Home Άρθρα Χωρίς ανταποκριτές του ΟΓΑ το Πλωμάρι

Χωρίς ανταποκριτές του ΟΓΑ το Πλωμάρι

622
1

Γράφει ο Στρατής Τσιτνώτας από την Εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου”. Ταλαιπωρία για τους Ασφαλισμένους που δεν εξυπηρετούνται τους τελευταίους δυο μήνες. Η ταλαιπωρία των κατοίκων του Πλωμαρίου συνεχίζεται σε όλα σχεδόν τα μέτωπα καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζονται καινούργια προβλήματα όσο αναφορά την καθημερινότητας τους.

«Σειρά» στην ταλαιπωρία έχουν αυτή την φορά οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τους τελευταίους δυο μήνες και έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Αιτία της ταλαιπωρίας αυτής η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δυο ανταποκριτών του ΟΓΑ για προσωπικούς λόγους και την οποία «πληρώνουν» οι πολίτες.

Δεν εξυπηρετεί κανένας

Την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε όλα τα χωριά αναλαμβάνουν μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι τοποθετούνται, εισπράττονταν παράλληλα και αποζημίωση από το ταμείο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους. Στο Πλωμάρι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, όπως λέγονται, είναι δυο προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων όλης της περιοχής. Για όσο διάστημα οι υπηρεσίες του Πλωμαρίου τελούσαν υπό κατάληψη οι ανταποκριτές δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες οι οποίοι ανέμεναν καρτερικά να τελειώσουν οι κινητοποιήσεις και να διευθετήσουν τις εκρεμμότητες τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αφού αν και έχει περάσει ένας σχεδόν μήνας από το τέλος των κινητοποιήσεων και την κανονική λειτουργία του Δημοτικής Κοινότητας, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέχρι και σήμερα αφού οι δυο ανταποκριτές για άγνωστους λόγους αρνούνται να κάνουν την δουλειά τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους με αντικείμενο την αποζημίωση για την εργασία τους από τον ΟΓΑ και την οποία όπως φαίνεται πληρώνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Όπως μας είπε η κα. Βούρου κάτοικος Πλωμαρίου και ασφαλισμένη του παραπάνω ταμείου, για το θέμα έχει ενημερωθεί τόσο ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Σταύρος Πολίτης αλλά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος: «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Ταλαιπωρούμαστε τόσοι ασφαλισμένοι επί δυο μήνες και δεν μπορούμε να διεκπεραιώσουμε τις εκρεμμότητες μας. Αρχικά ήταν η κατάληψη και δεν μπορούσαμε να εξυπηρετηθούμε. Αυτή όμως έχει λήξει εδώ και ένα μήνα και αν και έχουμε επανειλημμένος επισκεφτεί τον ανταποκριτή δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μας λένε ότι είναι σε αποχή επ αόριστον. Ακούγεται ότι έχουν τσακωθεί μεταξύ τους οι δυο ανταποκριτές αλλά εμάς δεν μας απασχολεί αυτό. Δεν μπορώ να πάρω ούτε τον φάκελο μου για να πάω σε άλλον να κάνω την δουλειά μου. Έχουμε ενημερώσει τον και τον κ. Βουνάτσο και τον κ. Πολίτη οι οποίοι είναι γνωρίζουν καλά το θέμα. Ας βάλουν κάποιον άλλον αν δεν μπορούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.» δήλωσε στα Νέα της Λέσβου η κα. Βούρου.

Στρατής Τσιντώτας από την Εφημερίδα “Τα Νέα Της Λέσβου”

*Το Plomarinews.gr είχε γράψει στις 3 Δεκεμβρίου μετά από παράπονα πολιτών για το θέμα που προέκυψε με τους Ανταποκριτές το ΟΓΑ στο Πλωμάρι. Διαβάστε το σχετικό θέμα πατώντας εδώ.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. αυτοί που μας κυβερνούν κατεστρεψαν την ελλαδα αλλα το πλωμαρι το βιασαν οποτε το σηφ. και το βουν καλλα θα τους κανουμε..και χωρις σαλιο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here