Home ouzo festival Γιορτή Ούζου 4 & 5 Αυγούστου Καλοκαίρι 2012

Γιορτή Ούζου 4 & 5 Αυγούστου Καλοκαίρι 2012

737
0

Ο Δήμος Λέσβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Λέσβου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στο ούζο με τίτλο: «Ιστορία και παράδοση του ούζου» στη μαρίνα Πλωμαρίου, στις 4 & 5 Αυγούστου του 2012, αντί της 27-29 Ιουλίου που αναφέρεται στο Λεσβιακό καλοκαίρι.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να φωτίσει τη σχέση και τους δεσμούς της παραγωγής του ούζου με την παράδοση και την καθημερινή ζωή καθώς και η διερεύνηση- γνωριμία με τις ιστορικές-παραδοσιακές διαδρομές του ούζου ως προς την παραγωγή και το εμπόριο του. Ταυτόχρονα θα αναζητηθούν τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης, διάδοσης και διαφήμισης του.

Οι διήμερες αυτές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστά παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα της Λέσβου, θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από ειδικούς και διακεκριμένους ομιλητές με θέματα που αφορούν τόσο τις ιστορικές- παραδοσιακές διαδρομές του ούζου στην παραγωγή και στο εμπόριο του όσο και τη συμβολή του στις κοινωνικές σχέσεις, καθώς εκθέσεις προϊόντων της Λεσβιακής γης, φωτογραφίας και παραδοσιακού υλικού των ποτοποιών Λέσβου
Παραδοσιακοί μεζέδες ούζου θα διατίθενται από τους Αγροτοτουριστικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών Λέσβου.
Το ούζο, που είναι ο απαραίτητος σύντροφος της «παρέας» και συμβάλει στην σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών, θα προσφέρεται δωρεάν από ποτοποιίες της Λέσβου και παράλληλα θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, συζήτηση σε ”στρογγυλό τραπέζι” με τους ποτοποιούς της Λέσβου και με όλους τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυτές.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσιο του Λεσβιακού καλοκαιριού, που όμως για τεχνικούς λόγους μετατέθηκε ο χρόνος διεξαγωγής των, κατά μία εβδομάδα και έτσι θα πραγματοποιηθεί στις 4 &5 Αυγούστου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here