Home Βίντεο Η Μηχανή του χρόνου: Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Λέσβο το 1987(Βίντεο)

Η Μηχανή του χρόνου: Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Λέσβο το 1987(Βίντεο)

2145
0

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου 1996, έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 ετών από το θάνατο του, αναρτούμε ένα απόσπασμα από την επίσκεψη του στη Λέσβο το Πάσχα του 1987.

Έχουν περάσει 34 χρόνια από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και στην επικαιρότητα τότε όπως και τώρα ήταν λίγο πολύ τα ίδια θέματα, τα Ελληνοτουρκικά, η Τουρκική απειλή, το αιγαίο, οι αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών, η ανάγκη για ανάπτυξη, τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας με την παιδική ακαδημία στο επίκεντρο. Τον Μάρτιο του 1987 διαδραματίστηκαν τα γεγονότα με την κρίση στο αιγαίο και το γνωστό σε όλους μας ερευνητικό πλοίο Σισμίκ(Πίρι Ρέις), κοντά στην κορύφωση του όλου σκηνικού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφτεί την ακριτική Λέσβο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την εφαρμογή ενός ταχύρρυθμου αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά του αιγαίου, ώστε μέσα σε μια πενταετία οι νέοι να ζουν και να προκόβουν στον τόπο καταγωγής τους, τονίσε ότι το αιγαίο είναι το πρώτο εθνικό θέμα και η τουρκική απειλή θα παραμείνει. Κατά την περιοδεία του στο νησί επισκέφτηκε στρατιωτικά φυλάκια, το αντιτορπιλικό “Πάνθηρ” που βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και παρευρέθηκε σε εκδήλωση και γεύμα της 98 ΑΔΤΕ επίσης συναντήθηκε με επιτροπή κατοίκων του νησιού οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα, όπως την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, αλλά και της παιδαγωγικής ακαδημίας στη Μυτιλήνη.

Απόσπασμα από άρθρο του site Thesocialist.gr: Ενδεικτικό είναι πως το Πάσχα του 1987 στον κορύφωση της έντασης με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Ανδρεας Παπανδρέου βρέθηκε κοντά στους Στρατευμένους της Λέσβου και γιόρτασε μαζί τους το Αναστάσιμο γεγονός, μεταφέροντας τους παράλληλα την αγάπη και την ελπίδα όλου του Ελληνικού λαού στο δύσκολο έργο τους.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here