Home Ενημερώσεις Φωτιά στο Μεγαλοχώρι – Δείτε το βίντεο

Φωτιά στο Μεγαλοχώρι – Δείτε το βίντεο

1763
6

Φωτιά ξέσπασε στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου σήμερα Δευτέρα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα σε καλώδια της ΔΕΗ. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής βρέθηκε στο σημείο και όπως μάθαμε κατάφεραν τελικά θα τη σβήσουν. Οι πυροσβέστες παραμένουν σε εγρήγορση για ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Καταλυτική ήταν η συμβολή των κατοίκων της περιοχής, που με το άκουσμα της καμπάνας, έσπευσαν πρώτοι στο χώρο της φωτιάς και ξεκίνησαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσης της.

Είχε ζητηθεί και η συνδρομή από αέρος με δυο αεροπλάνα που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς λόγω του δυνατού ανέμου. Σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Οι τελευταίες πληροφορίες, λένε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν κάποια δέντρα λόγω του δυνατού ανέμου, έσπασαν και έπεσαν πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα και στη συνέχεια πήραν φωτιά. Κάηκαν 12 στρέμματα δάσους και 3 στρέμματα δασικής έκτασης. Συμπαντική βοήθεια έδωσε και ο ιερέας του Αμπελικού ο Παπα-Στρατή Κακάμπουρας ο οποίος ήταν στην πρώτη γραμμή.

Δυστυχώς θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ακόμα υπάρχουν φήμες ότι ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πλωμαρίου θα καταργηθεί στα πλαίσια της αποδυνάμωσης της επαρχίας Πλωμαρίου, όπως έγινε με την ΔΟΥ και το ΙΚΑ και όλες τις άλλες υπηρεσίες που έχουν φύγει.

Βίντεο. Εικόνες από την κάμερα του Αρχιπέλαγος.

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. Έχει σβήσει τελικά η πυρκαγιά?
    Η αποψίλωση του Πλωμαρίου από τις υπηρεσίες του, δυστυχώς είναι ένα λυπηρό γεγονός. Είναι χειρότερο όμως ακόμα το γεγονός οτι καθυστερήσαμε πάρα πολύ να κατανοήσουμε την γενικότερη πραγματικότητα και αφού την κατανοήσαμε επιτέλους, αποφασίσαμε με λάθος, κατά την άποψη, μου μεθοδολογία να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

  2. Μακάρι να έχει σβήσει και να μην έχει προκαλέσει καταστροφές σε μια τόσο όμορφη περιοχή του Πλωμαρίου και της Λέσβου ολόκληρης.

  3. Η αποψίλωση του Πλωμαρίου από τις υπηρεσίες του.

    Δυστυχώς οι περισσότεροι άργησαν να αντιληφθούν τί σημαίνει Καλλικράτης και ότι η αποψίλωση δεν ήταν παραμύθι, αλλά θα συνέβαινε και μάλιστα πολύ γρηγορότερα απ’ ότι νόμιζαν. Σε αυτό το γεγονός συντέλεσαν και οι καθησυχαστικοί λόγοι παραγόντων του χωριού μας.

    Όταν, όμως, έγινε κατανοητή η πραγματικότητα έπρεπε να δράσουμε.
    Κάποιοι άφησαν τις δουλειές τους, κάποιοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, κάποιοι κινδύνευσαν να πάρουν χοντρές κλίσεις από την τροχαία για να συμμετέχουν στις “λανθασμένες” κινητοποιήσεις.
    Όταν δίνεται ένας αγώνας γίνονται και λάθη, αλλά υπάρχει ένας σκοπός. Ο σκοπός είναι να μην ερημώσει ο τόπος που μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε. Αυτή την μάχη την δώσαμε, αλλά χάσαμε. Αλλά η μάχη δόθηκε. Με λάθη, με φασαρίες και με πισωγυρίσματα μερικών, αλλά δόθηκε. Τώρα εκ των υστέρων είναι πάρα πολύ εύκολο να κρίνουμε και να κατακρίνουμε.

    Όσο για την πυρκαγιά, έσβησε πριν τις 9:30. Ας είναι καλά οι Χωριανοί και η Πυροσβεστική Πλωμαρίου που έφτασε έγκαιρα και πρόλαβε την φωτιά από μπροστά. Στις 10 σιγοκαίγονταν μόνο ξερά κλαδιά.

    (το πρώτα δευτερόλεπτα στο βιντεάκι του lesvosnews δείχνουν άλλη φωτιά σε άλλο μέρος)

  4. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ…

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ “ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ” ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ “ΚΑΡΕΚΛΑ” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here