Home Ενημερώσεις Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Λέσβο

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Λέσβο

475
0

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στη Λέσβο με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσου λόγω της έντονης χιονόπτωσης από το πρωί.
Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο του νησιού όπου η κίνηση των τροχοφόρων θα πρέπει να γίνεται μόνο με την χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.
Έντονο πρόβλημα παρατηρείται λόγω χιονιού ή παγετού στην περιοχή προς Γαιδαρανήφορο και Παγανή και στα ορεινά της πόλης της Μυτιλήνης.
Με τη χρηση αντιολησθητικών αλυσίδων η κίνηση τρος Αγιάσο, στα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου Λεκανοπεδίου Καλλονής, Στύψη Σκαλοχώρι, Φίλια, Άγρα, προς τα βορειοανατολικά χωριά του νησιού Άργενο Βαφειό Πελόπη Κάπη μέχρι και Παναγιούδα, προς τα χωριά της Γέρας στη περιοχή των Λουτρών.
Οι αλατιέρες του Δήμου και της Περιφέρειας σε συνεργασία με ιδιώτες έχουν βγει στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι ή αλατόνερο.

Πηγή: www.era-aegean.gr

Ενημέρωση και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Με εκχιονιστικά μηχανήματα, φορτηγά και αλατιέρες, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχειρεί στο εθνικό δίκτυο της Λέσβου, προκειμένου να διανοίξει τους δρόμους από την έντονη χιονόπτωση, αλλά και να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους από τον παγετό.
Τα μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι στο Μανταμάδο, στην Κάπη και στην Αγιάσο όπου παρατηρείται η πιο έντονη χιονόπτωση, ενώ στις προαναφερθείσες περιοχές βρίσκεται από το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Φλώρος.
Το ίδιο συμβαίνει και στο οδικό δίκτυο Παπάδου – Σκοπέλου – Πλωμαρίου, στα Βασιλικά, στο Αμπελικό, στην Καλλονή και όπου αλλού χρειαστεί να επέμβουν.
Η διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας προειδοποιεί τους κατοίκους για τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα τις νυχτερινές, να μην κυκλοφορούν αν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here