Home Uncategorized Οι Νορβηγοί τουρίστες γιόρτασαν την εθνική τους επέτειο στο Πλωμάρι

Οι Νορβηγοί τουρίστες γιόρτασαν την εθνική τους επέτειο στο Πλωμάρι

2096
1

Στις 17 Μαΐου η Νορβηγία γιορτάζει την επέτειο της ημέρας ανεξαρτησίας και σύστασης του κράτους της που δημιουργήθηκε το 1814. Οι Νορβηγοί τουρίστες που βρίσκονται στο Πλωμάρι, διοργάνωσαν party.

Αρκετοί από αυτούς έχουν αγοράσει σπίτι στο Πλωμάρι και το επισκέπτονται τακτικά, το βράδυ της Πέμπτης διασκέδασαν με ελληνική μουσική, με την ορχήστρα του Γρηγόρη Μωραΐτη, με κέφι και χορό που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ στην ταβέρνα “Μαμά Κατερίνα”, που βρίσκεται στο Αμμουδέλι. Στο γλέντι διασκέδασαν και αρκετοί Δανοί τουρίστες.

Πληροφορίες από το wikipedia.org
Το 1814 η Ένωση Δανίας-Νορβηγίας ηττήθηκε στους Ναπολεόντιους Πολέμους και ο βασιλιάς της Ένωσης υποχρεώθηκε να αποδώσει την Νορβηγία στην Σουηδία με τη Συνθήκη του Κιέλου. Η Γροιλανδία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόες, που προηγουμένως ανήκαν στη Νορβηγία, κρατήθηκαν από τη Δανία.
Στις 17 Μαΐου του 1814 οι εκπρόσωποι διάφορων πολιτικών και κοινωνικών ομάδων της Νορβηγίας συγκεντρώθηκαν και κήρυξαν ανεξαρτησία από την Σουηδία, η οποία αντέδρασε κηρύσσοντας πόλεμο. Μετά από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε η Νορβηγία να παραμείνει σε χαλαρή μορφή ομοσπονδίας με τη Σουηδία. Η ομοσπονδία αυτή διαλύθηκε ειρηνικά το 1905. Στις 18 Νοεμβρίου της ίδια χρονιάς ανέβηκε στο θρόνο ο πρίγκηπας Κάρολος της Δανίας, αλλάζοντας το όνομά του σε Χόκον Ζ’

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. The Norwegians and other Europeans who own houses or are residents here, could participate more actively in the improvement of relations with the locals and in common action for the improvement of conditions for all residents as well as for the improvement of the image of our town.
    Gabriel Haldezos/Plomari Volunteers

    Οι Νορβηγοί και άλλοι Ευρωπαίοι που έχουν σπίτια στην περιοχή μας θα πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στην σύσφινγξη των σχέσεων με τους ντόπιους και στην κοινή δράση για να βελτιώνεται οι ζωή όλων και η εικόνα της πόλης μας.
    Γ.Χ. Για τους Εθελοντές Πλωμαρίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here