Home Επιστολές Επιστολή του Ξ. Μαυραγάννη στον Χ. Αθανασίου για την αλλαγή του Καλλικράτη

Επιστολή του Ξ. Μαυραγάννη στον Χ. Αθανασίου για την αλλαγή του Καλλικράτη

1604
8

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, ως Δ.Σ. της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», ενός πολιτιστικού σωματείου που δραστηριοποιείται σον τόπο μας από το 1878 και έχοντας πλήρη συναίσθηση των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων, κάτω από τις οποίες αναλάβατε τα καθήκοντά σας, λαμβάνουμε το θάρρος να σας ενημερώσουμε ότι μια από τις πιο καταστροφικές για την επαρχία πρωτοβουλίες, που ανέλαβε και πραγματοποίησε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είναι η νομοθετική ρύθμιση του «Καλλικράτη». Όχι κυρίως ως προς την σύλληψη, αλλά ως προς την αμελέτητη και σπασμωδική εφαρμογή του.
Μεταξύ των ιδιαίτερα κακών αποτελεσμάτων, είναι αυτά που σημειώνονται στη Λέσβο, του τρίτου σε έκταση νησί, που δεν λήφθηκε υπ’ όψη και μέσα από μία ακατανόητη λογική, αποτέλεσε έναν Δήμο, με απολύτως ορατές τις δυσλειτουργίες, που φθάνουν μέχρι την ολοκληρωτική αδυναμία λειτουργίας του.
Για την επιβεβαίωση των παραπάνω σας επισυνάπτουμε ενδεικτικά αριθμό δημοσιευμάτων, που διεκτραγωδούν την κατάσταση.
Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να σημειωθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου σας, η έναρξη συζήτησης και διαλόγου με θέμα τον «Καλλικράτη», ώστε να διαπιστωθούν τα προβλήματα, οι δυσλειτουργίες, τα σφάλματα, οι κακές εφαρμογές, και να δρομολογηθεί η νομοθετική πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην ριζική και επί τα βελτίω αναδιαμόρφωση του νόμου, προτού χαθεί και η τελευταία δυνατότητα της επαρχιακής Ελλάδας, να επιβιώσει.
Ελπίζουμε ότι τα πολιτικά κόμματα στα οποία κοινοποιούμε την παρούσα, οι βουλευτές και οι αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού θα υποστηρίξουν την πρωτοβουλία μας και θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση του σχετικού νόμου.
Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Η Παρούσα επιστολή εστάλη στους παρακάτω:

Ευριπίδη Στυλιανίδη
Υπουργό Εσωτερικών
Χαράλαμπο Αθανασίου
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Σταδίου 27 , ΤΚ 101 83 ΑΘΗΝΑ

Κοιν:
Καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη
Υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα ΤΚ 10674
Νέα Δημοκρατία,
Λεωφόρος Συγγρού 340 176 73 Καλλιθέα
ΣΥΡΙΖΑ
Βαλτετσίου 39 Πλατεία Κουμουνδούρου,ΑΘΗΝΑ
ΠΑΣΟΚ
Ιπποκράτους 22, 10680 Αθήνα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αγ. Κωνσταντίνου 40 ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ 10437
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196 17671 Καλλιθέα
ΚΚΕ
Λεωφόρος Ηρακλείου 145 Ν. Ιωνία TK: 142 31 Περισσός
Βουλευτές Λέσβου
Παύλο Βογιατζή,
Κουντουριώτη 63,
Γιάννη Ζερδελή,
Σμύρνης 7 Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81100
Νίκο Σηφουνάκη
Ξάνθου 2 Μυτιλήνη
Νάσο Γιακαλή
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
Ηρακλή Βερβέρη,
Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου,
Δημήτρη Βουνάτσο
Δήμαρχο Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Facebook comments:

8 COMMENTS

  1. δωστε την Λεσχη σε Ελληνικά χέρια και αφήστε τις φαρφαλες και τις τυμπανοκρουσίες,,,ξεκινηστε πρώτα απο κει και μετα όλα τα υπολοιπα..απ οτι εμαθα τρίζουν τα κοκκαλακια των πρωτων μελών..

  2. ρε συ τραγικέ/ή αν φρόντιζες να ενημερώνεσαι σωστά θα ήξερες ότι 5 Ελληνικά χέρια δεν θέλησαν να κρατήσουν το κυλικείο της Λέσχης για διάφορους λόγους , τώρα από που σου “σφύριξαν” ότι τρίζουν τα κοκκαλάκια των πρώτων μελών είναι να απορεί κανένας εκτός κι αν επισκέπτεσαι συχνά τα νεκροταφεία ……
    Για σοβαρέψου λιγάκι , όλο μίζερη αντίδραση σε κάθε τι καλό πάει να γίνει.
    Αφήστε τα λόγια , δουλειά θέλει.

  3. ίανε..εσύ που είσαι ενημερωμένος πες μας και τους διαφορους λόγους έχει σημασία ..Αυτό έχει σημασία…πέντε ελληνικά χερια e? ποιος ήταν ο..κουλοχερις?

  4. EISAI enas-τρατζικ
    αν έβαζε το κράτος “ΦΠΑ” σ΄όποια _α_ακία ξεφουρνίζει ο κάθε “πολυξερίδης¨” θάχε λυθεί
    το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
    Αν , λέμε … πράγμα βεβαίως που δεν κάνει ,
    οπότε enas=τρατζικ συνέχισε να λές τις _α_ακίες σου ανέξοδα.

  5. Ενώ εσύ πια ο παντογνώστης μας έπεισες ..ω ρε ουστ ..πες μου τους διαφορους λόγους έλα έχει σημασία ενημερωμένε ξέρε ρε και λίγο λιγότερα η να πληροφόρησε καλλίτερα, ….η εισαι σλουρρρπ…. π………..αρα

  6. ΟΝΤΩΣ ΚΑΝΗΣ ΠΛΟΜΑΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΙΚΕ ΠΟΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΒΓΕΝΗ ΔΙΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ!!!! ΑΛΑΞΑΝ ΤΑ ΧΡΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΦΑΖΩΝΤΕ!!! Η ΑΝΕΧΙΑ ΚΑΝΗ ΠΟΛΑ

  7. ΚΑ ΝΟΝΗΚΑ ΟΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΗ ΜΗΛΑΕΙ Ο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΜΠΡΑΒΟΤΟΥ ΠΑΡΟΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟ ΣΑΝ ΑΝΘΩΠΟ !!!

  8. Αν νε γουστάρεις σαν άνθρωπο, δεν με απασχολεί κύριε. Εξ άλλου δεν σου έκανα πρόταση γάμου.
    Αν δεν σε ενδιαφέρει η δουλειά που γίνεται στη Λέσχη, με νοιάζει.
    Αν μου δώσεις μερικά παραδείγματα, οργάνωσης και δράσης στον ευρύτερο χώρο του Πλωμαρίου, έλα να σου δώσουμε όλοι μαζί και οι πέντε του Δ.Σ., γιατί δεν είμαι μόνος μου, να σου δώσουμε την προεδρία. Να ανεβάσεις τις πλωμαρίτικες μετοχές. ΄Η μήπως θέλεις να σου απαριθμίσω τι καταφέραμε στα πέντε τελευταία χρόνια.
    Μάθε κάτι, που είμαι σίγουρος πως δεν ξέρεις. Η Λέσχη, δεν είναι ιδιωτική επιχείριση. Και ένα πενηνταράκι να κερδίσει, το επενδύει στους χώρους της, μήπως και κάνει κάποιους σαν εσένα, πως με κραυγές και κατάρες, δεν προωθούνται τα προβλήματα. Θέλει δουλειά και προσπάθεια, για να πετύχεις κάτι, Κι εσύ είμαι σίγουρος, πως δεν μπορείς.
    Προσωπικά, και 100 χρονώ να γίνω, που δεν το εύχεσαι, θάχω πάντα κάτι να κάνω. Ρίξε μια ματιά στο διαδύκτιο, να δεις τι γράφουν για μένα. Κι αν έχεις κάτι ανάλογο σε ποσοστό 1% να επιδείξεις, έλα να αντικαταστήσεις εμένα και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.
    Και ένα τελευταίο, για να μη ξεχνιόμαστε. Αν διαβάζεις εφημερίδες, που κι αυτό, είμαι σίγουρος ότι το βαριέσαι, θα μάθεις, πως όσα έχουν γράψει τα τελευταία χρόνια για την δράση της Λέσχης, δεν τα έχουν γράψει για το Πλωμάρι, τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτά.
    Κι αν πάλι δεν γουστάρεις, είμαι σίγουρος γι αυτό, εδώ είμαστε να στα ξαναπούμε, μήπως και καταλάβεις κάτι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here