Home Ενημερώσεις 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

427
0

Τιμητικές διακρίσεις σε λεσβιακές βιοτεχνίες τυποποίησης ελαιολάδου. Στο 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Ο.Λ.Π. Πειραιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας & Τροφίμων από 12-14 Μαρτίου Ε.Ε., συμμετείχε το νησί μας (Νομαρχία, Επιμελητήριο και Ε.Α.Σ. Λέσβου) με περίπτερο, που εντυπωσίασε με το επιμελημένο αισθητικά και ακουστικά (με ζωντανή Λεσβιακή μουσική) φροντισμένο χώρο στην έκθεση της τυποποίησης του ελαιοκάρπου ως βρώσιμου προϊόντος ή ως ελαιολάδου.
Εκείνο όμως που ιδιαίτερα μας χαροποίησε και – γιατί όχι- μας έκανε να νοιώσουμε υπερηφάνεια, ήταν η βράβευση όλων (τρεις) των λεσβιακών βιοτεχνιών «Ραφτέλλη – Πρωτούλη Μαρία και Σία Ε.Ε.», «Ειρήνη» από το Πλωμάρι και Τζωρτζής Ευστράτιος από τη Πηγή Λέσβου, τυποποίησης ελαιολάδου που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ και στο διαγωνισμό, στις οποίες απενεμήθησαν το πλατινένιο, το χάλκινο και το χρυσό βραβείο αντίστοιχα, στην κατηγορία της ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης.


Ως Σύλλογος και ως συμπολίτες των βραβευθέντων, τους συγχαίρουμε θερμά για τη συμβολή τους στην προβολή του κυριοτέρου προϊόντος του νησιού μας, του ελαιολάδου, και τους ευχόμαστε να διακρίνονται πάντα και να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους, χάρη στις οποίες προβάλλεται η Λέσβος και γίνεται γνωστό, εντός και εκτός της Χώρας, το λεσβιακό ελαιόλαδο πολύ βασικός οικονομικός παράγων του νησιού μας.
Περιττό βέβαια να υπογραμμίσουμε το πόσο επιβάλλεται να υποστηρίξει και να ενισχύσει η Πολιτεία τις προσπάθειές των τιμηθέντων και συγχρόνως όλων των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, γεγονός που άμεσα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Με πολλή τιμή Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μυρσίνη Βαρτή- Ματαράγκα

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here