Home Ενημερώσεις Επώνυμη καταγγελία για παράνομη ρίψη χαλικιών από το Δήμο σε ιδιωτικό χώρο

Επώνυμη καταγγελία για παράνομη ρίψη χαλικιών από το Δήμο σε ιδιωτικό χώρο

709
0

Παραμονή εκλογών 17/06/12 και ώρα 14:30 το μεσημέρι στην περιοχή καραβιού και συγκεκριμένα στην παράκαμψη του δρόμου κάτω χωριού στο ύψος του βιολογικού, και μετά από εντολή του αντιδημάρχου Πλωμαρίου Σταύρου Πολίτη, εργάτες το Δήμου με ανασφάλιστα οχήματα και μη ειδικευμένοι στο χειρισμό τους προέβησαν σε ρίψη αμμοχάλικου μέσα στον ιδιωτικό χώρο του Βερβέρη Παναγιώτη.

Η ιστορία ξεκινάει από τον χειμώνα του 2009 όταν μετά από καταστροφικές βροχοπτώσεις ο δρόμος υποχώρησε αρκετά μέτρα, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση πεζών και οχημάτων στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι Μελίντας, Παλαιοχωρίου, και Πλωμαρίου να αποκοπούν μεταξύ τους και να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση για κανέναν λόγο, πόσο μάλλον αν υπήρχε θέμα υγείας η έκτακτου περιστατικού.

Στην προσπάθεια να αποκατασταθεί η διέλευση και να απομακρυνθούν τα βράχια τα οποία είχαν αποκολληθεί καθ όλη την έκταση του οδοστρώματος Πλωμαρίου Μελίντας ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους επιτραπεί η διέλευση μέσα από την ιδιοκτησία του για μία μέρα ώστε να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.
Έτσι και έγινε αφού μετά τον καθαρισμό του δρόμου από χώματα και πέτρες, ξαναέκλεισε με
απόφαση της νομαρχίας, κρίνοντας το κομμάτι αυτό επικίνδυνο και απροσπέλαστο. Για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκαν και πινακίδες που βλέπετε παρακάτω που προειδοποιούσαν τους οδηγούς ότι ο δρόμος από και προς Μελίντα / Παλαιοχώρι, είναι κλειστός.

Όμως δύο μέρες αργότερα και σε ανύποπτο χρόνο μηχανήματα του δήμου ξανάνοιξαν τον δρόμο εν αγνοία του ιδιοκτήτη και έκτοτε το καταπατημένο κομμάτι εξυπηρετεί παράνομα την διέλευση των οχημάτων. Όταν μετά από παράπονα του ιδιοκτήτη στην νομαρχία δημιουργήθηκε θέμα, οι αρμόδιοι φορείς του απάντησαν ότι θα το τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν και το έργο θα το προχωρούσαν κατ’ επείγον με χρονοδιάγραμμα έξι μηνών.

Ουδέν μονιμότερον από του προσωρινού λέει η παροιμία αφού από τότε έως και σήμερα καμία απαραίτητη ενέργεια δεν έγινε.
Αντιθέτως προχώρησαν σε περαιτέρω παράνομες ενέργειες με το να στρώσουν αμμοχάλικο στο σημείο αυτό αφού μετά και τις φετινές δυνατές νεροποντές του χειμώνα το κομμάτι του “δρόμου” ήταν σε κακή κατάσταση.
Πριν από ένα μήνα περίπου, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Πολίτης προσωπικά, ζήτησε από τον πατέρα του ιδιοκτήτη Ιωάννη Βερβέρη να τους επιτρέψει να ρίξουν αμμοχάλικο όμως έλαβε κατηγορηματική απάντηση αφού σε καμία περίπτωση δεν του το επέτρεψε διότι υπάρχει “νομική δικλείδα” ότι όταν πέσει μη αδρανές υλικό (αμμοχάλικο , 3α η άλλα παρεμφερή υλικά) οικειοποιούνται κατά κάποιο τρόπο τον χώρο.

Όμως παραμονή εκλογών 17/06/12 χωρίς καμία προειδοποίηση και εν αγνοία και πάλι του ιδιοκτήτη προέβησαν σε ρίψη και στρώσιμο αμμοχάλικου μέσα στον ιδιωτικό του χώρο. Ευτυχώς όμως κατά καλή του τύχη βρίσκονταν στο κάτω μέρος του οικοπέδου του και άκουσε τα μηχανήματα που έστρωναν το αμμοχάλικο.
Αμέσως ο ιδιοκτήτης τους σταμάτησε και τους ρώτησε με ποιανού εντολή προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια! Οι χειριστές του απάντησαν ότι πήραν εντολή από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Πολίτη. Το ίδιο κατήγγειλαν και στους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν αμέσως από τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη, Μανώλη Αρμενάκα.
Η κατάσταση διαιωνίζεται και λύση δεν έχει βρεθεί. Αντιθέτως με τις ενέργειες αυτές προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα παράνομα και μάλιστα να απαλλοτριώσουν το κομμάτι με το έτσι θέλω.

Ο ιδιοκτήτης από αυτή την αναμονή, έχει υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, αφού από την καθίζηση του δρόμου και μετά το έργο το οποίο βρίσκονταν σε εξέλιξη και ήταν έτοιμο κατά το 90% (κτιριακές υποδομές για café Snack Bar) υπέστη σοβαρές ζημιές οι οποίες δεν μπορούν να αποκατασταθούν αν πρώτα δεν τελειώσει το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου!

Κατά τα λεγόμενα λοιπόν του Παναγιώτη Βερβέρη, μετά από αγανάκτηση και μετά από πολλά χρόνια κοροϊδίας, θα περιφράξει το οικόπεδό του αρνούμενος πλέον να δέχεται όχι μόνο την κοροϊδία των υπευθύνων, αλλά και τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές τους. Σε περίπτωση που προβεί σε περίφραξη του οικοπέδου του τότε η διέλευση από και προς Μελίντα / Παλαιοχώρι καθίσταται αδύνατη για ακόμη μια φορά.

Ο καταγγέλλων το συμβάν Βερβέρης Παναγιώτης

Παραθέτουμε περαιτέρω φωτογραφίες από τις ζημιές που έχει υποστεί το οδόστρωμα και το οικόπεδο του Βερβέρη Παναγιώτη. Επίσης φαίνονται καθαρά οι παράνομες ενέργειες και η παράκαμψη που έχει δημιουργηθεί χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Κάντε κλίκ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here