματα τα οποία συζητήθηκαν:

  • Δημιουργία κρηπιδώματος 95 μέτρων δίπλα από το ξενοδοχείο oceanis, σε χαμηλή στάθμη για να μην ενοχλεί τις ταβέρνες, για να έχουν ασφαλή πρόσδεση οι αλιείς.
  • Η Δημιουργία πύλης εισόδου/εξόδου όπου στο Πλωμάρι είναι πιο εύκολο να προχωρήσει η δημιουργία της λόγω της ύπαρξης λιμανιού και τελωνείου.
  • Επιχωμάτωση έξω από το λιμάνι για δημιουργία χώρου στάθμευσης σε χαμηλή στάθμη.
  • Δημιουργία δεύτερου κρηπιδώματος για να δένει το πλοίο από την Τουρκία
  • Επίσης έγινε γνωστό ότι η Ρεγγάτα το 2013 θα ξεκινήσει από το Πλωμάρι
  • Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετόπιση του προβλήματος στη μαρίνα, έχει γίνει ανάθεση στην εταιρία Σουηδικών Συμφερόντων και υπάρχει καθηστέρηση από την πλευρά των εκπροσώπων της στην ελλάδα. 40 χιλιάδες ευρώ είναι τα έξοδα για την επισκευή της μαρίνας. Μες της εβδομάδα θα έρθουν να ξεκινήσουν τις εργασίες. Ήδη για φωταγώγηση και επισκευές στο μεγάλο λιμενοβραχίονα δόθηκαν 20 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε το βίντεο το οποίο είναι σε δύο μέρη, για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για την Σύσκεψη

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here