Home Εκδηλώσεις Άλλη μια βράβευση για τους Πλωμαρίτες Τυποποιητές Ελαιολάδου

Άλλη μια βράβευση για τους Πλωμαρίτες Τυποποιητές Ελαιολάδου

686
1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Βράβευσης, των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου BIOL, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, με κύριο εισηγητή τον κ. Β. Καμβύση χημικό, πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ και αναγνωρισμένου – πιστοποιημένου γευσιγνώστη ελαιολάδων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Θρ. Καλογρίδης, ενώ τη ΔΗΩ εκπροσώπησε η κα. Κ. Κουρουνάκου.

Ο πρώτος εισηγητής, διευθυντής του γραφείου της ΔΗΩ Αιγαίου κ. Δ. Γραμματής, αφού αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη των πρόωρα αποβιωσάντων Σ. Σγούρο και Γ. Πρωτούλη, ανέφερε και επισήμανε τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας στην τοπική οικονομία. Υπογράμμισε την πρόοδο του τομέα τα τελευταία 15 έτη, ενώ σημείωσε ότι σήμερα περίπου 1800 οικογένειες αγροτών, μεταποιητών, τυποποιητών και γεωτεχνικών επωφελούνται με περισσότερα από 15.000.000 € ετησίως λόγο της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στη Λέσβο.

Ο κ. Β. Καμβύσης αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες αναφέρθηκε στα εμπορικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου που παράγουν οι τοπικές ποικιλίες Κολοβή και Αδραμυτινή. Υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου της Λέσβου και στη συνέχεια στηριζόμενος στην 30χρονή εμπειρία του, ως προϊστάμενος του Ποιοτικού Ελέγχου σε μεγάλη εταιρία του χώρου, ανέπτυξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ελληνικό ελαιόλαδο στην παγκόσμια αγορά. Τέλος επεσήμανε τις προκλήσεις που θέτει η παγκοσμιοποίηση για τον τομέα του ελαιολάδου και υποστήριξε πως μόνο η παραγωγή ποιοτικού και επώνυμου ελαιολάδου μπορεί να αποτελέσει οικονομική διέξοδο, από τη συνεχή συμπίεση της τιμής, για τους ελαιοπαραγωγούς.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι οικογένειες Τζωρτζή, Πρωτούλη και Καλαμποκά. Τη βράβευση στο κ. Μιχάλη Τζωρτζή έκανε ο κ. Καμβύσης, ο κ. Ι. Τσακίρης έδωσε το 2ο βραβείο που παρελήφθη από τον Κώστα Πρωτούλη, ενώ ο Νικόλαος Καλαμποκάς παρέλαβε το βραβείο του από τον Π. Πατερέλλη.

Μετά την ολοκλήρωση της βράβευσης ακολούθησε συζήτηση, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων διερευνηθήκαν οι εξαγωγικές δυνατότητες του ελαιολάδου και οι συνέργιες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση είχε την ευκαιρία να γευτεί τα βραβευθέντα προϊόντα.

Η ΔΗΩ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον κ. Β. Καμβύση για την εμπεριστατωμένη εισήγηση του, το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Θρ. Καλογρίδη, για την αγαστή συνεργασία του στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην προβολή της εκδήλωσης.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΙΝΟΣ ΦΗΓΟΥΡΕΣ!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here