Home Άρθρα Η Λέσβος Αμαρτάνουσα 2(Επεξήγηση)

Η Λέσβος Αμαρτάνουσα 2(Επεξήγηση)

677
3

Με αφορμή κάποια σχόλια στο άρθρο του Ξενοφώντος Μαυραγάνη με τίτλο “Η Λέσβος Αμαρτάνουσα” ο συντάκτης εξηγεί ότι έγινε ουσιαστικά παρερμηνεία των όσων είπε.

Γράφει ο Ξενοφών Μαυραγάνης

Χαίρομαι ειλικρινά, που αρκετοί αναγνώστες του κειμένου μου «Η Λέσβος αμαρτάνουσα» στάθηκαν επικριτικά απέναντί του, αποδίδοντάς μου περίπου εγκληματικές διαθέσεις ή τρικυμία εν κρανίω. Και τούτο διότι βάσισα το κείμενό μου στις απόψεις όλων αυτών, που υποδυόμενοι τους βαθύτατα θρησκευόμενους Χριστιανούς, ευχήθηκαν στον Αρχάγγελο του Μανταμάδου, στον Άγιο Ραφαήλ και στον Θεό τον ίδιο να «εμποδίσουν την έλευση του αιρεσιάρχη Πάπα και των άλλων αθέων» στην αγιοτόκο γη της Λέσβου».
Μάλιστα στο άρθρο μου κατονομάζω αυτούς που ανέπεμψαν τέτοιες ευχές, τις οποίες λεπτομερώς μελέτησα.
Εκεί λοιπόν ας στρέψουν οι επικριτές μου την μήνι τους και την απαξίωση κι αυτούς ας προσπαθήσουν να φέρουν στο δρόμο του Θεού.

==============

Το πρώτο άρθρο του Ξ. Μαυραγάνη, με τίτλο “Η Λέσβος Αμαρτάνουσα”

και το άρθρο που ήταν η αφορμή σχολιασμού από τον Ξ. Μαυραγάνη με τίτλο “Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Στη Λέσβο ο Πάπας και οι άλλοι άθεοι. Όλοι κερδίζουν, χαμένη η Ορθοδοξία”

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Το κείμενο του άρθρου ξεκινά ως εξής ” γράφει ο Ξενοφών Μαυραγάνης” ακολουθεί το κείμενο και η υπογραφή του αρθρογράφου συνεπώς δεν υπάρχει παρερμηνεία για τον συγγραφέα του κειμένου,απλά ίσως διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων,προφανώς από τον συντάκτη, οι αστοχίες που γράφηκαν, για να μη τις χαρακτηρίσω αλλιώς και προσπαθεί τώρα να πει ότι, ξέρετε δεν ήταν δικές μου απόψεις.Εγώ γνωρίζω ότι όταν βάζεις την υπογραφή σου σε ένα κείμενο είναι δικό σου, και απηχεί τις απόψεις σου, έτσι τουλάχιστον απαιτεί η δεοντολογία διαφορετικά θα μπορούσε να διευκρινισθεί ότι αναδημοσιεύονται οι απόψεις των τάδε , έτσι δεν θα έχεις και την ευθύνη,αφού όμως παρουσιάστηκε-δημοσιεύτηκε φέροντας την υπογραφή του αρθρογράφου τότε σαφέστατα απηχεί και εκφράζει τη γνώμη του,άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρουσιαστεί ως παρερμηνεία ,έγραψε ο αρθρογράφος την άποψη του ως ελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης και καλά έκανε ,την άποψή του είπε .και δημοσίευσε αυτή την άποψη, άρα την έθεσε υπό κρίση. Είναι πιο φρόνιμο και συνετό να μην παίρνουμε πίσω αυτά που ενυπόγραφα αναφέρουμε λέγοντας “βάσισα το κείμενο μου στις απόψεις άλλων” προσπαθώντας να αμβλύνουμε έτσι κάποιες πιθανόν άστοχες αναφορές μας ,σαν ορισμένους πολιτικάντηδες που φάσκουν και αντιφάσκουν, καλύτερα νομίζω θα ήταν να λέγαμε”στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα”,όταν μετανιώνουμε για κάτι . και όχι να προσπαθούμε να το διορθώσουμε ή να αποποιηθούμε την ευθύνη μας με τη μέθοδο της παρερμηνείας, γιατί, ” Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here