Home Επιστολές Επιστολή αγανάκτησης για την υδροδότηση του Μεγαλοχωρίου

Επιστολή αγανάκτησης για την υδροδότηση του Μεγαλοχωρίου

352
1

Το Μεγαλοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό 12 χλμ. από το Πλωμάρι. Ζουν σ’ αυτό μόνιμα περίπου 500 άνθρωποι. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι το νερό. Οι διακοπές στην υδροδότηση είναι σύνηθες φαινόμενο όλες τις εποχές, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε έχουμε ανομβρία… 

Πότε σπάσανε οι σωλήνες, πότε χάλασε η βάνα, πότε χάλασε το αντλιοστάσιο, πότε….., πότε…. Το αποτέλεσμα είναι να μένουμε χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δηλ. 2-3 μέρες, 2-3 εβδομάδες, έχουμε ξεπεράσει και το μήνα. Ποτέ καμιά δημοτική αρχή δεν αντιμετώπισε σοβαρά και συνολικά το πρόβλημα, παρά περιοριζόταν σε πρόχειρες επιδιορθώσεις με αποτέλεσμα να συνεχίζεται μέχρι τώρα αυτή η θλιβερή κατάσταση.
Αυτή την περίοδο, σταδιακά διάφορες περιοχές του χωριού δεν υδροδοτούνται. Εμείς που μένουμε «ψηλά στο χωριό» διανύουμε την τρίτη εβδομάδα χωρίς νερό με καμιά φωτεινή προοπτική. Δηλαδή θα συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς νερό σε άγνωστο βάθος χρόνου. Η εξαθλίωση μας βγάζει τη γλώσσα. Η αδιαφορία των «υπεύθυνων αρχών» είναι ταπεινωτική.

Εδώ ζούμε άνθρωποι!

Και λέμε «ο Θεός ας βάλει το χέρι του».
Κανένας επίγειος υπεύθυνος υπάρχει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;
Σε πείσμα των ανθρώπινων έργων, η φύση μας αποζημιώνει. Το Μεγαλοχώρι είναι πανέμορφο το φθινόπωρο.

Μερτζανίδου Μαρία
κάτοικος Μεγαλοχωρίου.

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here