Home Η Μηχανή του Χρόνου Η Μηχανή του Χρόνου: Προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι ίδιοι τότε οι ίδιοι και...

Η Μηχανή του Χρόνου: Προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι ίδιοι τότε οι ίδιοι και σήμερα

982
2

Μια φωτογραφία που ανασύραμε εδώ και καιρό, από το αρχείο του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής. Λόγω του ότι είμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο, για Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, σκεφτήκαμε ότι ταιριάζει και τη δημοσιεύουμε στη στήλη μας, “Η μηχανή του χρόνου”.

Με πιθανότερη χρονολογία κάπου στη δεκαετία του 80′, τότε που ήταν οι χρυσές εποχές της κομματοκρατίας Πασοκ και ΝΔ, βλέπουμε έξω από το Καφενείο Αθανασιάδειον, όπου εκεί γινόντουσαν οι περισσότερες προεκλογικές ομιλίες, τον σημερινό Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο(με το παλιό λουκ μαλλιά μπερέ και γένια), τον Νίκο Σηφουνάκη σημερινό βουλευτή του Πασοκ στο νομό Λέσβου, τον Τάκη Ψαρρά πρώην δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Πλωμαρίου και τον αείμνηστο Δήμαρχο Πλωμαρίου Χρύσανθο Γαλέτσα. Αυτούς μπορούμε εμείς να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον από τους εικονιζόμενους.

Οι Δημήτρης Βουνάτσος και Νίκος Σηφουνάκης, σε θέσεις κλειδιά όπως τότε έτσι και σήμερα.

Ο κ. Βουνάτσος τότε ήταν βουλευτής του νομού Λέσβου με το Πασοκ. Δεν είμαστε σίγουροι για τον κ. Σηφουνάκης, πιθανόν να ήταν τότε Νομάρχης Λέσβου, μέχρι κάποια εποχή ο νομάρχης δεν ήταν αιρετός και διοριζόταν από την κυβέρνηση ή ήταν εκλεγμένος βουλευτής στο νομό Λέσβου και εκείνος με το Πασοκ. Για τις λεπτομέρειες ας μας βοηθήσουν οι πιο μεγάλοι. Και ο Δημήτρης Βουνάτσος, όπως είναι γνωστό, εκτός από Βουλευτής και Δήμαρχος, έχει διατελέσει την τετραετία 1998-2002 και νομάρχης Λέσβου, ως αιρετός όμως. Ο λόγος της επίσκεψης τους τότε, ποιος άλλος; Μα η προεκλογική περίοδος της εποχής, μπορεί να ήταν για Βουλευτικές μπορεί να ήταν για Δημοτικές εκλογές.

Έχουν περάσεις πολλά χρόνια από τότε, πολλές εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν, πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν δε τηρήθηκαν για έργα στο Πλωμάρι που τελικά δεν έγιναν. Στα του παρόντος, ο κ. Βουνάτσος είχε τάξει το περίφημο πια, δημοψήφισμα για το πόσους δήμους θέλει ο λαός της Λέσβου, αλλά δε το έκανε ποτέ. Και ο κ. Σηφουνάκης πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό, ότι μαζί με τον κ. Βογιατζή, εισηγήθηκαν δυο δήμους για τη Λέσβο.

Σίγουρα και οι δυο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών κ. Μιχελάκη, δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον Καλλικράτη πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΑΓΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..

  2. Γιώργο,
    ωραίες εποχές αυτές;;!! Κλέψανε αυτοί φάγαμε και εμείς (εσείς), αλλά ο λογαριασμός ήρθε τώρα για να πληρωθεί και ένα κράτος να είναι σε πλήρη εξαθλίωση.
    Για την ιστορία ¨ο γενειοφόρος μάλλον είναι ο Κοσμάς Σφυρίου, Ρόδιος, που διετέλεσε υπουργός Αιγαίου από 26.7.85 έως 5.2.87. Ο κύριος με τα γυαλιά είναι ο μακαρίτης Παναγιώτης Χαλδέζος ελαιομεσίτης, πατέρας του επίσης μακαρίτη Νίκου Χαλδέζου (τραπεζικός υπάλληλος και παράγοντας του Αιγέα)…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here